O gluma reusita de la I.N. de Statistica : 28,7% dintre oamenii de afaceri nu au grup sanitar in locuinte

Nu stiu cum sa iau cifrele prezentate de Mediafax

  • 45,8% din gospodăriile conduse de oamenii de afaceri („lucrători pe cont propriu, inclusiv patroni”, în terminologia studiului citat) se confruntă cu dificultăţi mari şi foarte mari în acoperirea cheltuielilor curente şi 38,7% nu-şi pot acoperi la timp cheltuielile legate de locuinţă sau de plata ratelor bancare.
  • 43,5% din lucrătorii pe cont propriu şi patronii chestionaţi au declarat că sunt restanţieri la întreţinere (apă, gaz, căldură etc.), 42,1% – că nu-şi pot achita la timp factura de energie electrică, apoi 36,1% sunt restanţieri la plata abonamentului de telefonie şi 13,3% sunt restanţieri la ratele bancare.
  • 57,6% „nu şi-au putut achiziţiona o săptămână de vacanţă“ şi 16,3% „nu şi-au permis consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile
  • 26,7% nu au baie sau duş în locuinţă şi 28,7% nu au grup sanitar. *
  • Întrebaţi ce venituri nete le-ar fi de ajuns pentru a face faţă tuturor cheltuielilor curente 1,7% care au afirmat că s-ar mulţumi cu până la 500 de lei lunar şi 4,2% care consideră că le-ar fi suficiente venituri cuprinse între 501 şi 1.000 de lei lunar. **

Dupa cifrele marcate cu * si ** , am ras cu pofta si m-am gandit ca ori respondentii isi bat joc de INS , ori INS a sondat oamenii de afaceri internati la Balaceanca. Sa spui ca intreprinzator ca ti-ar ajunge sume cu care un pensionarii abia are cu ce trai de pe o zi pe alta ?!?
Si apropo de pensionari, ma intreb cu groaza ce cifre as citi intr-un sondaj al INS care le-ar fi dedicat

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s