Hunor Kelemen, o autodescriere foarte plastica

udmr_psd ponta-hunor

„…de obicei, daca dai posibilitatea cetatenilor de a alege intre un corupt si intre un idiot aleg coruptul.(…) Eu cred ca aceasta clasa politica nu este altceva decat imaginea din oglinda a societatii asa cum este societatea noastra in acest moment”

Uite, de data asta chiar ii dau dreptate sogorului Hunor, electoratul e imbecil. Altfel nu se explica de ce onorabilii electori maghiari care-l aleg constiinciosi o data la 4 ani, nu s-au plictisit de el si de 16 ani incoace continua sa stampileze o asemenea valoare : medic veterinar , filosof si poet care n-a vazut nici coada vacii, nici vreo contributie la istoria filosofiei nu stiu sa fi avut pana la frumoasa etate de 49 de ani.
Dar nu, corupt nu e in nici un caz. Ramane alternativa cealalta care intra-adevar e o oglinda a societatii, fie ea si a minoritatii maghiare…

Reclame

2 răspunsuri la „Hunor Kelemen, o autodescriere foarte plastica”

 1. De cateva luni ma cam bantuie ideea ca sunt intrunite toate conditiile aparitiei suspiciunii rezonabile ca UDMR risca sa nu mai intruneasca minimum 5% din voturile exprimate si sa ramana in afara Parlamentului. Vai, valeu, oi-oi si ioi. Cata lipsa de libertati, ce incalcare a drepturilor minoritatilor … Ar primi si ei un singur loc in parlament ca rutenii, evreii, ucrainienii, tatarii, baseii si lipovenii.

  Care ar fi consecintele? Din pacate, aceasta situatie ar putea conduce la dobandirea unei majoritati absolute de catre PSD. Sa presupunem ca numai 60% dintre voturile exprimate ajung in parlament, de exemplu in configuratia PSD 29%, PNL 18% ALDE 7% si USR 6% (cu PMP, UDMR si Tepes out).
  Prin redistribuire s-ar obtine configuratia: PSD 48,3%, PNL 30%, ALDE 11,6% si USR 10%. Vreau sa spun ca PSD s-ar afla infricosator de aproape de cele 50% la care pana si KWJ trebuie sa desemneze premier PSD.

  Care ar fi argumentele care sa sustina neintrarea UDMR in parlament?
  1. Lipsa unui subiect de interes actual pentru populatia maghiara.
  2. Imaginea cea mai proasta ever a parlamentului in ochii opiniei publice va alimenta neparticiparea la vot.
  3. Posibilitatea extinsa oferita diasporei romanesti de a vota si asteptarea cresterii participarii la vot.
  4. Emigratia populatiei maghiare tinere si dezinteresul ei pentru vot din afara.
  5. Disparitia pe cale naturala a populatiei maghiare in varsta, a talibanilor din epoca anilor ’90, Funar-Vadim

  1. Din păcate treBuie să te contrazic: nu sunt mari șanse ca UDMR să primească doar locul (singurul cuvenit, după părerea mea) alocat minorităților naționale din Camera Deputaților. De ce? UDMR și-a asigurat fentarea pragului electoral de 5% la nivel național prin extinderea definiției pragului și la „sau 20% din totalul voturilor valabil exprimate în cel puţin 4 circumscripţii electorale pentru toţi competitorii electorali” (vezi art. 94, par. 2, punctul a: http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2015/07/Legea-nr.-208-2015.pdf). Nu cred că UDMR nu va obține cel puțin 20% în curcumscripțiile Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare. Deci ungurii și-au văzut sacii în căruță. Cu complicitatea PSD și PNL, desigur, care speră că UDMR îi va sprijini la formarea guvernului. Ghinion…

   http://www.jurnalaradean.ro/24-de-ore/2016/08/18/prag-electoral-alternativ.aradean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.