Dosarul Hrebenciuc-Sova ” Pesedistii se vand intre ei „- Referatul DNA. Ce pesedist a ciripit ?

Citez din comunicatul  DNA

Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) şi pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o.
În acelaşi context, colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este învinuit în două dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (vezi comunicat nr. 1246/VIII/3 din 4 septembrie 2014 şi comunicat nr. 1450/VIII/3 din 15 octombrie 2014), proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.
Întrucât abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 era un demers controversat, cei doi au concluzionat că acesta nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.
În acest context, colegul de partid al lui Viorel Hrebenciuc a promis că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.
În schimb, Hrebenciuc Viorel i-a promis colegului său de partid că va convinge mai mulţi membri au partidului, aflaţi în sfera sa de influenţă, să îl susţină.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane ”

Cin sa fie, cin sa fie…
Inca o data ne amintim de vorbele maritului Comandante „Pesedistii se vand intre ei „. La ora asta Dan Sova e si el inculpat pentru acte de  coruptie
Citez din Zgonea „… discutia cu Hrebenciuc despre legea aministierii s-a derulat la mine in birou, ce sens are sa mai mint acum…”
Curat se vand, muzica !!! 🙂
DEVELOPING STORY

20 de răspunsuri la „Dosarul Hrebenciuc-Sova ” Pesedistii se vand intre ei „- Referatul DNA. Ce pesedist a ciripit ?”

  1. Hrebenciuc vrea să-l facă pe Șova șef la PSD? Eu zic că n-ar trebui împiedicat, ba dimpotrivă! Cu Șova șef, în doi ani dispare PSD iar bătrânul bolșevic face infarct. N-ar fi frumos?

  2. Nu va bucurati, DNA nu lucreaza pentru noi, ci tot pentru coabitare. DNA nu face altceva decat sa faca curatenie, Ponta si Ghita ar vrea un PSD fara „grei”, mai ales ca si domnana Nuland le-a pus ceva conditii.

      1. Demisia lui Hrebe din parlament ar puetea fi un fel de declatatie de razboi adresata colegilor coabitaci, ceva de genul „m-ati infundat, ei bine, lasa ca va arat eu cine sunteti si voi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: