Ati vrut „prag” pentru penali, nea Dorneanu si dom’ Toader ? Luati de la U.E. Directiva 1371, sa va ajunga…

Grabite sa-l scape pe daddy de puscarie, slugile salariate ale P.S.Dragnea au lucrat la trebusoara asta cu „pragul” inca de prin ianuarie.
Mai intai ministrul Ciordache „alta intrebare” avansase cifra de vreo 200 de mii ( 45 mii euro )
Mai apoi, cum dornenii-politruci din CCR le-au suflat in panze vorbind despre un „prag inalt” si Ciordache si-a luat vant avansand la 400 de mii ( 90 mii euro )
In ultima vreme insa,  ministrul Tudorel Toader , intens presat din interiorul PSD dar prudent, s-a consultat cu destula lume inclusiv pe la Bruxelles, dar a tacut molcom si nu a avansat nicio cifra.
Si iata, ca sa-i scoata din rahat incurcatura, a venit Directiva 1371/2017 a Parlamentului European si  Consiliului ( obligatorie pentru toate tarile UE  ), unde la art.7 aflam ca atunci cand o fapta de fraudare a banilor europeni „implica un prejudiciu mai mic de 10.000 EUR sau un avantaj mai mic de 10.000 EUR, statele membre pot sa prevada sanctiuni de alta natura decat penala.” In traducere, cu mult sub prejudiciul din dosarul Bombonica ( cam 25 mii euro ).
Deci iata , ar fi momentul sa aflam in ce ape se scalda ministrul Tudorel Toader, fiindca despre C.C.R. am  cam aflat  sub al carui calcai se afla. Daca omul de la Iasi este de buna credinta, are acum de la U.E. argumentul perfect pentru a fixa si a sustine „pragul” la cel mult 10 mii de euro deoarece, repet, directiva este obligatorie . Daca ramane asa, daddy are calea deschisa catre parnaie. Daca insa ministrul Toader are alte ganduri, el nu va face decat sa convinga pe toata lumea ca banuiala era intemeiata : pragul mai mic e doar pentru salvarea stapanului din Teleorman.
Deci iata un moment al adevarului, alb sau negru, nuante de gri nu mai exista. Am aflat ca pragul nu era obligatoriu, ci optional potrivit standardelor europene, deci C.C.R. dornenilor n-a vrut decat sa dea o mana de ajutor penalilor. Acum are cuvantul Justitia, dupa aceea Parlamentul. Ce limba vor vorbi, una europeana sau… ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.