Andrei Plesu contesta sustinerea lui Radu Beligan pentru Ponta

andrei-plesu-traian-basescu-intelectualiidej-si-sadoveanu

 • Îl susțin pe Victor Ponta, pentru că țara asta are nevoie de un Președinte tânăr și energic! Cred în tineri, doamnelor și domnilor! Tinerii sunt capitalul nostru cel mai de preț. Trebuie să ne folosim de acest capital, de la nivelul cel mai de jos și până la vârf!
  Dixi et salvavi animam meam

Acesta a fost mesajul citit pe Arena Nationala din partea lui Radu Beligan. Nu i-am dat nici un fel de atentie dar am fost chiar uimit sa citesc astazi intr-o scrisoare deschisa a lui Andrei Plesu

 • …dvs. nu vă exercitaţi, pur şi simplu, dreptul la opinie, ci vă investiţi imaginea într-o jalnică operaţiune de propagandă, într-un exerciţiu manipulatoriu de un gust îndoielnic.

Bla-bla-bla, aluzii stravezii la faptul ca Radu Beligan a fost un rasfatat al sistemului si inainte de ’89, ceea ce e adevarat. Dar asta nu ii poate lua dreptul sa sprijine pe oricine are chef
Unii s-au afisat langa Gheorghiu Dej, altii langa Iliescu sau Basescu, in traditionalul stil al omului de ( mare ) cultura roman. Si nu-mi aduc aminte sa-l fi scos nimeni pe Sadoveanu din istoria literaturii.

9 răspunsuri la „Andrei Plesu contesta sustinerea lui Radu Beligan pentru Ponta”

 1. Nu cred ca Plesu e calificat sa emita judecati de valoare despre Radu Beligan. Mai are de scris multe zeci de mii de articolase de presa in Adevarul ca sa-l prinda pe maestru macar ca varsta.
  Ca tucalar al presedintelui mitocan Basescu Traian, Plesu e inca si mai putin calificat sa o faca, din punct de vedere etic.

 2. Nenea, la varsta lui Beligan, partea aia de sus care se numeste cutia craniana, are niste conexiuni pe interior, atat de uzate si de ruginite incat simpla zguduitura a corpului, fie si numai lovirea fruntii de cantul usii (tot varsta… bat-o vina…) face ca sa se atinga ceva fire care nu au avut la tinerete nici o legatura… Omul o fi patit ceva in baie, la bucatarie sau pur si simplu i-a cazut capul de pe perna, pac conexiunea facuta, pac a dat drumul la textul memorat (meseria, bat-o vina…), text din vremurile de aur ale tineretii… Nu mai insist… 😆 😆 😆
  P.S. Si daca nu se numea Beligan, il putea chema Ramoligan…

 3. În ultimele zile, toată media e plină de comentarii pe acest subiect. Care (vorba cuiva, persoană importantă) este două: CINE a spus şi CE a spus. Prima: cred că Andrei Pleşu nu-i cel mai potrivit să dea lecţii (în acest moment). A doua: nici maestrului Beligan nu-i cade bine să-şi părăsească discreţia senectuţii şi să dea iar cu opinii politice, amestecându-se neinspirat în tărâţele cotidiene (în acelaşi moment)! Întotdeauna există situaţii în care e bine să taci înţelept. Şi asta e valabil pentru ambele personaje.

 4. Reblogged this on cristian dinulescu and commented:
  M-am mai liniştit: maestrul Beligan crede în tineri! Andrei Pleşu – nu. Şi îl contrazice pe maestru. Şi alţii îl apără. Şi aşa mai departe… Iar noi, tineri sau bătrâni, punem botul la discuţie şi ne revoltăm major!

 5. „Dar asta nu ii poate lua dreptul sa sprijine pe oricine are chef”

  Mie mi s-a parut destul de clar ce a zis Plesu. A zis Plesu ca ar vrea sa-i ia dreptul sa sprijine pe cineva? Nu, a zis „dvs. nu vă exercitaţi, pur şi simplu, dreptul la opinie, ci vă investiţi imaginea într-o jalnică operaţiune de propagandă, într-un exerciţiu manipulatoriu de un gust îndoielnic.”. Mai exact, ca pe langa faptul ca exprima o opinie (lucru care este implicat de faptul ca a deschis gura), si-a investit imaginea intr-o jalnica operatiune de propaganda. Si de ce ar fi adevarat ca si-a investit imaginea intr-o jalnica operatiune de propaganda? Asta nu ne intereseaza momentan, asta este doar opinia domnului Plesu.

  Acum, si-a investit sau nu imaginea intr-o jalnica operatiune de propaganda? Daca pornim de la premizele:

  1.) Ponta este un mare rau pentru Romania
  2.) Ponta face propaganda pe toate canalele media folosind metode populiste si manipulatoare (care in fond inseala romanii) pentru a ajunge presedinte
  3.) Imaginea lui Beligan este foarte buna in mentalul romanilor care habar nu au ce caracter are dumnealui (sau cel putin avea, pe vremea comunistilor)

  Atunci eu zic ca, indiferent daca Beligan crede sau nu ce a spus (iar ideea de a vota pe cineva presedinte doar pentru ca e tanar este o ineptie), rezulta destul de clar folosind doar logica de baza ca da, Beligan si-a investit imaginea intr-o jalnica operatiune de propaganda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.