Regele Mihai i-a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României” şi calificativul „Alteţă Regală”

Fără titluComunicat al Casei Regale , 10 august 2015

 • ” În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi…”

E greu sa te abtii sa nu razi cu toti dintii citind pretiozitatile fara nici cea mai mica noima din comunicat. Cine stie ce golanie micuta o fi comis „principele” in intervalul 1-11 august, dar se va afla 🙂
Deci principele nu mai e principe. Asa…si ? Dar cand a fost ?!

13 răspunsuri la „Regele Mihai i-a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României” şi calificativul „Alteţă Regală””

 1. nicolae nu prea are vreo meserie, e cam pierde vara ca sa zic asa, probabil vor sa gaseasca pe altul care sa semene la caracter cu carol I. oricum, trecerea la monarhie s-ar putea face numai daca romania ar ajunge intr-o situatie de criza extrema iar pe mapamond sa aiba loc evenimente istorice. cam cum a fost in 1989, 1945, 1866,1877, 1880 etc. ceea ce nu cred ca se va mai intampla prea curand

 2. Eu cred in monarhie, admir tarile cu monarhii constitutionale si cred cu toata convingerea ca am fi fost in cu totul alta parte daca nu venea peste noi ciuma rosie.

 3. Acu’ n-am dovezi, dar din ce am invatat eu pe la diverse scoli:), cand scrii „cu principii morale” inseamna ca baiatul ori e bi, ori e uni

 4. Eu tot nu inteleg cum devine cu casa asta regala. Desi Constitutia mentioneaza clar forma de guvernamant, republica, aceasta institutie, opusa fundamental chiar prevederilor de baza ale constitutiei actuale, intretinuta chiar de statul roman. As fi curios in ce baza legala se fac aceste plati. Pe patrimoniu, pe parcuri naturale, pe curiozitati antropologice, pe servicii secrete?

  La limita este ca si cand ai sti pe cineva ca este un criminal potential, il vezi ca se antreneaza asiduu pentru momentul respectiv, o declara chiar el, dar nu numai ca nu faci nimic ca sa i te opui, ci chiar tu il finantezi si il incurajezi. Ciudata tara, cu elite si mai caudate, grade mari, dar functii mici.

  1. In varianta 1, pai daca il finantezi si il incurajezi inseamna ca esti de acord cu el si atunci nu ai de ce sa-l impiedici. In varianta 2, daca este un POTENTIAL criminal nu poti sa-l impiedici pentru ca nu a facut nimic concret, adica nu a savarsit crima. Nu poti sa condamni doar pentru intentie, chiar daca se „pregateste asiduu”. As vrea sa stiu in ce sectiune din buget sunt trecute cheltuieli cu intretinerea familiei regale, ca eu n-am auzit de asta pana acum. Li s-au restituit anumite domenii pe care le intretin singuri, cele lasate ca muzee sunt cu contributia vizitatorilor si o parte din fondurile alocate de orice stat normal la cap pentru ingrijirea patrimoniului.(imi vine sa rad cand ma gandesc la banii alocati de Romania pentru ingrijirea patrimoniului. Numai daca ma uit la ce ministri ai culturii am avut si imi vine sa vomit). Resedinta actuala, Palatul Elisabeta, revine statului roman dupa decesul Regelui Mihai. A fost oferita cu titlu gratuit dar fara sa-i apartina in fapt regelui. Asa ca…

   1. Mai intai, sa nu amestecam aspectele problemei, nu discutam aici nici despre Majestatea Sa si nici despre Monarhie ca forma de guvernamant aplicabila in Romania. Am auzit atatea prostii la capitolele astea, din ambele parti, incat nu e cazul sa mai deschidem aici, acum, aceasta discutie. Am ridicat o problema de drept, desi, recunosc, nu sunt un specialist, ba sunt chiar profan in domeniu acesta fiind si motivul pentru care am pus problema in acest fel. Am dreptul sa fiu descumpanit cand vad ca avem si Casa Regala si presedintie, chiar mi se pare ceva foarte grav sau poate o bataie de joc.

    Despre sustinerea de catre stat, bineinteles ca nu apare la buget explicit, ar fi chiar culmea dupa ce-i restitui o duzina de palate, zeci de mii de ha de padure pe care le exploateaza economic (probabil si alte proprietati mai mici, a facut cineva un inventar?) Probabil ca primeste chirie si pentru Peles, ma gandesc la multe mii de euro lunar. Apropo, ANAF, cum o sta Casa Regala cu impozitele? Cine e in acte, Casa Regala sau Mihai I? E cu CI sau cu pasaport? L-o fi trecut si pe Majestatea Sa in lista aia cu 4.700 de contribuabili cu risc fiscal ridicat sau MS e un Contribuabil care nu e contribuabil pentru ca nu este cetatean ci rege, evident? Ca institutie ce fel de institutie este, de pilda, Casa Regala, ce statut are, sa zicem, pe legea PSI, scuzati. Face parte din vreo categorie de institutii sau zice pas la majoritatea obligatiilor organizatiilor centrale, locale, guvernamentale si neguvernamentale, institutii sau agenti economici,ea fiind o organizatie de „supusi” si nu una de cetateni. Si daca zice pas la multe din obligatii, cum devine cu articolul 16 din Constitutie?

    1. Sa nu confundam Casa Regala cu un SRL, Sa nu o vedem ca pe covrigaria din colt.
     Pentru cateva lamuriri in ceea ce priveste statutul Casei Regale:
     http://www.familiaregala.ro/familia-regala/normele-fundamentale-ale-familiei-regale-a-romaniei

     ” o duzina de palate”
     „Deoarece Regina Elisabeta a Greciei nu a avut urmași direcți, ca moștenitor și urmaș al mătușii sale, Regele ar avea dreptul să revendice și Palatul Elisabeta. Totuși acesta nu o face, dorind să i se restituie doar proprietățile care au fost in posesia sa privată înainte de 1947. Așadar, cele mai însemnate imobile și domenii aflate ori în folosința, ori în proprietatea privată a Casei Regale sunt:
     Domeniul regal Sinaia – cuprinde Castelul Peleș, Pelișor și o parte din Castelul Foișor, stână regală dar și o zonă întinsă de pădure.[1]
     Domeniul regal Săvârșin – cuprinde Castelul Săvârșin, dependințele castelului și o parte însemnată din pădurea care înconjoară localitatea.[2]
     Pe lângă aceste importante domenii, din patrimoniul privat al Casei Regale mai fac parte unele proprietăți imobiliare care au o mai mică însemnătate.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.