Penele de curent – cand mostenirea lui Ceausescu expira

  • Agerpres Miercuri, la ora 16:40, în București a avut loc o avarie în rețeaua Transelectrica, fiind afectați consumatorii din zona de nord și cea de est a Capitalei. Avaria a avut loc în stația electrică 220/ 110/ 10 kV, iar realimentarea consumatorilor afectați a durat până la 17:40 (…)
  • Pe 21 octombrie, la ora 4:32, în aceeași stație electrică a mai avut loc o avarie, în urma căreia cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas fără energie electrică.

Remus Borza nu e vreun savant atunci cand trage concluziile „rețelele de transport și distribuție au o vechime de 30-40 de ani” si „cauza acestor disfuncționalități o reprezintă lipsa investițiilor în întreținerea și modernizarea stațiilor de transformare sau a instalațiilor de distribuție și transport. Sunt chestii logice, cunoscute de toata lumea.
Problema e alta. Dupa Ceausescu nu a mai pasat absolut nimanui de retelele invechite de apa, caldura sau curent electric. In timp ce orasul s-a dezvoltat, acestea au ramas aceleasi sau au fost carpite din cand in cand dar absolut nimeni nu a avut chef sa bage bani ( multi, intr-adevar ) in modernizarea si/sau inlocuirea acestora si iata, acum incep sa apara consecintele.
ApaNova, Transelectrica, ENEL, RADET se apara spunand ca nu au bani necesari fiindca statul le jecmaneste profiturile ? Fals.
Statul ar fi trebuit demult sa le oblige prin contractele de privatizare sa-si modernizeze retelele dar…ce interes avea ? Cine plateste intotdeauna pierdurile si pagubele ? Fraierul de contribuabil care chiar daca ramane fara caldura, apa sau lumina plateste constiincios facturi din ce in ce mai mari din care marea majoritate nu intelege o iota.
Deci iata, chiar daca ne freaca pe creier coruptia , nu pare sa ne pese de propriile buzunare. Ciudat popor.

4 răspunsuri la „Penele de curent – cand mostenirea lui Ceausescu expira”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.