Despre politica si intelectuali cu Adrian Papahagi

Intr-o diatriba postata pe facebook, Papahagi Adrian se „rasteste ” la electoratul care nu a sprijinit valori ca el, Baconsky, Paleologu sau Funeriu, la  ” acest neam incapabil de admiratie ” care le-a refuzat implicarea in politica si incheie cu un post scriptum foarte adevarat , dar demn de rasu’- plansu’ specific romanesc

  • PS : Evident, această postare e nedreaptă. Fiindcă vouă, celor care citiți, chiar vă pasă. Iar cei cărora le e adresată nu o vor citi.

Aici intr-adevar Papahagi are dreptate. Unde nu are,  ba chiar as zice ca scapa grav fraiele e in faptul ca uita o serie de momente cand acesti intelectuali pe care ii aminteste, bine intentionati fiind sa zicem, au girat prin simpla lor prezenta o serie de personaje imunde.
95823_1De aceea fara sa am vreun dubiu asupra faptului ca omul Papahagi e onest, cred ca ar trebui ca inainte sa vina si sa-mi ceara votul, sa ceara iertare fiindca a aparut langa multi, prea multi indivizi corupti.
Cat despre cinste…? Ca un fin expert in anglistica si engleza veche, da, intr-adevar, nu oricine miroase aerul Sorbonei, Papahagi cred ca intelege extrem de bine zicerea asta

I am myself indifferent honest; but yet I could accuse me of such things that it were better my mother had not borne me :.I am very proud, revengeful, ambitious, with more offences at my beck than I have thoughts to put them in, imagination to give them shape, or time to act them in. What should such fellows as I do crawling between earth and heaven? We are arrant knaves, all. Believe none of us.

Eu chiar cred in ce scrie aici 🙂

4 răspunsuri la „Despre politica si intelectuali cu Adrian Papahagi”

  1. Si ne mai miram ca polonezii pot si noi nu, ca ei au avut intelectuali care s-au luptat cu comunustii si noi nu…cu cine, cu astia care pupau popoul penalei blonde, ebei si altora ca ele? Eu as zice un hai sictir sincer!

  2. Doina, dragă, nu compara, te rog, Polonia cu România. De ce? Pentru simplul fapt că nu poți compara merele cu perele. Numele Zbigniew Brzeziński îți spune ceva?
    Altfel, mă întreb, cum aș fi luptat eu, ca intelectual, cu comuniștii la Pitești, în beci. Și nu știu ce răspuns să dau.
    Cât despre Papahagi, eu știu doar de unul, Marian. Restu-i tăcere, vorba bagabontului avonist. Sau, mai bine, parafrazând un alt clasic în viață: Sorbonna nu mai e ca vara… sau ca „neaua de mai an”.

    1. Adrian e copilul profesorului Papahagi, care, spre deosebire de tovarășul proletcultist Baconsky, a cărui odraslă se află în aceeași avangardă a pupincurismului băsist, a fost un adevărat reprezentant al culturii române

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.