U.S. Election Day 2016 : H.R.Clinton vs D.Trump

c-t
1956 Adlai Stevenson II (D) – Dwight D. Eisenhower (R)
1960 John F. Kennedy  – Richard Nixon
1964 Lyndon B. Johnson  – Barry Goldwater
1968 Hubert Humphrey  – Richard Nixon
1972 George McGovern  – Richard Nixon
1976 Jimmy Carter  – Gerald Ford
1980 Jimmy Carter  – Ronald Reagan
1984 Walter Mondale  – Ronald Reagan
1988 Michael Dukakis – George H. W. Bush
1992 Bill Clinton – George H. W. Bush
1996 Bill Clinton  – Bob Dole
2000 Al Gore  – George W. Bush
2004 John Kerry  – George W. Bush
2008 Barack Obama  – John McCain
2012 Barack Obama  – Mitt Romney
2016 Hillary Clinton  – Donald Trump…?

Doar doua constatari

 1. Asistam la o depreciere incredibila  a calitatii prezidentiabililor americani,  nu cred ca am vazut in ultimii 60 de ani ( acesta e scopul lungii enumerari de mai sus ) ceva mai scarbos decat cuplul Clinton – Trump, un produs corupt al sistemului democrat vs un ciudatel republican cu idei multe dar unele complet aiuritoare.
 2. Campania  la care am asistat , o campanie mai murdara decat oricand,  a reusit sa scoata din sarite chiar electoratul american, era absolut normala atata vreme cat mainstream media a fost 99,9% in buzunarul incredibilei masini electorale Clinton. Sa te ocupi in campanie de 1001 de pipite care si-au adus aminte cum au fost pipaite pe cur acum 125 de ani cand sotul tau e un fel de taur comunal, sa agiti  implicarea Rusiei sau a lui Putin si sa bagi sub pres Clinton Foundation…Only in America se poate vedea asa ceva, vorba aia.
  N-am absolut nici cea mai mica indoiala ca H.R.Clinton va fi declarata dupa numararea voturilor ca president elect ( maine, cam dupa orele 4-5 dimineata ar trebui sa stim rezultatul ) dar pentru restul lumii va fi doar un grandios prilej de amuzament :  ziua in care America a ales holera in locul gonoreei
Reclame

10 răspunsuri la „U.S. Election Day 2016 : H.R.Clinton vs D.Trump”

  1. Deja au tiparit de ieri reviste cu Killary pe coperta. Americanii cam stiu ca la ei presedintii sunt selectati de complexul militaro-industrial care conduce America, nu alesi. Si daca te uiti pe lista vezi ca presedintia SUA este o afacere de familie (Bush tatal si fiul, Clinton el si ea). Sunt site-uri americane care avanseaza ipoteza ca toti presedintii SUA au grade de rudenie intre ei (ex: https://www.geni.com/blog/look-whos-related-george-washington-and-all-the-presidents-325451.html).

 1. Eu as fi putut paria pe Clintoreasa inca de anul trecut, toate indiciile pareau sa fie convergente catre dansa. Am, totusi, o singura nedumerire: Donald Trump a jucat cinstit in aceasta campanie sau nu a fost decat un actor jalnic de comedie? Aceasta e intrebarea.

  Sistemul politic electoral American, cu votul indirect al cetatenilor pentru functia de presedinte, permite „alegerea” presedintelui cu cca 40-45% din total voturi exprimate, restul fiind la „invins”. Cum presedintele este nu numai seful statului, al armatei ci si al intregii administratii (guvernul), alegerea sa pare special proiectata sa permita aranjamente centrifuge fata de vointa populara. E si bine, e si rau.

  1. Restul nu e neapărat la „învins”, fiindcă nu sunt doar 2 candidați, ci mai degrabă la „restul” (să nu uităm de Gary Johnson, candidatul liberal – în sensul european al cuvântului – creditat cu ca. 5% din voturi)

  2. O posibilitate teoretica ar fi ca niciun candidat sa nu obtina voturile a 270 electori situatie in care presedintele va fi votat de Camera Reprezentantilor. Nu stiu daca s-a intamplat vreodata in istoria SUA. Dar daca este sa se intample vreodata, probabil ca ACUM e momentul cel mai potrivit, deoarece AMBII pretendenti au bube mari in cap. Sa asistam la noapte la vreo nevazuta?

   1. Chestiune putin probabila, fara precdent. Camera Reprezentantantilor va fi dominata de republicani. Posibila intelegere intre Trump si complexul militar industrial. CNN a inceput sa o intoarca dupe modelul Ploiesti…

 2. prezenta mare la vot dimineata, inainte de orele de munca in zonele republicane, mult mai mare ca in 2008 si 2012, la nivelul celei din 2004 cand bush jr a castigat. prezenta mai scazuta ca acum 4 sau 8 ani in zonele democrate (ma refer la florida si ohio). ramane de vazut ce se intampla in restul zilei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s