„Trei Doamne și toți trei lichele” : un laudatio de la Constantinescu Emil pentru inculpatul CAC P-Tariceanu

I-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Acesti oameni aveau o viziune asupra lumii (…) Avem astfel de lideri in Romania? Putini, iar unul e aici in sala. Este datoria mea sa vorbesc despre el

Ieri la Congresul ALDE, intr-un laudatio desprins parca din discursurile congreselor PCR,  Constantinescu Emil a explicat traseistilor si penalilor din sala ca  inculpatul CAC P-Tariceanu e unicul liberal ramas in viata, i-a atribuit succesele privatizarii dintre 1996-2000  ( asta  semanand mai mult a denunt penal ) si a simtit nevoia sa-l compare cu cei de mai sus.
Acum, ce debiteaza un batranel la 77 de ani, nu e problema mea, poate fi a doctorilor specialisti in geriatrie de la Ana Aslan si, in fond, trebuia sa sarute curul mana care i-a aruncat un oscior, sinecura Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL), pe langa celelalte pe care le suge de la statul roman.
O singura intrebare as fi avut pentru Constantinescu Emil : dar pe omul care l-a facut presedinte, omul datorita caruia a existat politic si  a fost ales in cea mai inalta functie in stat, pe seniorul Corneliu Coposu, l-a uitat ? Cand anume , in care viata anterioara , caci in existenta sa terestra asa ceva nu s-a intamplat, a facut Coposu vreun pact cu inculpatii penali ? Cand a stat cot la cot si s-a pupat cu infractorii ? Cand a cersit favoruri de la mai marii zilei ?
Il intreba Basescu pe Nastase Adrian prin 2004 : „Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti ?”
Vazand limbile umede pe care le-a aplicat ieri nea Milica intre bucile inculpatului Calin Anton, parafrazand,  as intreba acum, in 2017, ce blestem o fi pe poporul asta daca a ales ca presedinti numai lichele…

6 răspunsuri la „„Trei Doamne și toți trei lichele” : un laudatio de la Constantinescu Emil pentru inculpatul CAC P-Tariceanu”

  1. Sa nu pari de niciun fel, nu e chiar o calitate 😉
   Pana acum as fi zis ca e la inceput sa sa vedem, dar timpul cam trece si practica politica coiului. Sau a bugetarilor in asteptarea zilei de salariu.

   1. N-aș spune că pare de niciun fel… cel puțin intervenția lui din ianuarie la Guvern pentru a opri OUG lui Dracnea și Ciordache și participarea, chiar și simbolică, la proteste pot fi trecute la fapte pozitive, nu? Și în al doilea rând, mai bine un președinte-simbol decât un președinte-miner sau unul jucător…

    1. Cam de niciun fel. La proteste nu trebuia sa participe direct, dar in rest a actionat corect pe tema, in special la sedinta de Guvern.

     Ca presedinte simbol, joaca destul de mult o carte numita busoi. Un fel de carte de niciun fel 😀

     1. Nu știu dacă e adevărat dacă Iohannis îl susține (fățiș sau nu) pe Bușoi, n-am văzut pân-acum nicio declarație de-a lui pe tema asta – poate am ratat-o eu – oricum nu sunt la fel de bine informat în diaspora ca voi, cei din țară

 1. „I-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Acesti oameni aveau o viziune asupra lumii … ”

  Recunosc stilul ex-presedintelui Constantinescu stilul piticului ajuns la un nivel mult prea inalt in raport cu propria sa nimicnicie. Vorba recrutului din armata, „vino mama sa ma vezi imbracat in haine verzi”, so, nu Romania era liderul regional ci chiar el insusi Milica de la Ruginoasa cu cioc a la Cuza. Doar cioc, at fi vrut el sa aibe si alte alea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.