O întrebare parșivă pe zi : e ortodoxia românească mai catolică decât Papa ?

papa franciscÎncep să am dese si dramatice dileme existențiale religioase. Iat-o pe ultima.
Dacă ‘familia creștină&ortodoxă’ românească este totalmente anti-avort in timp ce Papa Francisco ( iezuit , pentru cine știe cât-de-cât ce înseamnă termenul  ) a spus că va permite preoților catolici să ierte păcatul avortului, pot să spun că „Ortodoxia românească e mai catolică decât Papa” ?!?
Altfel putem fi mandri : nu e de colo sa te afli in aceeasi barca cu „prietenii familiei traditionale si valorilor ei „ Belarus, Egipt, Indonesia, Iran, Libia, Pakistan, Qatar, Arabia Saudita, Sudan, Yemen Tajikistan , nu ?
Plus ultima pe lista, cu voia dumneavoastra : Rusia…

Reclame

3 răspunsuri la „O întrebare parșivă pe zi : e ortodoxia românească mai catolică decât Papa ?”

 1. Exact asa cum ati remarcat in ultima propozitie: Rusia este cea care hotaraste la noi atat in BOR SRL cat si in politica, social, etc de mai mult de 70 ani. BOR SRL sub Daniel Ciobota s-a apropiat extrem de mult de Rusia in ideologie si dogma, inainte era putin mai autonoma. Sunt 2 chestiuni pe care le-ati abordat: cine si cum sa ierte pacatele (de oricare ar fi, acum Papa a dezlegat in privinta celor care au facut avort insa ideea de iertare a pacatului este aceeasi in esenta) si daca sa sustinem LGBT sau nu. In privinta iertarii pacatelor, ,,ortodocsii” si catolicii impartasesc aceeasi erezie cum ca anumiti oameni pot ierta ceea ce numai Divinitatea poate. Protestantii au abordarea corecta in acest caz – nu oamenii pot ierta un pacat impotriva Divinitatii. In privinta sustinerii/tragerii in tzeapa a celor cu LGBT – aici lumea e impartita peste tot, nu poti sa spui ca o tara este 100% pro sau contra ci sunt oameni peste tot cu pareri contrare si eventual se poate vorbi de majoritati pro/contra ideii.

 2. Mda. Linia lăbărală pe care te afli…
  Ce are sula cu prefectura? Iaca aici ce ar fi de iertat:

  Papa lu’ peshte prăjit, cu tot cu iezuitismul său, e tot pe linia afacerii cu oficial abolitele indulgențe, chiar dacă la un alt nivel, mai subtil, azi.
  Altfel, credința ortodoxă, așa decăzută cum a ajuns, după atâtea atacuri din toate părțile, inclusiv din interior, e încă cea mai aproape de Biserica Una, creștină. De aia tot dau toți în ea… zic și io ca tot prostu’ creștin ortodox, omologul babei nespălate a răposatului Petre Țuțea.
  P. S. Numele Adolf Nikolaus von Bukov îți spune ceva?
  P. P. S. Bre, vovo, las’o jos cu textele scrise pentru idioții utili, că măcăne!

  1. Scumpete pufoasa, tu ramai cu comentariile la Pirel Malada, ala e idolul prostilor crestini. Sau mergi alaturi de gasca de mafioti care-l acompaniaza pe Teodosie cand are slujbe la Politie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.