Sedinta C.S.A.T. pentru demiterea generalului Opris, seful S.T.S. ? Sa fim seriosi…

CSATIn primul rand, niste indivizi  responsabili nici macar nu ar discuta despre catastrofa aviatica din Apuseni fara sa aiba in fata si sa fi studiat temeinic in prealabil   toate rapoartele de la toate autoritatile implicate in ancheta.
Hotnews anunta ca pe ordinea de zi sunt „rapoartele” Guvernului ( gen. Oprea ) si STS ( gen. Opris ) si …atat.
Liderii romani sunt orice, numai responsabili – nu.
Deci totul e posibil, inclusiv un mare scandal „dupa”, mai putin demiterea generalului Opris, sa creada cine-o vrea ca-si mazileste Basescu omul de incredere.
In plus, chiar si daca ar fi convins ca e o mutare electorala buna , Basescu n-ar oferi satisfactie campaniei anti-Opris desfasurata la Antena 3, numai de-al naibii.

29 de răspunsuri la „Sedinta C.S.A.T. pentru demiterea generalului Opris, seful S.T.S. ? Sa fim seriosi…”

  1. Daca in calculele lui basescu „da bine” sa-l schimbe pe DOMNUL GENERAL OPRIS, o va face fara sa clipeasca, si-l va lua consilier la Cotroceni instant! Eu astept sa vad cand iese cucul: azi, dupa intalnirea cu FMI&co., sa ne strice la toti seara de duminica, sau ne ia de maine, odihniti, ca-i o noua saptamana????

  2. Daca Basescu ar fi fost de acord cu schimbarea lui Opris i-ar fi sugerat deja acestuia sa demisioneze si nu ar mai fi asteptat o umilire in public la sedinta de azi. Asa incat, pas.
    In schimb, ar putea fi sacrificat vreun sef de la STS regional, de exemplu cel de pe la Cluj.
    Pana la urma, seful STS nu e direct responsabil pentru incompetenta sau eroarea unui subordonat, astia sunt oamenii. Seful STS ar fi rebuit schimbat pentru rapoartele date lui Videanu/Blaga/Berceanu, pentru instalarea unei linii telefonice suspendatului, etc. De ce nu s-au ridicat aceste probleme? Ce vor sa obtina astazi daca nici macar raportul lui Oprea nu identifica explicit nicio vina a STS in chestiunea accidentului aviatic?
    Am mai spus-o si o repet, in Romania, asul de pica e in mana Procuraturii militare. Aceasta ar putea rezolva problema, daca ar dori si daca acolo ar fi numiti in functie niste barbati adevarati. Serviciile cunosc acest mic detaliu si daca deocamdata sunt in functie procurori numiti de Basescu in viitor, acolo ar putea oricand sa fie numit un fel de Papici militar cu vederi contrare (va mai amintiti, „Mi se pare ca eu te-am numit chestor, nu?”)
    Gealu’ Opris, acest plavan cu ifose de specialist high tech nu e numai o sluga ascultatoare ci si un afacerist rapace, aspect insuficient evidentiat de presa. Balanta continua sa se incline in defavoarea lui Basescu si o cadere lina a lui Opris ar mai fi inca posibila. La anul pe timpul asta s-ar putea ca parasuta generalului sa nu se mai deschida.
    Vom vedea, pana la urma miza reala e coabitarea.

  3. Multi comentatori, intre care Bogdan Chiriac Motorola si Incrucisatorul CTP, s-au grabit sa concluzioneze ca Ponta s-a prezentat la CSAT nepregatit si ca Basescu l-a facut zob. In realitate, prin convocarea CSAT, Ponta l-a adus pe Besescu in zugzwang, cum se spune in sah. Fie accepta demiterea lui Opris, ceea ce ar fi fost umilitor, fie va fi lasat fortat fara jucaria sa electorala.
    Probabil ca trecerea STS la guvern nu se poate face prin OUG sau HG ci numai prin lege, iar legea trebuie promulgata de Cotroceni. Nu sunt specialist si nu stiu ce se va intampla dupa refuzul lui Basescu de a promulga o astfel de lege, insa mi-e clar ca va refuza promulgarea. De asemenea, e foarte probabil sa ajungem iar la mana lu’ alde Zegrean, Morar, Lazarescu si cine o mai fi. In concluzie, meciul inca se joaca.
    Din fericire, timpul lucreaza impotriva sistemului creat de Basescu, astfel incat noi avem atat sansa victoriei cat si a meciului egal.

