Ziua în care Înalta Curte s-a dovedit scundă oficializând justiția TV ?

…si de aici incolo orice mafiot condamnat in prima instanta nu are decat sa-si cumpere o campanie agresiva in mass-media

Recunosc ca  ieri dimineata , cand incheiam cu pasajul de mai sus, nu prea credeam ca asa ceva ar mai fi posibil in Romania lui 2018, dar totusi,  sa incercam sa nu cadem in nici una dintre tabere, nici in aceea a mafiotilor care aseara au desfacut sampania, nici in cea a bocitoarelor de langa catafalcul justitiei.
In primul rand, rejudecarea nu inseamna o achitare ci doar o reluare a procesului. Nu neaparat de la zero, ci in niste limite pe care le va indica motivarea instantei pe care desigur o vom mai astepta. Abia dupa aceea specialistii se pot pronunta.
Completul de 5 judecatori al ICCJ, care a luat această decizie, a fost condus de vicepreşedintele Iulian Dragomir şi format din judecătorii Ştefan Pistol, Geanina Arghir, Leontina Şerban şi Ioana Bogdan.  ( potrivit unor surse judiciare, Ioana Bogdan este magistratul din complet care a făcut opinie separată )
Acum, repet, fara sa ne tavalim de disperare, ne ramane doar sa speram ca judecatorii nu s-au spalat pe maini pentru a iesi furtuna mediatica declansata in ultima luna pe ecranele televiziunilor de condamnatii Cosma sprijiniti de amicul lor, fugarul din Serbia, Ghita.
Dar, decizia de ieri are un efect psihologic foarte important prin mesajul : penalul ( chiar condamnat in prima instanta  fiind ) care face scandal in mass-media are o sansa sa scape sau cel putin sa obtina foarte mult timp. Ce ar putea urma ? Un haos generalizat in mass-media , haos de care multi alti judecatori vor incerca, omeneste de altfel, sa scape renuntand sa mai judece cazurile in speta.
De aceea ieri cred ca a fost creat un precedent extrem de periculos. Om trai si om vedea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.