Vizita la Baku, ultima sfidare a lui Ponta

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis trei mesaje în mai puţin de o săptămână, dupa ce parlamentarii s-au împotrivit solicitării procurorilor DNA de începere a urmării penale a lui Victor Ponta, toate continand „ Legea trebuie să se aplice egal pentru toţi. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare”. Anglia, Germania, Olanda , de asemenea.
Pe plan intern de la presedintele Iohannis la ex-presedintele Basescu, si de la aliatul Oprea Gabriel pana la UDMR-isti, toti  i-au spus, care mai clar , care mai voalat, acelasi lucru : fa un gest de onoare si demisioneaza.
Ioan Rus, mai smecher, a profitat si a fugit rapid de langa Ponta dupa porumbelul intentionat aruncat. Propriul sau consilier pe politica externa a plecat de langa el fix in ziua in care Ponta ajungea la Baku
Ca o ultima cireasa pe coliva, premierul Moldovei, Gaburici, urmarit penal fiind, a demisionat imediat, fara sa mai stea pe ganduri, declarand clar :  „Consider ca toti cetatenii sunt egali in fata legii, iar Justitia este una pentru toti.”
Ce facut in timpul asta Victor Viorel Ponta ? A trimis niste scrisori insultator de mincinoase ambasadelor si a acordat niste interviuri in care a inceput sa bata campii despre o lovitura de stat, plecand , din nou de capul lui si fara sa anunte, la Baku unde s-a expus alaturi de Putin. Dupa care a bagat capul in nisip tocmai prin Turcia lui Erdogan, unde, chipurile, s-ar opera, fiindca in Romania, mandrului roman ii pute.
E o sfidare demna de un idiot speriat care va fi sanctionata de absolut toata lumea, pe plan intern si extern,  in perioada urmatoare. Dar cred ca e ultima lui sfidare.

5 răspunsuri la „Vizita la Baku, ultima sfidare a lui Ponta”

  1. Excelent articolul. Din pacate, asa cum ne-a obisnuit, Ponta n-o sa-si dea demisia si va continua sa sfideze bine mersi pe toata lumea. Nu are nici cea mai mica jena.

      1. Articolul 103 e clar, cum PSD nu are majoritatea absoluta, presedintele desemneaza PM „…in urma consultarii partidelor reprezentate in parlament”. Asadar, nu se vorbeste deloc despre majoritate parlamentara si nici de obligatia presedintelui de a inghiti pe nemestecate propunerea majoritatii de facto. Este dreptul constitutional al presedintelui sa respinga la consultari o anumita propunere de PM, daca considera ca persoana nu prezinta suficiente calitati, experienta sau/si garantii pentru postul respectiv.
        O alta consecinta directa a art. 103 este aceea ca partidul lui Tariceanu nu va fi invitat la discutii, nefiind un partid reprezentat de drept in parlament, prin urmare asa zisa „majoritate” este mai subreda decat pare, nici UDMR si nici minoritatile nefacand parte din ea.

        In concluzie, PSD va pierde in mod cert puterea in cazul plecarii lui Ponta din functie. Vor inghiti un alt guvern, de teama de a nu se dizolva parlamentul. Noul guvern poate emite anumite OUG, dar cel mai important, poate bloca sarabanda abuzurilor actualului parlament

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.