    1. Maiestatea Sa are voie sa respinga legea O SINGURA DATA…Dupe, devine spectator fara jucarie…Opris isi da demisia, iese la pensie ori e mutat la Carei/Sighetu Marmatiei!
      Partida cu final cunoscut…Cand nu mai ai resurse pe tabla de sah nu te apuci sa ataci. Te aperi in speranta unei greseli monumentale savarsite de adversar.

        1. Asta cu pensionarea e ca s-o lasam mai moale cu eventualele mici si inerente indiscretii. Ni se sugereaza ca „omul rau” oricum se va retrage din functie, ceea ce e fals, pe noi ne intereseaza „sistemul rau”.
          Repet, cheia problemei e la justitia militara. Aia sunt mai tari ca Lulutza si Morar, chit ca poate nu realizeaza asta si nici nu trebuie sa dea prea multe explicatii opiniei publice ca sa actioneze.

  4. De base scapam ,Udrea iese din discutie fiindca n-are nicio sansa,dar sa vedem cum om trai cu Ponta…Vazandu-l ce judecati emite in ultima vreme,m-am ingrozit.

  5. 1) hartile STS ajung ca sa intelegi ca niciodata nu i-ar fi gasit pe victime dupa ele…
    2) hasurile sunt copilaresti…sectorul e facut teoretic fara a tinea seama de relief care poate dantela sectoarele ale de cerc, scurta sau lungi sectorul de cerc, decupand bucati din el sau adaugand…alea sunt sectoare de campie…nu au nicio valoare
    3) deci e o gluma proasta procedura de localizare in regim de deal/munte, si ce e mai prost e ca STS nu are un plan B…nu are o simulare reala a acoperirii celulelor, ce pretentii la o drona inaltata …deci bani prpaditi
    4) aia cu nr de fix a fost de un tupeu nemaintalnit

  6. La sfatul Califarului, nu l-am ascultat pe chior aseara. Iata insa ce am aflat: 1. putem vorbi la mobile cat si ce vrem ca nu ne-asculta nici dracu’ (aici, dracu” = STS); 2. cand zburam cu avionul, pentru binele personal, trebuie sa avem asupra noastra un telefon fix – cum sa facem asta, urmeaza sa aflam de la specialistii STS; 3. Romania are un singur „salvator universal”, adica salveaza din orice, care raspunde la numele….basescu! Propun sa-l imbalsamam si sa-l pastram la muzeul Antipa. In rest, vorbe de claca…..

  7. Poate ca STS nu ne asculta, ne asculta, in schimb, cu siguranta, SRI.
    Sa nu-i consideram pe astia de la STS mai importanti decat sunt ca inseamna sa le facem lor jocul. STS sun, fata de SRI ceea ce erau telefonistii subofiteri fata de securistii adevarati, pe vremea comunismului si a …telefoanelor fixe (a vorbit subconstientul din Basescu). Unii cu informatia, altii cu decizia utilizarii ei.

  8. Acum, ca să fim sinceri, raportul Guvernului ar trebui să conţină rapoartele tuturor instituţiilor guvernamentale implicate. Ce, crezi mata că Oprea a făcut altceva decât să centralizeze ce i-au dat MAI şi MT? STS a avut raport separat pentru că nu ţine de guvern. Jalnic individ. N-am putut să-l ascult din respect pentru vecini (:)) dar din ce-am văzut c-ar fi zis, STS n-are echipamente, STS n-are competenţe, STS nu putea să facă aia şi ailaltă. Dacă-i aşa, nici ISU nu e vinovat, că s-a dus doar să caute acolo unde l-a trimis STS! Pe urmă, ar trebui să vedem în ce dracul am băgat atâţia bani şi până la urmă la ce serveşte STS-ul ăsta, că telefon fix nu mai am de 10 ani! 🙂

    1. Exact asta gandeam si eu: la ce (nu spun cui!) serveste STS-ul? Recunosc, eu mi-am pastrat telefonul fix, da’ nu cred ca pentru cateva mii de nostaligici (ca mine) „se merita” investii de sute de mii de euro!!!!Si atunci? Doar ca sa asigure comunicarile lui basescu (telefonul rosu, care il insoteste si in vizitele in strainatate) si transmisiunile tv de la Cotroceni?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.