Mafia si calea razbunarii

473305077

Înainte să pornești pe calea răzbunării, sapă două morminte.

Intr-o societate ideala, un Basescu sau un Voiculescu nu ar  fi existat dar asa ceva nu mai exista decat, poate, printre triburile nedescoperite din jungla inca virgina a Amazonului.
Asistam zilele acestea la finalul unei vendette care dureaza de vreo 10 ani, cea dintre doua famiglii mafiote, nu mai pierd vremea in a le descrie, le cunoaste toata lumea componenta, de la nasii supremi la soldatii de rand, incluzand fireste si politicienii cumparati de-a lungul timpului.
De ani buni, cand unii, cand ceilalti, au sarbatorit cu mare tam-tam in mass-media controlata disparitia cate unui asociat al celeilalte famiglii. Acum, suntem extrem de aproape de final, mai ales dupa ce ieri un capo bastone a fost eliminat, acesta fiind semnalul ca pana la Don nu mai e mult fiindca, si acesta e un alt mit disparut, omerta nu mai functioneaza demult nici macar in Sicilia.
Pe scurt, ieri servitorii famigliei Voiculescu au sarbatorit caderea lui Blaga, intr-un mod cel putin ciudat, adica identic cu cel in care sarbatorise famiglia Basescu condamnarea lui Don Felix.
Dar, fiindca vorbim totusi de Mafie,  cum si unii si ceilalti ajunsesera demult la concluzia ca au un dusman comun : procurorii anti-coruptie, acum recita impreuna acelasi refren despre Kovesi si DNA ca fiind relele principale care trebuiesc eliminate.

” Rolul cel mai frumos pe care-l poti juca in viata anumitor oameni este de a desfiinta pe un altul care a jucat un rol. Nu existi, fireste; esti uitat. Dar tarasti in caderea ta pe un altul „

Am o veste extrem de proasta pentru mafioti : vremea lor a trecut si, fara sa am pretentia ca vreunul dintre ei sa-i fi citit pe Confucius sau pe Noica, mai devreme sau mai tarziu, ambele morminte vor fi ocupate.

Reclame

Un răspuns la „Mafia si calea razbunarii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s