Onoarea nereperată a Curtii Constituţionale

– Da, domn’ judecător, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum remâne?
– Las’ că ţi-o reperează dom’Mitica !

Daca nenea Iancu ar fi avut de-a face cu judecatorii asa-zisei Curti  Constitutionale in 2017 si-ar fi facut o cruce larga caci politrucii sunt batrani, dupa care ar fi ras in hohote.
Un judecator ii critica ? Dornenii il dau rapid pe mana Inspectiei Judiciare care sa-l puna la punct

  • „…judecătorul, prin afirmaţiile acuzatoare, ofensatoare şi defăimătoare a adus atingere onoarei şi probităţii profesionale a judecătorilor Curţii Constituţionale a României”

O avocata le contesta in instanta dreptul de a cenzura opiniile propriilor membri ? Dornenii ridica o excepție de neconstituționalitate pe care tot ei să o analizeze și să-și dea dreptate.

  • „În cazul în care instanța de judecată va califica drept act administrativ Hotărârea Plenului Curții Constituționale nr.1 din 22 iunie 2017 privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 447 din 23 iunie 2017, ridicăm Excepția de neconstituționalitate a art. 2 alin. 1) lit. c) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 in raport cu art 1 alin. (5), art. 142 alin. (1) si art. 146 din Constitutie. (…)

Ce vreau sa arat de fapt e ca acesti politruci ( 7 dintre cei 9 nu au judecat la viata lor nici macar un divort si au fost numiti pe criterii exclusiv politice ) din C.C.R. au ajuns usor-usor pana la statutul de mici Dumnezei, mai precis, ce spun ei e batut in cuie si, cum in Romania nu exista nici cea mai vaga urma de check-and-balances, nimeni nu poate contesta in vreun fel orice decid cei noua
Cum stam la aceasta ora? Cam asa : daca maine majoritatea onorabililor hotaraste cu 5-4 ca soarele se invarte in jurul pamantului ( apropo, 25% dintre americani chiar cred asta 🙂  ) , aceasta decizie  va fi  batuta-n cuie , devine litera de lege si opiniile minoritatii de 4 care le vor spune celor 5 ca sunt plecati cu sorcova vor fi cenzurate si nu vor aparea in Monitorul oficial.
Exagerand nitelus, cam la asa ceva s-a ajuns, in timp . O fi bine ?
Inca o data ma vad nevoit sa repet : cand presedintele C.C.R. a fost procuror inainte de 1989 si politruc garatat by Iliescu&Co dupa 1990, dati-mi voie sa va salut din mers si sa il rog pe ultimul ramas in tara asta vesela sa stinga lumina…

Reclame

3 răspunsuri la „Onoarea nereperată a Curtii Constituţionale”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.