De ce ar trebui sa ceara Tismaneanu Vladimir demisia* Regelui Mihai I

2013_02_20_1_rszVladimir Tismaneanu, demn urmas al lui Leonid Tisminețki si al Herminei Marcusohn,  nu se potoleste si insista pe subiectul totalmente inventat al decorarii antisemitului legionar Bjoza de catre presedintele Iohannis. Nu analizez textul din scarba, nici link la contributors nu primeste, am doar  o remarca de bun simt.
Cat umor tragic are afacerea aceasta, posibila de altfel doar in Romania : urmasii evreilor stalinisti veniti pe tancurile rusesti in 1944 o fac pe moralistii natiunii in fata supravietuitorilor inchisorilor in care i-au aruncat. Cate mii de victime, destine si familii distruse, nenorociri si zeci de mii de ani de inchisoare incap in mizeria morala pe care inca o mai propavaduiesc oamenii acestia ?
Are careva idee daca domnii care fac parte Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului si-au cerut vreodata iertare in mod public in fata natiunii pentru crimele la care au contribuit dupa 1944 tovarasii sositi din Rusia adusi de ciolovecii Armatei Rosii, o Hanna Rabinsohn, un Aaron Gershwin, Șmil Marcovici sau Jakob Roitman, Moscu Kohn si Aaron Gerschwin, Alexandru „Sasa ” Goldenberg sau Saul Bruckner, etc ?
Dar raspunsul, care unora nu le convine, vine tot de la dl. Bjoza

 • „Parlamentul României a fost mereu îmbâcsit de criminali, s-a sesizat cineva ? Ofiţerii de Securitate sunt marii patroni de azi. Copiii lor sunt peste tot, în funcţii-cheie. De ce doar pentru copiii lor se poate, iar pentru ai noştri nu?“

Si in fond, daca tot nu i-a intrebat nimeni de sanatate in ultimii 25 de ani, daca au ramas in vilele de protocol cu pensiile lor uriase, de ce ar mai face-o acum,  cand e mult mai simplu sa-si acuze victimele ?
Altfel, simpaticul Volodea Tisminețki , un troll batran , ar cam trebui sa ceara si demisia* Regelui Mihai I  pentru simpatii legionare. De ce  ?

 • Pe data de 10 septembrie 2013, orele 19.00, la Palatul „Peleş” din Sinaia,  ASR  Principesa Margareta a înmânat  preşedintelui AFDPR, Octav Bjoza, decoraţia Regală Nihil Sine Deo, conferită de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României, Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, drept recunoaştere a luptei pentru „aflarea adevărului şi înfăptuirii dreptăţii pentru cei persecutaţi de regimul dictatorial comunist”

I rest my case, stupid is as stupid does.
PS
Faptul ca Ion Cristoiu si EVZ , care ii publica mizeriile, fac parte din acceasi  campanie abjecta spune destule despre moralii ei sponsori.

* Doar o figura de stil menita sa accentueze absurdul situatiei

23 de răspunsuri la „De ce ar trebui sa ceara Tismaneanu Vladimir demisia* Regelui Mihai I”

 1. … ca sa nu ne-ntoarcem in istorie si sa punem pozna cu participarea lui Mihaitza la parada Garzii de Fier de la Iasi, imbracat in camasa verde cu diagonala pe burta, alaturi de Horia Sima, salutand pe cei prezenti la adunare.

    1. Corect, dar tampenia ai reuit sa o postezi primul. Strajerii au fost cei mai mari dusmani ai Garzii de Fier. mai cereti odata scuze timisnitky mic!.

     1. Nu vrei sa deschizi discutia asta, cu stajerii. :))))) Am gresit cu camasa de gardist, dar nu cu participarea la parada garzii. Hai s-o lasam asa, am scris o prostie si am recunoscut imbecilitatea. 😉

 2. Pe Tismenentki il doare in kur daca Mihai l-a decorat pe Bjoza.Pentru el statul roman actual este o mostenire directa de la neamurile sale (a se vedea lista liderilor CFSN dIN 1989) si de aceea se arata el indignat de decorarea batranului erou de catre un reprezentant al statului roman.Daca de 25 de ani pe campiile astea au zburdat alde Bruckner,Wiesel si alti romani autentici iar statul roman a stat drepti in fata lor ce pretentii sa avem?

 3. Vladimir (New Jersey original name) Tismaneanu (oh, ce liniste spirituala ne cuprinde, mai e unul, Hurezeanu, mai sunteti mah?) a cam calcat pe bec. Se da important, latra cu ochii la stapan. Numai ca s-ar putea s-o ia peste bot tot de la stapan, a latrat devreme si a stricat manevra. Asta in ipoteza in care stapanul construieste o ipoteza de combat cu un presedinte roman presupus apriori ca fiind pro german, pro european deci numai in subsidiar pro american …

 4. Din lista „ciolovecilor” l-ai uitat pe unul cu „urmasi” contemporani, Walter Roman. FELICITARI pentru link-ul cu Majestatea Sa Regele Mihai I si Regina mama, Elena!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: