Iunie ’90 cu procurorul Macovei Louisa Monica

Daca tot mentionam mai devreme  redeschiderea de catre Parchetul ICCJ a dosarului mineriadei din iunie 1990, sa ii reamintim un episod vajnicei fecioare de fier „de dreapta” ,  la vremea respectiva procuroare

 • „Am luat contact cu problema Piaţa Universităţii în mai multe etape. Prima etapă a fost în ziua de 13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratură a Sectorului 1 şi, împreună cu alţi doi colegi de la aceeaşi unitate, am fost trimişi la Unitatea Militară de la Măgurele, unde am întâlnit câţiva colegi de la fosta Procuratură a Municipiului Bucureşti: Alexandru Ţuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu. La Măgurele, am văzut în curtea unităţii că cei ridicaţi din Piaţa Universităţii stăteau la mese şi scriau declaraţii din Piaţa Universităţii. Nu am văzut nici un act de violenţă. Citind aceste declaraţii, am spus : Nu rezultă comiterea niciunei infracţiuni. ( sursa )

No comment.
Va urma o lunga serie de nume care astazi se bat cu pumnul in pieptul democratic si declaratiile sau faptele lor de atunci.

11 răspunsuri la „Iunie ’90 cu procurorul Macovei Louisa Monica”

 1. O lasa memoria pe biata Fecioara: „cercetare abuziva si arestare nelegala” se cheama, tehnic, fapta. Cu numar alocat in Codul Penal.

  1. Capitolul II
   INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI
   Art. 266
   „Arestarea nelegală şi cercetarea abuzivă
   Reţinerea sau arestarea nelegală, ori supunerea unei persoane la executarea unei pedepse, măsuri de siguranţă sau educative, în alt mod decât cel prevăzut prin dispoziţiile legale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
   Întrebuinţarea de promisiuni, ameninţări sau violenţe împotriva unei persoane aflate în curs de cercetare, anchetă penală ori de judecată, pentru obţinerea de declaraţii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
   Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi întrebuinţarea de promisiuni, ameninţări sau violenţe faţă de un martor, expert sau interpret.”
   Poate-si face cineva o pomana si-i improspateaza memoria…

   1. Nu stiu de ce nu apare citatul, dar il gasiti pe blogul ei:))) {În interviul de acum 17 ani am spus:
    „Am luat contact cu problema Piaţa Universităţii în mai multe etape. Prima etapă a fost în ziua de 13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratură a Sectorului 1 şi, împreună cu alţi doi colegi de la aceeaşi unitate, am fost trimişi la Unitatea Militară de la Măgurele, unde am întâlnit câţiva colegi de la fosta Procuratură a Municipiului Bucureşti: Alexandru Ţuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu. La Măgurele, am văzut în curtea unităţii că cei ridicaţi din Piaţa Universităţii stăteau la mese şi scriau declaraţii din Piaţa Universităţii. Nu am văzut niciun act de violenţă. Citind aceste declaraţii, am spus: Nu rezultă comiterea niciunei infracţiuni. Toată lumea pleacă acasă.”
    Adică am spus foarte clar încă din acele momente că oamenii arestați ilegal nu comiteau acte de violență și că trebuia să fie eliberați imediat, să plece acasă.}

   1. MM se lauda pe blog c-a facut si-a dres, c-aa parat victimele mineriadelor, c-a scos arestatii de sub urmarire penala, c-a informat scris ca arestarile au fost ilegale…si da-i si lupta…:)))) Adevarul este ca nu puteai fi si procuror si … cu sufletul in rai. Parerea mea.

 2. Imi pare rau, dar roncea e prost.
  – Monica Macovei se refera la momentul de dinainte sa vina minerii, ridicarea de catre politie cand situatia era inca in limitele decentei
  – spune ca ea nu a vazut violente la Magurele
  – spune ca i-a eliberat pe toti
  Deci Monica Macovei e acuzata pentru ca Roncea a executat o manipulare jenanta de schimbare de context. Pacat!

  @Strajnik
  si eu am participat la un miting unde s-a lasat cu retineri abuzive, iar politistii nu au fost acuzati de comiterea de infractiuni. Si asta dupa 2000.

  1. Inteleg ca vrei s-o aperi pe Madama 10 dar intre o lucratoare in organele ce administreaza violenta legitima a statului si o aparatoare a drepturile cetatenesti e o contradictie in termeni. Pe deasupra, chiar duduia se arata ca fiind cu neuronii in pierdere, atata vreme cat chiar ‘mneaei povesteste episodul…

   1. serios? Ponta e prim-ministru. Fost procuror.

    Iar insultele astea poate se refera la tine, ca mi se pare ca nu intelegi niste cuvinte simple. MM vorbeste despre ce a vazut cu ochii ei, in momentul in care a ajuns acolo. Nu fabuleaza ca altii despre ce nu a vazut si nu avea dreptul sa fabuleze.

    Apropo de fabulatii, exista vreo lege undeva care sa spuna ca un procuror nu poate deveni aparator al drepturilor cetatenesti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.