In 2015, tarii cat mai multe partide ?

sah la regina” Țara aceasta piere din lipsă de oameni, nu din lipsă de programe ” 

In Parlament sunt prezente 6 partide ( PSD, PNL, UNPR, UDMR, PP-DD si PMP ) plus un fel de hibrid al traseistilor, inca fara nume , taricenisti. Hai sa zicem, in total sapte. Prea multe , daca ma intrebati, dar asta e alta discutie.
Acum, la inceput de 2015, constatam ca unii cred ca ar mai fi loc si pentru altele pe esichier, si,  cum e nevoie de timp pentru o oarecare coagulare, s-au grabit sa-si anunte intentiile o Monica Macovei, un Nicuşor Dan sau Sebastian Ghiţă, asta ca sa nu-l mai socotim pe descoperitul Turcescu si glumele lui de pe facebook. Ramane de vazut care va fi soarta P.M.P. acum cand e destul de clar ca Basescu nu prea mai are de gand sa devina mentorul mult asteptat al fanilor Elenei Udrea, dar personal nu cred ca ex-presedintele se va inhama la alt proiect.
Dintre cei de mai sus singurul care are o tinta precisa e Nicusor Dan, omul vrea sa devina primar in 2016, asa ca un partid i-ar fi necesar ca aerul. Va reusi ? Nu stiu, dar sansele sunt foarte mici chiar daca Oprescu, chiar cu cateva realizari notabile, deja calca in strachini majore, dar despre asta mai tarziu.
Ghita Sebastian este un subiect nascut mort, omul e un zero politic :  zero initiative legislative, zero intrebari-interpelari, doua luari de cuvant inclusiv cea de la  depunerea juramantului, in total fix 59 de secunde. Ce partid sa faca ? Social democrat al mutilor consumatori de OTV2 ?
Monica Macovei va descoperi pe propria-i piele ca facebook-ul nu-i ca realitatea, asta daca experientele unor Neamtu Mihail sau M.R.Ungureanu nu i-au spus nimic pana acum. In plus, politica facuta din avionul Bucuresti-Bruxelles ? Nu prea cred.
In rest, schimbari majore nu au de unde sa apara.
Sa crezi ca Ponta & Dragnea vor reforma P.S.D. sau ca Blaga & Gorghiu vor moderniza PNL sunt doua glume gemene. Restul partidelor, inclusiv UDMR, sunt doar niste aglomerari de indivizi in cautarea unor ciolanase.
Make no mistake : ce-i uneste pe toti este rezistenta la schimbare. Dar pentru schimbare e nevoie de oameni noi. Revedeti motto-ul…

12 răspunsuri la „In 2015, tarii cat mai multe partide ?”

  1. In anii 90 in Italia, Partidul Crestin Democrat(cu popi in coada) si Partidul Socialist au disparut ca apa in nisip desi dominasera, copios, scena politica italiana in perioada postbelica. Acum miscarea „sare garla” Adriatica spre Grecia si PASOK cum si Noua Democratie vor deveni neste triste amintiri…Nu se exclude raspandeala miscarii, inclusiv in Romania. De turcia nu mai vorbesc ca a suferit si fo’doo dictaturi militare pe care raspandacul democratiei, NATO, le-a tolerat cu marinimie…

    1. Nu conteaza cum se numesc, partidele se transforma, se innoiesc. Pacat ca la noi, PCR nu s-a transformat si formal intr-un partid restructurat, dupa cum s-a intamplat la altii. Pur si simplu s-a dizolvat in alte partide democratice, nimeni nu a vrut sa-si insuseasca mostenirea PCR, cel putin nu la lumina (Editura Politica?). Am ratat startul, azi am fi discutat altfel daca PSD ar fi fost mostenitorul formal al PCR. Probabil azi, in 2015, o regreta si pesedistii 🙂

  2. Ba eu cred ca politicienii se vor schimba sub influenta unei legi imuabile, similare legii evolutiei din biologie. Mai intai apar doar cateva prepelite patate, dar ele supravietuiesc usor atacurilor din aer, sau vulpii. Cu timpul toate specimenele nepatate dispar. Mai intai a aparut Iohannis, poate si altii pe care inca nu i-am zarit noi, maine vor fi mai multi. De restructurat, se vor restructura cu totii, n-aveti grija.

    1. Hai bre, ce ai fumat azi…? Zelea Codreanu a fost omul-partid, omul locomotiva…Odata cu disparitia lui si dupe preluarea puterii, lucrurile au plecat pe aratura. Basexu ar fi o copie palida a Omului Partid. Esuat lamentabil, posibil in puscarie…

      1. Absolut nimic in text, dar daca textul va fi aplicat ca in anii 30, atunci pot fi mari probleme. Cei care l-au urmat pe Căpitan nu au reusit să facă „o tara ca soarele pe cer” dar au reuşit să deschidă calea dictaturilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.