Puiu Popoviciu dupa Sebi Ghita. Ei cu banii, noi cu Dragnea.

popoviciu-mandatSaptamana trecuta, dupa aproximativ  5 ani de proces, judecarea dosarului ‘Ferma Baneasa’  incepand in decembrie 2012,  Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Popoviciu „Puiu” Gabriel la 7 ani de închisoare, micsorand pedeapsa de 9 ani pronuntata la Curtea de Apel.
Fiind cautat pentru punerea in executie a sentintei, s-a dovedit ca Popoviciu Gabriel plecase demult din Romania  intrucat nu exista niciun fel măsură preventivă, de la un mic control judiciar pana la o interdicţie de a părăsi ţara. Deci expresia ” a fugit” e falsa, omul nostru plecand linistit inca de prin iunie, ca orice om turist liber si nevinovat, asa ca iata dupa Ghita Sebastian, cum un alt mare corupt se evaporeaza la momentul potrivit.
Autoritatile ? Nu stiu, nu cunosc, dau din colt in colt pasandu-si raspunderea intre ele asa ca orice fel de legenda poate sta in picioare , inclusiv aceea cu „serviciile” care l-ar fi scos din tara dupa scenariul „Ghita”. Vinovat ? Nimeni. Cum asa ? Simplu. SRI nici macar nu mai are dreptul sa intervina in „campul tactic” dupa o decizie a Curtii Constitutionale de prin 2016. Ghici ghicitoarea mea, cui prodest ?
Alta intrebare ? Voila : dar de ce oare nu a cerut DNA emiterea unei măsuri preventive după condamnarea lui Puiu Popoviciu  la 9 ani de detenţie in prima instanta la Curtea de apel Bucureşti ? Mister.
Si, tot asa, inca 1001 de intrebari. Declarat vinovat pentru că a luat ilegal 224 de hectare ale Universităţii de Agronomie în Băneasa , Popoviciu nu a dat niciun ban înapoi din prejudiciul estimat de DNA la aproximativ 620 milioane lei. Curtea de apel Bucureşti a lăsat nesoluţionată latura civilă a procesului penal. Deşi Puiu Popoviciu a fost condamnat de CAB la 9 ani şi apoi, definitiv de ICCJ, la 7 ani, procesul  privind prejudiciul continuă .
I rest my case : de la procurori pana la judecatori , trecand desigur si restul „serviciilor”, mai civile sau nu, absolut nimeni nu si-a facut treaba. Daca acesta vi se pare a fi un stat european cu un sistem judiciar in stare de functionare, va readuc aminte cuvintele taticului S.O.V. „Domnilor, intariti-va statul ”
Dar, daca ma intrebati , eu cred ca domnii fac tot ce pot ca sa-l slabeasca

2 răspunsuri la „Puiu Popoviciu dupa Sebi Ghita. Ei cu banii, noi cu Dragnea.”

  1. Mergand in pic mai departe, ar trebui sa ne intrebam la modul foarte serios daca domnii inculpati Dinu Pescariu, Remus Truica sau Prans Pol vor petrece macar o noapte la mititica. Adica de ce ar fi ei mai prosti decat Puiu Popoviciu sau Sebi Ghita? Sau Elan, care fiind ceva inca si mai mult decat ceilalti doi, nici macar nu prea mai apare pomenit in media (decat atunci cand se intalneste in Israel cu seful statului in functie, Traian Basescu, n-am aflat inca k ce chestie, poate il chestioneaza aia de labe1).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.