Rezultatele alegerilor europarlamentare : victorie „subtire” a socio-tele-guvernarii Ponta, pariul pierdut al lui Antonescu si disparitia lui Basescu

psdCum am promis, nu discutam decat atunci cand apar primele cifre cat de cat  reale, iata-le pe cele de la  BEC ora 9:00, 93% din voturi numarate,  prezenta la vot – 32,24%
PSD 37,2
PNL 14,9
PDL 12,3
M.Diaconu 6,95
UDMR 6,48
PMP 6,24
PP-DD 3,62%
PRM 2,71%
Forta Civica 2,64%
Doar cateva observatii ” la cald ” pana la cifrele definitive , care nu pot aparea decat dupa pranz sau spre  seara, dar fara sa mai produca schimbari spectaculoase
1 PSD castiga a la Pyrrhus : de la cei 31% din 2009  la cei 37-38% din 2014, cu tot aparatul de stat, baronii plus 2 trusturi media in spate ? Extrem de subtire. Nu e de mirare ca aseara Ponta a reinceput sa cante ” USL traieste ” , omul nu poate ajunge la Cotroceni fara sprijin. Pe de alta parte, sociologii lui peste au luat-o iarasi in mana fiindca 37 nu-i ca 42
2 Antonescu pierde pariul „20%” si dovedeste fix ceea ce scrisesem : nu s-a bazat pe sondaje reale ( surse din PNL credeau ieri pe la ora 17 ca se afla pe la 19% ) si, mai ales, habar nu a avut ce filiale au defectat ( vezi scorurile Giurgiu , Constanta sau Galati unde Diaconu a facut cifre incredibile in dauna PNL ) . Demisia si rocada cu Iohannis sunt certe, dar de azi va incepe circul , PSD va incerca ruperea lor prin Tariceanu, Stroe, Chitoiu, Silaghi & Co. Ca fapt divers, tipi cu probleme penale, dar in PSD asta este deja un blazon.
3 Ultimul, si chiar cel din urma, e Basescu care dispare total  pe mana Elenei Udrea. Nici pomeneala de scorul cu doua cifre la care se visa, ba dimpotriva, cand ajungi la un potential de 7%, esti ca si mort politic. Dar omul asta refuza sa inteleaga ca, dupa 10 ani, lumea s-a saturat de el si ar face un bine imens tutoror, lui in primul rand, daca s-ar retrage la Nana.
Despre M.R.Ungureanu & FC, PNT-CD, PP-DD, PRM si restul glumelor nu prea mai e nimic de spus cand sunt sub sau aproximativ 3%
O alta observatie : nereprezentativitatea datorata absenteismului . 40% din 30 % prezenti fac exact 12% din electorat. Ieftin, tare ieftin si e valabil pentru toate partidele.
Revenind, incepand de azi s-a terminat o batalie electorala si reincepe razboiul pana la iarna, vor urma regrupari, dezertari, tradari, arestari, in fine, tot tacamul.
Dar intr-o tara in care doctrine nu mai exista si  politica se mai face doar la posturi de televiziune aservite, totul e permis.

21 de răspunsuri la „Rezultatele alegerilor europarlamentare : victorie „subtire” a socio-tele-guvernarii Ponta, pariul pierdut al lui Antonescu si disparitia lui Basescu”

  1. pai, crine, te apuci sa te lupti pe electoratul de stanga cu psd stand in usl? mai bine ca a iesit din usl. oricum , alianta da (pnl+pdl+pmp) are tot 32% ca in 2004, iar psd tot 37% ca in 2004. daca se gaseste un basescu (de ex iohannis) , il poate bate pe ponta

  2. Victoria PSD este de fapt victoria lui Traian Basescu si razbunarea sa impotriva romanilor. Prin atacurile repetate la adresa lui Ponta, Basescu a reusit, se pare, sa pregateasca un succesor din aceeasi tabara, nimeni altul decat coabitacul sau, fireste. Asa zisa „elita” politica romaneasca, in realitate securisti vechi si noi, l-a reales si mentinut in functia de presedinte pe Traian Basescu tocmai pentru a-l face pe romani sa fuga ca dracul de tamaie de sulfuros si sa nimereasca fix in bratele lui Ponta.

    Traian Basescu nu are 10% incredere in populatie, el are, de fapt, 90% adversiune adica mult mai mult decat neincredere, un capital politic pretios, folosit, iata, cu succes la pacalirea romanilor.

    Traian Basescu a fost impins in fata, pe post de tap ispasitor, ca sa implementeze taierea salariilor si pensiilor. O masura comunista dezastruoasa si fara precedent, prin care toti romanii au fost tratati egal, ca vitele, dar ei asta stiu, asta monteaza, comunism si populism. O guvernare responsabila ar fi aplicat reduceri masive in aparatul bugetar si o reforma reala a sistemului, incurajand performanta la nivel administrativ, nu nepotismul si clientelismul.
    Ulterior, cand populatia a inceput sa murmure amenintator, sistemul l-a sacrificat pe piticul caporal Emil Boc. Cum acesta nu se lasa dat la o parte a fost reactivat Raed Arafat (una ca Mona Musca ne-ar putea spune de ce tocmai unul ca el). Tot ca naframa de salvare a fost folosit si sergentul MRU al carui guvern plin de udre si boi kobe se anunta mult prea riscant pentru linistea sistemului. A venit si momentul parlamentarelor la care Traian Basescu a muncit din greu vreo 2-3 saptamani pana in vinerea alegerilor cu un discurs anti-Ponta si anti PSD care a ridicat USL pana la cota 70%. Multumim capitane, tine-o asa, tot pe dreapta, Andreea Pora te merita! Sper ca si cei care se intreaba ca prostii de ce apare cucul vorbitor fix la ora sase sa gaseasca un raspuns.

    Au mai ramas doar sase luni in care Traian Basescu mai are o ultima misiune. Rastimp in care e putin probabil sa ne desteptam . Daca nu cumva defecteaza vreunul, cine stie…

  3. Ponta, aseara:
    Hai dirli-dirli-da,
    Usele traieste, fa !

    Careva din PSD, cu creierul la el, sa-l traga din priza !
    Va face dracului de ris – ajunge la 28% in primul tur !
    Vor ride si gainile de la Cornu … :mrgreen:

  4. Practic, pana la manevra cu Diaconu, pnl a avut cei 20% scontati si jalnicii sociologi ar cam trebui sa taca. Ei au „dus” pnl-ul in 15-16 cu mult inainte. Dpdv strategic, jos palaria pentru idee. PNL a subestimat impactul.
    Diaconu s-a lasat folosit de sistem pentru un loc cald in urmatorii ani. Cred ca a fost un schimb asumat si destul de corect pentru el. Cat a fost in pnl, a tras pana i s-a si tras in timp ce altii au stat la cutie.
    Si eu vad rocada Antonescu/Iohannis si mi s-ar parea chiar o razbunare frumoasa daca Antonescu ar reusi sa fie premier in locul lui ponta. Bine, e bun pe retorica insa nu stiu cat ar ajuta in functia aia, care presupune alte chestii. Iohannis are sanse sa fie votat ca presedinte, inclusiv rupand de la psd. Nu mizez pe cat e de bun, insa da bine ca imagine creata si cred ca e un pic conectat la licuriciul german.

    1. Domne sa fim seriosi : ii ataca Grivco 3 de 5 luni nonstop, 15% e un scor aproape bun, avand in vedere cate filiale au jucat invers
      Dar asta e treaba lor

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.