De Crăciun ne-am luat rația de mineriade

libertate

Parchetul Militar a anuntat vineri punerea in miscare a actiunii penale in dosarul Mineriadei pentru crime impotriva umanitatii impotriva lui Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma si Adrian Sarbu…

Anul acesta Mos Craciun nu aduce cine-stie-ce cadouri deosebite democratiei dambovitene si, daca ar fi sa judecam doar dupa ultima saptamana, singurele daruri din saracaciosu-i sac sunt  doar  cateva mineriade.
Ieri am aflat ca dupa 27 de ani, responsabilii pentru mineriada din ’90  in frunte cu Iliescu Ion vor fi inculpati. Mai bine mai tarziu, desi…
Dragnea Liviu Nicolae are o  mineriada a lui, personala,  impotriva tuturor, de la Ponta & PSD pana la serviciile de informatii si Iohannis.
Pandele Firea are o alta mineriada impotriva bucurestenilor, mai perversa , mai dezorganizata, amestecata cu nunti, botezuri, hore alaturi de amanta lui Dragnea, hotarari aproape clandestine in CG al PMB si o primarie generala mai secretizata decat oricand.
Serviciile, fiindca tot veni vorba despre ele, se pare ca au o vesnica mineriada interna, si momentan tot ce au reusit a fost sa-l faca scapat pe Ghita Sebastian Aurelian. Cineva acolo sus va trebui sa deconteze aceasta manevra.
Toate cele de mai sus, toti cei numiti, de la Iliescu la Firea,  s-au molipsit la un moment dat de betia puterii si au actionat in consecinta cu rezultatele cunoscute ( unele ) si de vazut in viitor ( altele).
Ceea ce nu s-a schimbat  in toti acesti ani e „ratia” . Aceasta,  asemenea Jeanei lui Margineanu, n-a murit doar s-a transformat treptat, de la kilul de ulei si de zahar pe care le „dadea” Ceausescu pe buletin,  la  kilul de orez si faina pe care le dau partidele la alegeri.
Sarbatori fericite, tovarasi !
PS
Pentru fanii cititori, noul „program” al blogului e o postare zilnica, maxim doua dar numai cand exista evenimente demne de semnalat, de regula la orele 10:30 / 12:45, tranzitie care incepe de azi .

Anunțuri

9 răspunsuri la „De Crăciun ne-am luat rația de mineriade”

  1. E bun si cadoul cu Mineriada. Ce n-ar fi dat suporterii CDR din perioada 92-96 sa primeasca un astfel de cadou! „M-au invis serviciile”. Erau prea multe boule, dat ti-a placut sa te tina in puf! (n.m.)

    So, nimic nu s-a schimbat in perioada 92-96, de ce s-ar schimba de acum incolo cand serviciile sunt mai puternice ca oricand. De fapt nu puterea lor intra in discutie – puterea e relativa la sarcina de lucru – ci omniprezenta. Sunt puternice si peste tot ori de cate ori este nevoie. Si nu numai ei ci si fii, nepotii …

    1. Dacă te referi la Constantinescu („m-au învins serviciile”), perioada e 1996-2000, între 92 și 96 au fost Ilici președinte și Votcăroiu prim-ministru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s