„Florentin Pandele a plagiat „. Asa, si…cui ii va pasa ?

 • ” „Plagiat masiv„, acesta este verdictul dat de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor pentru Petre Tobă și Florentin Pandele, la nivelul comisiilor de experți „

Aceasta a fost stirea care a facut mare voga ieri dupa amiaza prin online. Eu nu vazut absolut nimic spectaculos in ea.
In primul rand, am convingerea ca minimum trei sferturi din doctoratele din Romania se obtin prin frauda, procent care in cazul politicienilor banui ca depaseste 95%
In al doilea rand, carui alegator din Voluntari credeti ca ii pasa sau face vreo diferenta intre doctorul Pandele si felcerul Pandele, astora de mai jos ? ( fotografii din campanie, de pe facebook )


In incheiere as spune ca ofer un premiu celui capabil sa ghiceasca sexul entitatii din dreapta ultimei poze

Anunțuri

2 răspunsuri la „„Florentin Pandele a plagiat „. Asa, si…cui ii va pasa ?”

 1. Sunt ani buni de cand a aparut „Plagiada” aceasta noua si justificata obsesie mediatica. Sunt extrem de surprins ca nimeni nu abordeaza in mod corect aceasta problema, cu atat mai mult cu cat noi avem o problema de sistem, nu una sau mai multe particulare. Ea are trei aspecte, 100% independente, care ar trebui tratate, de asemenea, independent.
  1. In primul rand, avem institutia care permite asa ceva. Apare clar ca exista institutii la care au aparut plagiate cu miile. Asa ceva nu trebuie tolerat.
  2. In al doilea rand, avem problema fundamentala a plagiatorului. Aceste, nu greseste copiind pasaje din alte lucrari. El pur si simplu comanda lucrarea altei (altor) persoan, iar un „negru” se apuca sa i-o redacteze cu complicitatea „profesorului-indrumator”. Mai grav, negrul primeste si niste bani privati, extra. Pentru o activitate penala, desfasurata in timpul programului.
  3. In sfarsit, avem si aspectul persoanei care isi insuseste titlul de doctor, dar care, il plateste, fraudulos, precum la bordel.
  Apare clar ca problema, in ansamblul sau, e de natura penala. Pe mine nu ma intereseaza daca Toba, Izmana, Luluta sau Puie Monta au plagiat. Probabil ca este chiar salutar ca ei sa fi plagiat, in sensul ca si-ar fi facut singuri lucrarile, adica au muncit la ele (dupa cum ne-a asigurat Luluta, pe care, personal, o si cred).
  Trebuie ajuns urgent la „negrii”, la „indrumatori” si la institutii. Acestea trebuie chiar desfiintate prin retragerea acreditarii. De exemplu, nu la Universitatea Bucuresti se plagiaza ci doar la Facultatea de Drept! Nu mai amintesc de Cacademia de informatii.

  Nu e de joaca, acum multa vreme se mai gaseau unii care sa-si prefabrice diplomele de studii. Imi amintesc ca, odata prinsi, stateau multi ani dupa gratii. Problema cu „plagiatele” e oarecum la fel, ba chiar mai grava. Vorba lui Severin, daca toate doctoratele sunt la fel, poate ca trebuie sa se schimbe legea si sa ne pregatim si noi cu 3.000-5.000 euro ca sa ajungem mai sus. Nu e fair sa ajungem acolo moka, este?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s