Sultanul Erdogan, marele amic al micutului Ponta, anunta ca Turcia s-a plictisit de U.E., Victor Viorel il aplauda

Cum turcii au decis prin referendum cu un scor extrem de strans 51,3% la 48,7%, sa ii ofere puteri mult sporite lui Recep Tayyip Erdogan, ce a facut el imediat ? A anunţat că, în urma „victoriei” , ar putea convoca un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.
De fapt despre ce e vorba ? Dupa referendum, cele 18 amendamente la Constitutie vor transforma Turcia dintr-o republica parlamentara intr- una prezidentiala, cu un presedinte care va primi puteri mult sporite, ceva de genul :

  • Abolirea functiei de premier. Presedintele va numi cabinetul si va avea un numar de vicepresedinti. Parlamentul nu va mai monitoriza ministrii si nu va mai avea dreptul sa initieze motiuni de cenzura.
  • Presedintele nu va mai fi nevoit sa ramana neutru, ci va putea sa isi mentina afilierea politica. In prezent, presedintele trebuie sa se retraga din partid dupa alegeri.
  • Numarul membrilor Parlamentului creste de la 550 la 600, iar varsta minima este coborata la 18 ani.
  • Presedintele va putea numi patru din totalul de 13 judecatori ai celei mai inalte instante judiciare din tara.

Ocazie cu care Erdogan a inchis definitiv un capitol din istoria moderna a Turciei, deoarece turcii cu o majoritate extrem de firava i-au oferit ocazia sa reorganizeze statul pe alte fundamente decat cele ale lui Ataturk. Ce va urma e destul de simplu de imaginat. Valul de arestari si epurari politice inceput vara trecuta se va amplifica si destabilizarea politica va fi cvasi-totala atata vreme cat Erdogan crede ca e singurul si cel mai iubit fiu al poporului
Dar sa vedem reactia amicului lui Erdogan,  inculpatul mitamano-plagiator de pe Dambovita

Misto, nu ? Votul nu e contestat de nimeni scrie Ponta fiindca in capul lui  opozitia e „nimeni”.
Ei, acum sa facem un exercitiu de imaginatie : daca lui Basescu i-ar fi fat prin cap sa organizeze un asemenea prin 2007 sau 2008 , fix cu ideile de mai sus ale lui Erdogan ( si va garantez ca l-ar fi castigat ), cum ar fi reactionat  Ponta si grupul de retardati din PSD plus pufoseniile din online care inca ii mai cred si aplauda elucubratiile  ?

Anunțuri

5 răspunsuri la „Sultanul Erdogan, marele amic al micutului Ponta, anunta ca Turcia s-a plictisit de U.E., Victor Viorel il aplauda”

  1. Pai nu conteaza cine face ”ororile”. Daca sunt de-ai nostri atunci e bine. Ca fost prim-ministru a unei tari din UE si NATO, ca fost presedinte al celui mai mare partid din Romania, asa cum se lauda PSD-ul, sa ai mereu iesiri tembele, sa fii de partea lui Erdogan, sa transmiti mereu mesaje si idei de tip asiatic-dictatorial mi se pare o mizerie. Nu inteleg de ce toti bolnavii mintal ajung in posturi importante. P.S. Da lu Ponta asta nu-i zice nimeni, nici macar ma-sa, sa mai taca dracu din gura ca spune numai prostii? N-are vreun prieten, ceva? Ca noi ii spunem dar lui i se pare ca-i foarte interesant si original. Si destept, fireste. Cat despre Turcia, acesta e un fel de inceput al sfarsitului. Daca din interior nu intervine nimeni acum cat puterea acestui individ nu e deplina, mai tarziu va fi practic imposibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s