Sondorul de serviciu : Avangarde ne spune ca romanii il sustin pe Tsipras mai mult decat …grecii

  • 71% dintre români sunt de acord cu decizia luata de premierul grec Alexis Tsipras de a respinge măsurile propune de creditorii externi.
  • Doar 45% dintre români sunt la curent cu situaţia din Grecia

Dl.  Pieleanu pare a lucra la foc continuu, indiferent ce se intampla prin lume, omul produce sondajul, pac-pac !
Deci in Grecia un sondaj recent arata populatia impartita 44,8 – 43,4 dar romanii, care evident habar nu au ce se intampla, sunt cu Tsipras. Interesant.
Dar avand in vedere pasiunea romanului pentru escrocii de tot felul, as zice ca e un sondaj corect

5 răspunsuri la „Sondorul de serviciu : Avangarde ne spune ca romanii il sustin pe Tsipras mai mult decat …grecii”

  1. Romanii iubesc dictatorii, prostii, hotii, incompetentii, manelistii, mahalaua si bineanteles, atitudinea aceea „dom’le cand a dat cu pumnul in masa…” Ca ce poate fi mai frumos decat sa fii prost, dar tafnos, recalcitrant si cu gura mare? Sa te dai destept-patriot gen „ce vin dom’ne aia sa ne spuna noua ce sa facem?” dar sa fii un om de doi lei? Plus teoriile conspirationiste in care toata planeta si tot universul comploteaza impotriva noastra, ca doar noi mereu suntem buricul lumii, centrul, miezul. Noi am ratat o gramada de lucruri in viata dar de vina sunt altii si nu noi. La orice birt, piata sau straduta desfundata de la periferie o sa auziti lucrurile astea. Dar de ce iubeste poporul roman astfel de insi? Probabil pentru ca 70 % din el este asa. Dar noi nu ne privim niciodata autocritic pentru ca in mintea noastra nu e loc de asa ceva. Asa cum in mintea politicienilor nostri nu e posibila demisia de onoare decat foarte greu dupa ce ajung aia 30 % la exasperare.

  2. Tragedia greaca are la origine incompatibilitatea dintre valorile occidentale si structura rasariteana/ bizantina a populatiei. E ca si cand ai transforma o manastire de maici in discoteca, le-ai imbraca sumar pe maicute si le-ai pune sa intretina pelerinii veniti sa se distreze toata noaptea. Adica sa faci manastirea sa produca bani, ca asa e regula.

    Istoria recenta a Greciei ilustreaza din plin aceasta realitate. Ma gandesc la rezistenta impotriva ocupatiei germane, apoi la rezistenta de stanga impotriva aliatilor anglo-americani imediat dupa razboi, cu sprijinul rusilor, apoi la la proliferarea stangii pro ruse (zisa la vremea respectiva pro-sovietica) dupa dictatura militara (partidul comunist aripa H. Florakis – pro rus avea peste 30%, prin comparatie aripa D. Drakopulos – eurocomunista- care avea cam 5%, a se vedea diferenta fata de PC francez, italian sau spaniol). Parca ar exista o forta puternica, necunoscuta, care impiedica Grecia sa se occidentalizeze.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.