Curtea Constituțională , un rău necesar ?

01dsc_95101Noua pentru linistea democratiei originale :
– PSD : Valer Dorneanu, fost deputat social-democrat, numit de Camera Deputaţilor în 2013 ; Maya Teodoroiu, numită de Senat în februarie 2015 ; Marian Enache, numit de Camera Deputaţilor in iunie 2016
– PNL : Ştefan Minea, numit de Camera Deputaţilor în 2010 şi Mona Pivniceru, numită de Senat în iunie 2013
– UDMR : Attila Varga, fost deputat al Uniunii din 1992 până în 2012
– Iohannis : Livia Stanciu, fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
– Băsescu : Petre Lăzăroiu, numit în 2010 şi Daniel Morar, numit în 2013
Nu stiu daca CCR ar trebui desfiintata, solutiile radicale nu m-au convins niciodata prea usor. Dar nu am cum sa evit adevarul ca dintr-o mare de politicieni, corupti cam intr-o proportie de 90% , e greu de imaginat ca au fost extrasi noua imaculati. Si, da, Toni Grebla a fost si el judecator in C.C.R.
Un alt exercitiu util ar fi urmatorul : hai sa vedem cati dintre cei 9 au un background super solid in magistratura ? Eu am numarat doar 3.
Cand presedintele Curtii Constitutionale a fost procuror inainte de 1989, dati-mi voie sa nu am incredere in el. Ce e de facut ? Nimeni nu pare a dori sa dezbata subiectul…
PS
Unicul neuron al inculpatului V.V. Ponta, setat in pozitia „bolsevic”, a inteles din articol ca „Dictatura fascista avanseaza in Romania”. Cazul pare fara speranta.

Anunțuri

6 răspunsuri la „Curtea Constituțională , un rău necesar ?”

  1. Fostul consigliere al lui Capo di tutti i capi, Cătălin Avramescu, pe modelul fostului șef a reevaluat Curtea Prostituțională, cerând desființarea ei, uitând că în 2012 au votat cum trebuie când a fost vorba de referendumul pentru demiterea lui Comandante. Păi deh, și DNA era bun când era sluga Morar șef, acum e de porc cu Kövesi care în „nemernicia” ei nu vrea să-și dea demisia la ordinul Moliceanului și nici Iohannis să o demită la ordinul Marelui Chiormaci (http://m.ziare.com/basescu/basescu-ca-presedinte-nu-ezitam-sa-o-demit-pe-kovesi-dragnea-s-a-facut-ca-plastilina-e-las-1455963).
    De ce nu se pune în discuție reformarea CCR prin numirea numai a unor judecători cu experiență (de ex. cel puțin 18 ani, vezi articolul 143 din Constituție), fără antecedente penale și fără să fi fost vreodată membri în vreun partid politic?

    1. Poate prin alegerea judecatorilor? Nu e mai bine decat numirea? Dar de catre toata judecatorimea, nu de catre mai stiu eu care comitet.

      1. Nu e rea ideea, mai bună decât numirea de către președinte și cele 2 camere – poate că procedura ar trebui extinsă și la procurorul-general și procurorul-șef al DNA?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s