Între Călin Constantin Anton și Crin George Laurențiu – scurtă istorie a PNL în cifre

pnlCand PNL a mers singur in alegeri  ( evident ignoram epoca romantica anterioara lui 2000 ) a performat astfel

  • Europarlamentare 2007 ( CAPT la putere ) – 13,44 % 6 mandate
  • Europarlamentare 2009 ( CA opozitie ) –  14,52% 6 mandate
  • Europarlamentare 2014 ( CA opozitie) – 15%  6 mandate
  • Alegeri Parlamentare 2008 ( CAPT la putere ) – aprox 18%

In rest, PNL, beneficiar al unui bazin de maxim 15% lesne observabil mai sus, a mers in aliante  ( DA in 2004 cu PD ) ( USL in 2012 cu PSD ).
Deci nici macar in 2008 dupa guvernarea CAPT,  guvernare in care a plusat in nestire cadourile electorale, nu s-a reusit decat un subtirel +3%, si asta cu pretul distrugerii deficitului PIB. Ca l-au pacalit si ca PSD s-a aliat cu PDL la guvernare, e alta poveste pe care iata, dupa 6 ani, CAPT a uitat-o. Efectiv nu inteleg din care noapte a mintii emite CAPT parerea ca 15% e rezultat slab, dar ma rog, cand te ghideaza cuplul Sarbu-Hrebenciuc e logic sa-ti pierzi busola.
Ce vreau sa spun e : puteti sta si in cap si in coada, cu Tariceanu sau cu Antonescu, la putere sau in opozitie, astia le sunt votantii, altii nu au unde gasi. Restul, cu ALDE, cu PPE, cu suceli, cu invarteli , toate sunt pura propaganda PSD & Voiculescu. Intrebati 100 de insi de pe strada ce insemna ALDE si daca stiu 2 sa nu-mi spuneti pe nume.
Si daca dupa 5 luni de latraturi furioase ale haitei lui Voiculescu impotriva lor, tot 15% au facut, deja seamana a scor bun

17 răspunsuri la „Între Călin Constantin Anton și Crin George Laurențiu – scurtă istorie a PNL în cifre”

  1. mi se pare ca aveau mai mult pre vremea lui stolojan, ala i-a crescut peste 20%, dar fiind in alianta da, la parlamentare nu s-a vazut.

    ce zicea frunzaverde acum 2 ani? romania trebuie sa aiba un mare partid de dreapta , membru al ppe.

    1. Nu, Stolojan nu a crescut la peste 20 %. Alegerile locale din 2004 au consemnat 18,75 %. În toamnă s-a mers în alianța DA și cam tot atât a obținut reprezentarea în parlament. Oricum, 18 – 19 % reprezintă mai mult decât 14 – 15 % iar obiectivul oricărui partid ar trebui să fie creșterea și nu stagnarea.

  2. Hai, mai Traian. Eu stiu. Am votat ALDE. Ca poporul asta habar n-are ce-a votat duminica este o alta poveste. Unul de e penelist – Halip, parca – zicea ceva despre alegerea conducatorilor institutiilor statului. Daca pana si ei vorbesc in campanie despre cai verzi pe pereti, ce sa ceri poporului?

  3. Ce parere ai despre ultimele miscari pe partea dreapta. Se pare ca Antonescu joaca tare. Multi s-au grabit sa-l declare cadavru politic.

  4. Si eu m-am gandit zilele astea (de fapt doar duminica seara) ca asta e procentul din populatia cu drept de vot care alege PNL. Dupa gustul meu e foarte putin, dar asa sta situatia. In concluzie, poate sa doreasca orice procent liderul PNL, dar e bine sa fie constient de acest lucru.

  5. ha, ce bine ca i-am boicotat. Au urinat cu premeditare pe toate voturile lor la nici 12 ore dupa ce s-au inchis urnele

    1. weber stia, e minciuna a antenei 3 (buble). pai weber, intrebata la o sinteza a zilei de acum o luna , doua, despre posibila trecere la populari, a zis ca nu, dar unele proiecte ale ei au fost sustinute de PPE, nu de alde, si ca ppe e partid de dreapta. a vorbit atunci favorabil de ppe. iar nicolai, fosta membra pntcd(ppe), stie cum e cu popularii. stiripesurse=buble=ghita

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.