Evenimentul Zilei apărătorul tuturor corupților : binomul a devenit troika și Chiliman – un nevinovat săltat pentru compromiterea lui Tăriceanu

Ce au mai nascocit mintile obosite scoase de la naftalina ca  sa apere infractorii ? Orice, cand disperarea penalilor devine maxima nu mai are importanta ca scribii angajati se fac de ras


Acum, scopul meu nu e sa evidentiez toti resapatii sau resuscitatii adusi sa compuna pentru o ciorbita oferita de corupti. E greu sa-i explici unui prost ca „fapte datand din perioada 2006-2015” inseamna pur-si-simplu ca in ancheta desfasurata in 2014-2015, procurorul a aflat ca totul incepuse cu ani in urma, nu ca SRI a intervenit din 2005. Dar se stie : ” Nu te pune cu prostul, caci are mintea odihnita si te bate cu experienta” , deci sa-i lasam pe salariatii Elenei Udrea in plata parasutistei blonde si a lui Sebi Ghita.
Cum stau lucrurile

  • Încă din anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa suspectului Moisescu Vlad Octavian, a fost constituit un grup infracțional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei și interfața lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primăriei Sectorului I București), Chiliman Andrei Ioan și Brad Ion (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție și asimilate acestora, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenții economici favorizați în câștigarea procedurilor de achiziție publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.
    Suspectul Moisescu Vlad Octavian coordona grupul infracțional, solicita și încasa comisioanele respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionării acestora, suspecții Costescu Ioana și Brad Ion derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar inculpatul Chiliman Andrei Ioan, prin prisma atribuțiilor conferite de funcția sa, garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și ulterior, pe parcursul derulării acestora.
    Banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale, în modalitatea descrisă mai sus, au fost împărțiți între suspecții Vlad Moisescu, Ioana Costescu și Brad Ion, inculpatul Chiliman Andrei și filiala unui partid politic, în următoarele procente : 30% inculpatul Chiliman Andrei; 15% Moisescu Vlad; 15% Ioana Costescu; 15% Brad Ion, 10% partidul respectiv – filiala sector 1. ( DNA )

Pana aici nimic deosebit, chestiile acestea se cunosc de ani de zile, despre putregaiul din primaria sectorului 1 sub conducerea lui Chiliman s-au scris deja volume prin presa , sunt notorii. ( Vorbesc de presa adevarata nu de clownii de mai sus )
61275930photo-irl-brasov-1024x76410429809_1612894935629247_49398787134923519_nCum tot de notorietate este de ani de zile si stransa relatie de amicitie dintre Chiliman Ioan Andrei si Popescu-Tariceanu Calin Anton Constantin, care e noutatea ? Chiliman a taiat si spanzurat cat timp  Tariceanu a condus PNL, a intrat in dizgratie din 2009 in era Antonescu pe care l-a injurat apoi in fel si chip in toate felurile, toate intamplandu-se de manuta cu Calin Anton Constantin. Antonescu l-a dat afara ( si bine a facut ) dar deraierea definitiva a lui Tariceanu si retragerea lui Antonescu l-au readus in PNL pe mos Chiliman. Acum va fi extrem de interesant de discutat despre cei 10% din spaga care mergeau la Filiala sectorului 1, corect Caline ?
Dupa stiinta mea, de altfel nu prea grozava in ale Dreptului, daca mos Chiliman merge azi la mandat la I.C.C.J., asta inseamna ca in dosar ar putea exista si nume , inca necunoscute, de deputati, senatori sau ministri. Ma intreb cati din PNL au dormit bine asta noapte 🙂
Revenind, cum sa-l compromiti pe Tariceanu abia acum in 2015, cand toate acestea , repet, le stie si un sugar ? Ah, ca Tariceanu isi asuma alaturi de alt zero politic un nou partid chiar incepand de astazi, e altceva. Ce-si doreste Tariceanu de la noul partid ? „Sa apere cetatenii impotriva abuzurilor„. No shit ? Inclusiv cuplul Moisescu&Chiliman, da ? Sau mai degraba vrei sa te aperi pe tine insuti, Caline ?
Make no mistake, societatea per ansamblu s-a saturat de hotiile politicienilor si oricine se dovedeste incapabil sa inteleaga aceasta stare de fapt va disparea total la anul.
Gata, ati furat destul 25 de ani, banii inapoi si la puscarie cu voi si toti aparatorii vostri, drum bun.
PS
Alina Gorghiu, astept chiar azi cu mare interes excluderea lui Chiliman

9 răspunsuri la „Evenimentul Zilei apărătorul tuturor corupților : binomul a devenit troika și Chiliman – un nevinovat săltat pentru compromiterea lui Tăriceanu”

  1. Intr-adevar, daca I-au dus la ICCJ si nu la CA, inseamna ca e foarte greu navodul si prada e babana. Posibil chiar Calin, in sfarsit agatat si el acolo unei ii este locul. O sa se faca coada la vorbitor si la camera privata cu cate neveste a avut pe cap.

      1. Este interesant cum va arata parlamentul dupa alegerile din 2016. PSD este in implozie si, paradoxal, in lipsa acuta de lideri, PNL nu are coloana vertebrala, e deja tarat de basism in urma aliantei cu PDL, scandalul Chiliman ii mai lipsea.

        E clar ca se vor produce schimbari dramatice la urmatoarele alegeri, imposibil de prevazut deocamdata. Romanii erau deja scarbiti de clasa politica actuala (a se vedea cazul PPDD), insa data viitoare vom avea surprize si mai mari. Ar fi necesara aparitia unei structuri civice transpartinice, curate. Chiar si in lipsa ei, tinerii alegatori si diaspora vor avea un rol decisiv. S-a cam terminat cu pensionarii si bizonii lui Cosmanca, Dragnea sau Oprisan.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.