Herr President K.W.Iohannis, eu nu v-am votat ca sa frecati Duda

11025841_804989642921622_6442631521460175287_oIn ordine cronologica , ieri  dupa ce Senatul a comis doua fapte de o gravitate maxima, obstructionarea Justitiei si incalcarea Constitutiei, au iesit cu comunicate de dezaprobare   : ambasada Regatului Unit al Marii Britanii, ambasada Statelor Unite ale Americii si ambasada Olandei. Dupa care, presedintele Romaniei, garant al Constitutiei, s-a multumit sa afiseze un comunicat pe Facebook , comunicat care nici macar nu se regaseste pe situl Presedintiei.
Dar am putut vedea la prima ora imagini de la dineul principesei Margareta care implinea o varsta.
Tara nu se conduce de pe Facebook, d-le K.W.Iohannis, intre mousse-ul de somon cu avocado si tortul de fructe. Situl presedintiei nu sufla o vorba, sunteti presedinte sau user facebook ?
Aveti un Senat in frunte cu un presedinte penal, senat care ieri a incalcat grav Constitutia si mai aveti o majoritate penala care obstructioneaza Justitia de dragul unui prim-ministru fricos si la fel de penal, chestiile acestea nu se rezolva pe Facebook, oricat de mult bun simt ati avea si am avea.
In timp ce stati deoparte, mass-media aservita PSD nu scoate o vorba ba chiar ataca la fel ca in campania electorala, penalii si traseistii din Parlament zburda linistiti si Romania a ajuns pe toate agentiile de stiri ca „tara cea mai corupta ”
Sa zicem ca ati pus punct dar dati-ne un semn cand va decideti sa o luati de la capat. Poate chiar azi.
PS
Sterg fara mila comentariile oricarui imbecil caruia ii trece prin creieras ca am simpatii basiste.

23 de răspunsuri la „Herr President K.W.Iohannis, eu nu v-am votat ca sa frecati Duda”

  1. cred ca asta e momentul din care Herr Klaus revine in limitele sale pamantesti de maxim 30 – 40 % simpatie. Dezamagitoare reactie. Chiar spuneam cuiva ca ieri imi era dor de un Basescu in zilele lui bune, care sa stearga pe jos cu toti si sa se puna in fruntea nemultumirilor populare..

      1. m-am exprimat eu un pic gresit. Nu de Basescu ca persoana, ci de un de presedinte a carui prezenta sa se simta activ in situatii de genul. Macar prin niste declaratii de forta, care sa mobilizeze, care sa dea sansa unei schimbari

  2. Realizam acum ca nu ideea de presedinte jucator a fost problema lui Traian Basescu (si a noastra) ci modul lamentabil in care acesta a prestart in cele doua mandate de kko.

  3. Da, singurul lucru care putea sa il faca, sa faca o conferinta de presa si sa zica parlamentului ca nu e frumos ce au facu. Poate sa incurajeze oamenii sa iasa in strada sa isi arate nemultumirea. Asta e singurul repros pe care il are de la mine. Daca mai poate face altceva va rog sa ziceti. Am vazut multa lume nemultumita de KW Iohannis, dar nimeni nu zice la ce se astepta sa faca.
    Si eu sunt nemultumit de ce s-a facut in parlament, dar nu dau vina pe Iohannis, dau vina pe romani, ca sunt pasivi, in majoritatea oraselor nu a iesit nimeni sa protesteze. Nu e placut sa te duci in piata unui oras mare, teoretic sa te alaturi altor oameni care protesteaza si sa fii singur. Romanii nu stiu ce e democratia, ei asteapta un „tatuca” care sa le dea salarii, mancare si sa le faca dreptate.

    1. Nu dau vina sub nici o forma, stiu ca sunt puteri separate dar nu inteleg de ce nu exista comunicare cu cele 6,5 milioane de votanti
      Sunt foarte multe parghii, prima e referendumul

      1. Uite la solutia cu referendumul nu ma gandisem. Asta ar fi o solutie sa impingi populatia spre actiune. Acum sa ia in considerare cineva si rezultatele. Dar este o solutie.

  4. Domnule Presedinte Klaus Werner Iohannis, postarile pe FB sunt dragute (felicitari doamna Niculescu-Bran, partea de FB mere exceptional!), dar nu rezolva problema Parlamentului asta corupt.
    Asteptam de la Presedintele nostru sa isi faca treaba pentru care l-am votat.
    Sa isi tina de promisiunile facute la alegeri.
    Cerand modificarea Constitutiei legat de Imunitatea parlamentarilor (care ar trebui sa ii acopere DOAR legat de opinii politice, nu pentru fapte PENALE!).
    Klaus Iohannis- 11 noiembrie 2014:
    „Voi solicita comisiei care se ocupa de revizuirea consitutiei sa renuntam la o imunitate totala a presedintelui, nu are nevoie de asa ceva.
    In parlament e nevoie de o schimbare a regulilor.
    E inadmisibil sa avem parlamentari care nu pot fi anchetati pentru ca PSD voteaza impotriva anchetarii lor.”

  5. Mie imi place fotografia si imi place genul asta de presedinte. Imi place familia regala si cred ca daca ne-am fi intors la regalitate acum 25 de ani Romania avea o sansa mare sa arate acum altfel. Dar traind in prezent, intr-o tara de nebuni cred ca presedintele trebuie sa fie mai incisiv si mai determinat. Fara a fi omiprezent. P.S. E un presedinte normal intr-o tara anormala.

