Somnul domnului Plesu naste monstri : limitarea libertatatii de expresie

free_speech_rights ” Pe scurt: cred că am dreptul, în numele libertăţii de expresie, să cer public limitarea înţeleaptă a libertăţii de expresie, mai exact să cer legiuitorului şi spiritului civic, dar şi bunei cuviinţe, civilizaţiei interioare, bunului simţ să mă ajute ”

Asta scrie domnul Plesu in Adevarul. Sigur ca are grija sa strecoare  in judecata emisa cuvantul „ înţeleaptă ” , notiune pe care nu ar avea cum sa o explice nici macar daca i-ar trece prin cap sa incerce.
Eu ma multumesc sa-i traduc citatul din header, apartinandu-i lui Benjamin Franklin , unul dintre parintii fondatori ai marii natiuni americane, care suna asa

  • Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. ” ( Pennsylvania Assembly: Reply to the Governor”, November 11, 1755 )
    Cei care  renunta la o libertate esentiala pentru o siguranta temporara, nu-si merita nici libertatea, nici siguranta.

Cu tot respectul, chiar daca nu cred ca poate exista grad de comparatie intre cei doi , m-as limita sa intreb daca libertatea de expresie este una  esentiala sau nu. Judecand dupa opera d-lui Plesu Andrei ante ’89 , n-as zice.
Deci domnului Plesu si adulatorilor sai le-as spune ca nu au decat sa renunte la  o libertate pe care nu o merita . Daca ma gandesc bine, e dovada romanismului in stare pura : capul plecat, sabia nu-l taie.

6 răspunsuri la „Somnul domnului Plesu naste monstri : limitarea libertatatii de expresie”

  1. Sa fi slujit serviciile de informatii inainte de ’89 insemna sa fii un turnator abject, dar sa le slujesti astazi inseamna sa ai spirit civic, sa aperi democratia si libertatea. Ma intreb, insa, in cazul particular sa zicem al d-lui Plesu, cum s-ar cheama daca cineva le-ar fi slujit si atunci si le slujeste si acum, cu mai mult zel si mai multa intelepciune?

  2. Aici nu e vorba de niste desene. 4 milioane de francezi, englezi, germani, etc n-au iesit in strada pentru niste desene. Au iesit in strada pentru libertate si un principiu foarte clar: nu exista bariere de niciun fel de exprimare. Cei lezati pot da in judecata. Cei carora nu le place nu cumpara. Simplu. Eu nu ma uit la 95% din programele TV. Nu le suport, dar nici nu-I impusc.. Romanii nu ies masiv in strada pentru principii. Nici nu le cunosc, nici nu-I intereseaza. Iar cand cineva ca Plesu si C.T.P. vin si spun ce spun atunci ce mai dorim? Maine-poimaine o sa vina asociatia crescatorilor de veverite violet sa ameninte ca nu le convine nu stiu ce din nu stiu ce gazeta sau alte asociatii, comisii si comitete.Si atunci o sa mai vorbim doar de cum cresc panselele pe camp.

  3. Daca domnul Plesu era „intelept” si avea „bun simt” ar fi stiut ca intelepciunea si bunul simt sunt concepte relative. Sunt convins ca se exista destui fanatici musulmani carora atentatul de la Paris li s-a parut o chestie de „bun simt”.

    Cred ca singurul aspect pozitiv al tragediei de la Paris a fost ca am descoperit cate persoane au o gandire limitata. Nu ma asteptam la asta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.