La revedere PNL, bun venit de partea întunecata a centurii politicii. UPDATE : lista semnatarilor initiativei „pensii suplimentare pentru parlamentari „

Am avut ieri o postare scurta despre initiativa total nerusinata a unor alesi de a-si acorda pensii speciale si am promis ca revin.

 • E foarte greu de trait cu o pensie de 700-800-900 de lei, dar asta e puterea economica a României, atât se poate oferi în acest moment(…) Sunt oameni care au muncit puţini ani, nu au avut activitate si contributii, sunt foarte multe pensii mici la cei care au fost la CAP, dar asta e, e tot ce putem face acum
 • Eu cred ca e un proiect bun pentru ca în 2009 ni s-au taiat pensiile, ni s-au diminuat indemnizaţiile de parlamentari cu 25% si nu s-a mai revenit la indemnizaţiile iniţiale, mi s-a luat avionul, mi s-au luat masinile, mi s-a luat hotelul , nu cred ca avem asa multe avantaje cei care muncim în parlament

Citatele de mai sus ii apartin lui Grigore Craciunescu, deputat PNL, condamnat la doi ani si sase luni de închisoare cu suspendare prin 2014, pentru niste golanii comise pe cand era primar la Pascani. Condamnat sau nu, omul e acum deputat si ar vrea o pensie la nivel european.  El spune ca daca ai o pensie medie inseamna ca nu ai muncit spre deosebire de ei, parlamentarii, carora li s-a luat avionul, li s-au luat masinile, li s-a luat hotelul , iata ca, saracii de ei, nu mai au asa de multe avantaje.
Sigur ca, am mai spus-o, de la PSD nu mai am demult absolut nici o pretentie. Dar omul e liberal, e din noul PNL, care va sa zica, da ? Alaturi de alti colegi face parte dintr-o opozitie pe care eu nu o vad manifestandu-se pe nicaieri, dar o parte a ei a semnat entuziast nerusinatul proiect de lege.
Sunt nevoit sa ma repet : nu ai cu cine, 99% sunt niste indivizi medii catre ordinari pusi pe capatuiala, asa ca, uite cum procedam. Incepand de azi bruma mea de bunavointa fata de liberalism a dat pe afara si s-a varsat. De ce as cautiona accesul  la putere al unora  care rezoneaza atat de bine  cu magariile PSD ?
Pentru cei care, poate, cine stie, mai poseda o bruma de obraz, un citat din ultimul senior, dl Mircea Ionescu Quintus

 • Eu am avut trei mandate întregi, ca parlamentar. După ce am contribuit în perioada aceasta la fondul de pensii, am o pensie 1.441 de lei. Eu refuz o asemenea pensie ! Astazi am luat hotarârea, la propunerea presedintelui nostru, doamna Gorghiu, sa nu susţinem în niciun fel o asemenea rusinoasa initiativa a unor parlamentari. Mi-e si jena ca si eu am fost alaturi de ei atâta vreme ! Dar nu alaturi de acestia… În situaţia în care eu, veteran de razboi si cu grad de general câstigat pe câmpul de luptă, am 340 de lei indemnizaţie, ar fi culmea sa am 4 sau 5 milioane de la un Parlament unde nu mi-am pus viaţa în pericol…

E foarte trist cand presedintele de onoare spune ca i-e rusine cu ce a ajuns partidul. Mai pe sleau insa, a spus-o Eminescu
„…Mici de zile, mari de patimi, inimi batrâne, urâte,
Masti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic ;
Dumnezeul nostru : umbra, patria noastra : o fraza ;
În noi totul e spoiala, totu-i lustru fara baza ;… ”
UPDATE
Iniţiativa este semnată de către deputaţii PNL : Calimente Mihăiţă, Cherecheş Florica, Chirteş Ioan-Cristian, Costin Gheorghe,Crăciunescu Grigore, Cristian Horia, Dobrinescu Traian, Gireadă Dumitru-Verginel,Grecea Maria, Gudu Vasile, Horga Vasile, Iane Daniel, Laza-Matiuţa Liviu,Oros Nechita-Adrian, Pardău Dumitru, Sămărtinean Cornel-Mircea, Scarlat George,Urcan Ionaş-Florin, Varga Vasile, Zlati Radu şi senatorii liberali Grapă Sebastian, Grigoraş Viorel, Iliescu Lucian
Oricare dintre cei de mai sus isi poate cere scuze aici.
UPDATE 1
Pentru cei care au facut-o direct , tot respectul. Nu e usor sa-ti recunoasti o eroare.

11 răspunsuri la „La revedere PNL, bun venit de partea întunecata a centurii politicii. UPDATE : lista semnatarilor initiativei „pensii suplimentare pentru parlamentari „”

 1. E o eroare in text. Geniul lui Craciunescu a pastorit/primarit orasul Pascani, din Iasi, si nu Focsani, din Vrancea. Focsanenii au ratat, deocamdata, aceasta sansa – poate in compensatie cu faptul ca au un alt geniu la sefia CJ!

   1. Cu drag! Era o nedreptate fata de vranceni, iti imaginezi. Cu Craciunescu si Oprisan secau si fantanile. Ori ei, saracii, ne ofera doar niste cutremure amarate, deci cele doua genii nu s-au intalnit.

  1. Va fi imposibil sa ma convingeti, din simplul motiv ca nu cred decat in fapte. Stiti deja de pe facebook ce cred.
   Dar sper sa o puteti convinge pe Gorghiu 🙂

 2. Nu e numai o lista a rusinii, ci si una a nesimtirii si a nimicniciei personajelor respective.

  Si nu numai ei isi au locul acolo ci si toti ceilalti care au initiat, au acceptat si continua sa accepte existent a doua sisteme de calcul diferite, unul special si un altul justificat prin calcul.

  Singurul criteriu valabil ar fi trebuit sa fie proportionalitatea pensiei cu contributia depusa, punct. Nimic nu justifica premierea suplimantara a altor branse de salariati, absolut nimic. E o incalcare flagranta a Constitutiei.

  Vreti salarii mari, procurori, judecatori, ofiteri acoperiti si descoperiti de la toate armele, parlamentari si piloti de toate articolele cinematice? OK, asta se poate discuta, haideti sa mai vedem. Dar de unde si pana unde si pensii mai babane? In baza carui principiu constitutional? Daca munca a fost grea si stresanta, ia colea bani mai multi la salariu si mars la pensie mai devreme, daca doresti, atat si nimic mai mult.

  1. Este printre singurele pozitii/legi logice (initial), pentru care ii laud pe base si pe boc. CONTRIBUTIVITATE. Prima exceptie autovotata, a fost cea a CURtii constitutionale, care s-a considerat mai cu motz. Sa ma scuteasca toate categoriile speciale. Au avut salarii mai mari pentru ca au fost speciali (si doar pt CAT timp au fost speciali), inseamna ca vor avea o pensie mai mare DOAR pentru perioada respectiva. In niciun caz legat procentual de veniturile din ultimul an.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.