Mircea Kivu spune lucrurilor pe nume…fara nume

sondaj-pieleanu-palada

  • – Dacă cineva face sondaje pentru un partid și partidul care plătește sondajul vrea să fie scos în față, cum se împacă meseria cu contractul?
    M.K.: Nu se împacă. Un partid sau un candidat serios plătește sondaje ca să afle cum stă, ce strategie să adopte, ce mesaje să transmită… O agenție de sondaje serioasă nu-și permite să prezinte sondaje înșelătoare, pentru că în felul ăsta se face de rîs, nu o mai crede nimeni și, pe termen lung, nu mai primește contracte și intră în faliment. Asta, într-o lume normală. Chestia e că partidele și candidații nu-s toți serioși. Plătesc sondaje ca să-și păcălească sponsorii, să îmbete militanții, să determine alegătorii cu opțiuni incerte să spună că ceilalți candidați oricum n-au șanse, deci n-are sens să strici votul pe ei, mai bine stai acasă sau mergi la un grătar (prognozele meteo ne spun că 5 iunie va fi o duminică însorită). Și nici cei care fac sondaje nu-s toți serioși. Știu că oamenii uită repede, că vor găsi întotdeauna clienți care să aibă nevoie de un sondaj care să-i scoată mai în față…  ( aici )

Interesant, dl. Kivu ajunge fix la aceleasi idei pe care le promovez si eu demult. Sigur ca din motive de la sine intelese nu da nume, dar cand eroarea unui exit-poll e de 10-15 % parca nici nu ar mai fi cazul sa dea fiindca toata lumea cunoaste sociopologii de serviciu.
PS
En passant, nefiind un site pe care sa il frecventez prea des, am remarcat ca la „Catavencii” Dinescu Mircea il injura pe Iohannis in termenii folositi de raposatul Vadim Tudor in anii de glorie ai Romaniei Mari. Tempora…

2 răspunsuri la „Mircea Kivu spune lucrurilor pe nume…fara nume”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.