Marian Munteanu : sursa „Ioan” a Securităţii nu a făcut poliţie politică

fara-titlu

  • „Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a decis ieri in unanimitate că Marian Munteanu nu a fost colaborator al Securităţii în sensul legii.”

Aceasta ar fi stirea, dar hai sa vedem, oare ce înseamnă colaborator al Securităţii conform Legii 293/ 2008?

  • „Colaborator al Securităţii înseamnă orice persoană care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului“.

Aici vine distractia : deci cei care au scris note informative care nu au dus la asuprirea politică a celor despre care oferea informaţii, nu pot fi consideraţi, conform legii, colaboratori ai Securităţii. O golanie maxima a unei legi compuse de alti golani tocmai ca sa acopere niste chestii.
Altfel, Marian Munteanu sa fie sanatos, despre treburile astea se stia demult, probabil ca se vor gasi unii care sa-l creada si sa-l voteze, altii care sa nu, dar pentru mine, acum dupa o decizie unanima a CNSAS, credibilitatea lui s-a topit definitiv. Pacat… ( story )

3 răspunsuri la „Marian Munteanu : sursa „Ioan” a Securităţii nu a făcut poliţie politică”

  1. Cine-ar fiu crezut in Ianuarie ’90 si dupa ca acest student care parea a fi un fel de lider informal al studentilor din Universitate a semnat acord cu Securitatea impotriva careia lupta (sau parea ca lupta cu indarjire)? Incredibil… Ciudat de atunci mi se parea ca este extrem de agresiv si pornit tare, tare impotriva comunistilor – nu intelegeam prea bine de unde ii cunoaste el atat de bine pe cei care au preluat puterea, de unde le stie atat de bine intentiile… Ciudata tara, oricum.

  2. Da, l-am cunoscut bine pe Marian Munteanu, în chiar perioada cea mai fructuoasă a vieții sale, dacă a trăda, indiferent sub ce formă, poate fi considerat un gest rezonabil. da, asta făcea el în acea perioadă, până la venirea minerilor, când probabil SECU i-a cerut să oprească ceea ce toți, inclusiv eu, credeam că tineretul va rămâne înverșunat anti comunist. Am fost în sala de ședințe de la tribunal, în spatele lui Marian Munteanu și a avocatului său, un teatru șubred jucat. L-am auzit clar pe avocat, când l-a întrebat: Domnule Munteanu aducem în discuție relația dvstră. cu securitatea? La care el a răspuns fornăind, repede și scurt: Nu! Am multe amănunte și dovezi, că era și a fost omul securității. Un cerșetor obraznic, pe care l-am hrănit și l-am plătit în Dollari. Un caracter putred! înconjurat de armată și securitate. Drept este că m-a pus bine cu o parte din autoritățile comuniste, pt. că, aveam dreptul să intru și să ies din România oricând. Menționez că eram plecat de peste 20 de ani, mai venisem în țară, dar de fiecare cu scandal la intrare și scandal la ieșire. Individul mi-a displăcut finalmente atât de mult, că am refuzat să-l mai văd când a mai venit la NY! M-a sunat o dată Vlaicu Ionescu, căruia eu i-l prezentasem și am refuzat să-l mai văd. Vlaicu a rămas năucit! L-am considerat un golan fără căpătâi, puțin escroc, unealta celui care l-ar fi plătit mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.