Gura lui Constantin Anton bate curul lui Călin P-Tăriceanu

Politica penală se face în Parlament, nu se face de altcineva. Ca să fie clar, cum se spune pe româneşte, sau pe ce vreţi, pe franţuzeşte : cine are urechi de auzit să audă”

Ca să fie clar, pă rumânește cum ar pronunța unii, politica nu poate fi penală decât atunci când o practică penalii, ceea ce, dar probabil că CAC P-Tăriceanu   încă nu a aflat,  susține partea cinstită a societății de vreun an încoace.
QED, pă latinește.

2 răspunsuri la „Gura lui Constantin Anton bate curul lui Călin P-Tăriceanu”

  1. Haideti sa intram putin si in pielea lor. Sa presupunem ca schimba ei „politica penala” asa cum vor. Ce-ar putea sa faca? Maximum posibil si succesul deplin pentru ei ar fi dezincriminarea completa a abuzului in serviciu si numirea procurorilor de catre ministru de justitie sau de catre parlament (mai stii?). Pana sa reuseasca chiar abuziv, luand in calcul toate termenele si contestatiile e char ca nu o vor reusi mai devreme de sfarsitul lui 2018, iar mandatele lui Lazar si Kovesi oricum dureaza pana in 2019. Oare ce ar avea de castigat coalitia penala PSD-ALDE? Pai ar castiga maximum un an, presupunand ca tara ar rezista cu Dragnea si Dancica la conducere si dupa 2019 (ceea ce e al dk de dificil de imaginat).

    Timpul lucreaza clar impotriva coalitiei si toti romanii se vor convinge mai repede decat se crede care e treaba cu proiectul lui Dragnea. Robinetul cu bani de la UE se va inchide, deficitul bugetar se va mari iar bancile straine, inclusive FMI vor acorda imprumuturi doar conditionat de o altfel de politica decat impartitul banilor la primarii, bugetari si pensionari.

    Sansa ca PSD-ALDE sa piarda alegerile din 2020 este aproximativ, injur de, fix 100%, cam cat sansa PSD-ALDE de a castiga alegerile prezidentiale cu Dragnea, Tariceanu, printul Sturza sau pranses Margareto spune drept pe post de candidat la pierzanie.

    Si atunci, de ce ar schimba PSD legile justitiei? Ca sa fure in liniste cei care vor veni la putere dupa ei in 2020? Ca urmatoarea putere executiva sa-si puna oamenii la procuratura si sa-i alerge pe pesedisti prin toata tara si de la Fortaleza pana la Antananarivo, cum e de presupus ca o va face pentru ca sa potoleasca mania populara? Nu e mai convenabil pentru ca pestii mai mari sa-si negocieze libertatea si sa-i predea pe pestisorii mai mici sau mai prosti, actualului stat paralel?
    Pai bre Taricene, chiar vreti sa predati puterea parlamentului, altora, abia acum cand voi sunteti aproape gata sa o pierdeti definitiv? Asta da, ramolit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.