  6. deja mi se face lehamite de toti si toate si incerc sa ma feresc de manipulari care sint la ordinea zilei si de o parte si de alta! mai nou la tolontan dau interviuri judeactori care spun ce spune udrea, ciudat nu? base se da si el victim si arata spre unii care nu-s luati de dna da’ nu-l intreaba nimeni de ce nu a spus asta 10 ani, deontology care pina mai ieri jubilau cind voiculescu era denuntat cica de niste afaceristi ca I-au santajat acu’ cica nu sint bune denunturile dom’ne ca ce e asta? in ce rahat de tara traim? si mai ales cind o sa scapam de toate rebuturile astea din politica si societatea civila?

  7. eu zic sa nu ne grabim, pentru ca, dupa cite il simt, herr iohannis e mult mai speriat de cele ce o fi gasit in ograda, si care nu ne sint noua neaparat accesibile.

    incepe si mie sa’mi fie frica, la fel ca madamii pippidi, de faptul ca le’am putea da actualilor parlamentari, si care sint, in mod evident, mult mai rai decit cei din 1991 si 2003, posibilitatea folosirii armei teribile a modificarii constitutziei.

    modificari care ar putea permite si schimbarea legilor fizicii, adoptate in ovatzii, ovulatzii si urale de catre cei 30 la suta participantzi la referendumul de validare, cu decedatzii din cimitirele lui dragnea si darius vilcov-sandru in frunte.

    si eu as fugi rupind pamintul daca as fi in locul lui iohannis!

      1. as putea zice ca ii doare pe astia direct in cur de dezbaterile publice, mai ales alea curat-murdar conduse de sotzietatea mult prea tzivila decit le permite livretul militar si presa aservita asemenea

  8. Basistule! :).
    Acum, daca omul a fost invitat la sindrofie, putea sa nu se duca?
    Nu stiu daca incisivitatea il caracterizează pe KI. Eu nu îmi doresc un pres. incisiv, ci unul eficient, inteligent, cu bun simt, cu o strategie pe termen lung si mediu si care nu face compromisuri inutile. Cam multe, asa-i?
    Pe de alta parte, mutu’ f#@te pamantu’. 🙂

  9. Asa numitul binom al puterii reale de la Bucuresti este, de fapt un polinom. Alaturi de SRI si DNA, tot aici mai sunt CCR (simulacrul intentat lui Grebla a avut, probail, scopul de a conserva majoritatea relativa a celor care judeca prin erate), CSM (unde ii gasim bine merci pe de sute de ori „demisii” Danilet si Alina Barbie Ghica), ICCJ si, inca, ANI. Guvernul administreaza cu frica de oculta putere, MAI este obedient by default, armata nu mai avem, iar IPS Daniel, bine ca sta de-o parte si nu se amesteca fatis, altminteri l-am vedea maine poimaine in postura de candidat al PSD la prezidentiale sau chiar senator.
    Problema este cum se pozitioneaza Iohannis fata de aceasta supraputere politica, pe cat de atotputernica, pe atat de neconstitutionala. Este el parte a structurii si daca da, o conduce, sau este doar un simplu membru? Sau dimpotriva, nu face parte din polinom si reprezinta pentru acesta o amenintare latenta? Sunt mai mult decat evidente tendintele divergente ale UE in raport cu interesele SUA, in Europa de Est. Dupa cum nu cred ca se indoieste careva ca Iohannis se bazeaza mai mult pe Germania si UE decat pe „atlantism”. Iata ca numirea unui ambasador american dupa 3 ani de absente nemotivate ar putea fi o necesitate emanata si din alte cauze decat conflictul ruso-ucrainean, de exemplu sa tina Romania mai aproape de SUA decat ar putea ajunge in perioada urmatoare fara prezenta unui ambasador plin la fata locului. Declaratia ambasadorului Olandei, cea mai obedienta servanta a SUA dintre „aliatii” europeni, cu privire la opozitia Olandei la admiterea Romaniei in spatiul Schengen demonstreaza ca americanii strang din pinteni. Mesajul a fost clar un afront anti Johannis si o punere la respect diplomatica a neamtului care tocmai isi reafirmase credinta ca barierele pentru Schengen vor fi ridicate.

    In tara, Iohannis nu se poate baza deocamdata decat pe simpatia populatiei si pe propriile sale prerogative constitutionale. Nu e putin! In situatia actuala cea mai buna solutie pentru Romania este dizolvarea actualului parlament si organizarea de noi alegeri. E posibil prin mai multe mecanisme fezabile, dar unul dintre ele ar fi foarte eficace si ultrarapid. Actuala lege electorala poate fi atacata la CCR, deoarece a permis alegerea unui parlament mult mai numeros decat cel anterior ceea ce incalca direct prevederea expresa din Constitutie ca numarul de parlamentari trebuie sa fie proportional cu cel al populatiei (practic, pe aceeasi legislatie, la o populatie in scadere parlamentul a fost extins). Iohannis poate cere CCR dizolvarea parlamentului, iar CCR o poate admite, chiar daca procedura nu este explicit prevazuta in Constitutiei. Este menirea CCR si a presedintelui ca mediator sa vegheze la respectarea constitutiei. In contextul politic intern si extern actual, nu vad niciun risc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.