Je ne suis pas Charlie, spune românul obișnuit să fie șarlă*

  • fuck you„Aujourd’hui, c’est : nous sommes tous Charlie, je suis Charlie. Et bien moi, je suis désolé, je ne suis pas Charlie. ” – Jean-Marie Le Pen
    ” Îmi pare rău. Regret asasinarea lor. Mais, ‘je ne suis pas Charlie’. Pentru că eu știu o veche și înțeleaptă vorbă românească: ‘ce ție nu-ți place, altuia nu-i face’… ” – Anghel Cristiana, senatoarea Grivco 3

Ar fi curata pierdere de vreme sa fac o lista a tuturor șarlelor carora li s-a parut firesc ca la o caricatura  se poate raspunde in secolul XXI cu un AKM. Traim in Romania, șarla poate fi  un brand de tara si, cum libertatea opiniei e garantata, ea poate emite orice.
„Da, desigur, regret sincer dar, stati sa vedeti, daca jurnalistii-caricaturisti ar fi stat in banca lor, n-ar fi pus in pericol oameni nevinovati…”
Ah, voila, asta era, mortul e de vina. Acum, sa nu-si inchipuie nimeni ca am vreo pretentie de la  IQ invatatoarei din Caracal ajunsa „aleasa poporului Grivco” pentru vitejia de a face greva foamei cu perfuzii infipte in brate. Atata poate, dupa cum se vede, l-a copiat la virgula pe J.M. Le Pen. Nici de restul clownilor tv sau idiotilor online in cautarea unei celebritati de 2 lei nu ma ocup, acces la internet are probabil si spitalul Gheorghe Marinescu
Boko-Haram-Members-BeheadedCe poti sa ii explici șarlei ? Cam nimic. Poti doar sa ii adresezi o intrebare : dar cele 2000 ( doua mii ) de victime, femei, copii, batrani, lasate pe strazile unui oras nigerian de gruparea islamista Boko Haram zilele trecute, ce vina aveau ? Cine stie, poate descultii aia n-au respectat deontologia presei  sau , or fi zis ei ceva, or fi injurat Profetul, asa- i ?
Ce am avut eu, personal, in comun cu caricaturistii si jurnalistii executati ? Absolut nimic. Nici macar nu deschisesem vreodata situl respectiv. Dar repet : unor creioane nu le raspunzi cu AKM, nu in numele unei religii cu care nu ai absolut nimic in comun.
Ah, ca alaturi de multi altii am si eu destule dubii privind cele trei zile si protagonistii lor, asta e altceva. Raspunsurile vor veni, daca vor veni, in timp.
Deci hai sa lasam balta romanismele astea si sa ne revenim : nici #jesuischarlie, nici #jenesuispascharlie, totul e mult mai simplu si asa e de mii de ani : lumea se imparte in destepti si prosti. Punct.
PS
E foarte bine ca presedintele K.W.Iohannis merge deseara la marele mars de la Paris si sunt convins ca si Basescu, Constantinescu sau Iliescu ar fi facut la fel fiindca mitingul nu e despre charlie, nici despre politica, ci despre   c i v i l i z a t i a        e u r o p e a n a

șárlă

6 răspunsuri la „Je ne suis pas Charlie, spune românul obișnuit să fie șarlă*”

  1. Sa iti mai aduc aminte de zicala romaneasca „Capul cel plecat sabia nu il taie”? La modul cum se comporta romanii, in general, ar trebui trecuta in Constitutie. Asta vor sa transmita desteptii care spun ca tot mortii sunt de vina. Lasa mama, stai tu in banca ta, lasa-i pe altii sa vorbeasca. M-am uitat pe cateva din caricaturile lor. Doar cea cu Mohamed spunand ca e greu sa fii adorat de idioti mi se pare reusita, si inca vreo doua. Restul, slabe, unele de prost gust. Dar daca nu imi place nu ma uit, nu pun mana pe arma, ca sa razbun caricaturile anticrestine.
    Si tot legat de caricaturile lor, am inteles ca baietii spalasera pe jos, in multe randuri, cu clasa politica franceza. Asa ca, intre declaratiile lui Hollande si a lui Le Pen, cred ca a lui Le Pen e sincera.

  2. Citisem intr-un articol de pe un site de stiri ce a declarat un lider musulman:
    „Nu e o scuza valida ca acel ziar a publicat caricaturi impotriva Profetului. Profetul a fost insultat de mai multe ori si astfel de insulte nu vor inceta niciodata. Astfel ca raspunsul adecvat este prin idei, arta si opinii, nu prin crime sau teroare”

    Asta o spune un musulman, da?
    De la madam grevista nu poti avea nici o pretentie, mai ales cand i se cunoaste afinitatea fata de Antene si Voiculescu. Tot o veche si inteleapta vorba romaneasca spune „cine se aseamana, se-aduna”.

    In fond, vorbim de aceeasi persoana care se plangea ca trebuie sa circule senatorii cu taxiul sau care s-a scuzat ca a votat legea Big Brother pentru ca nu a citit-o cu atentie si a fost pacalita 🙂

      1. Conform legendei povestea cu eu sunt Spartacus a aparut in alte circumstante si era determinata de alte conotatii.Daca legenda e adevarata se intoarce in mormant Spartacus.Ziarul in sine este de cacao,dar corespunde nivelului indicat de inteligenta pentru cititori..Cat despre senatoare mai bine incerca sa se faca vazuta cu initiativa fara pantaloni la metrou,ar fi crescut numarul homosexualilor care stiu de ce fug de femei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.