It’s a wonderful world – terorismul de stat in cifre : 290 – 298 – 274…

terorism de stat, rusia, israelAproape simultan cu momentele în care întreaga lume privea şocată tragedia doborarii zborului MH17 deasupra Ucrainei,  premierul israelian Beni Netanyahu a decis sa declanşeze o ofensiva terestră în Gaza.
298 de morti, cifra celor din avionul Malaysia Airlines, cifra  care concureaza indeaproape cele 290 de victime aflate in cursa 665 a Iran Air doborata de pe cer in 3 iulie 1988 de USS Vincennes care a confundat Airbusul A300 cu un avion iranian de vânătoare. Eu unul nu vad absolut nici o diferenta, ba dimpotriva,  prin absurd, separatistilor-teroristi pro-rusi li s-ar putea inventa scuza prostiei pe care US marines nu o puteau invoca.
In timpul asta, asa cum am scris la inceput, Israelul, nederanjat de nimeni, a ajuns la 274 de victime in Gaza, conform Guardian , and counting. Tot rachete, sol-sol de data asta si printre victimele „colaterale”,  tot copiii ( clip CNN  nerecomandat celor mai slabi de inger )
Rrromanii netulburati si mandri si-au descoperit un conational printre victimele din avionul doborat si siturile de stiri au umplut paginile cu poze continand bucatele de cadavre dintre resturile avionului. In mod curios, chiar daca sangele are aceeasi culoare, de copiii palestinieni din Gaza nu emite nimeni nici macar o soapta.
De ce nu ma mir…It’s a wonderful world

12 răspunsuri la „It’s a wonderful world – terorismul de stat in cifre : 290 – 298 – 274…”

  1. Gaza e o regiune mica si foarte populata, deci oriunde cade o racheta e posibil sa fie si civili. Neplacuta situatia Israelului, daca raspund rachetelor trimise de Hamas sunt arati cu degetul pentru ca ucid civili, dar daca nu fac nimic o sa fie bombardati bine mersi. Probabil ca Hamas stie asta si de aia tot lanseaza rachete, in ciuda faptului majoritatea victimelor sunt din Gaza. Citeam intr-un articol ( http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/07/what-exactly-is-hamas-trying-to-prove/374342/ ) ca pentru Hamas palestinienii morti reprezinta o victorie propagandistica si ca de fapt asta ar fi si strategia lor. Suna cam cinic dar nu m-ar mira sa fie asa.

    1. Cam asa stau lucrurile. Totusi, IDF-ul nu lanseaza raiduri, decat dupa ce Hamas sau altii de teapa lor incep taraboiul. Situatia e extrem de complicata, Israelul face tot ce e necesar pentru supravietuire, populatia din Gaza doreste libertate, agenda Hamas nu tine cont nici 0.5% de populatia lor, in plus, am inteles ca Hamas au pierdut foarte mult din popularitate in Gaza, mai ales datorita coruptiei si modului dictatorial in care administreaza Gaza si Egiptul le-a inchis tunelurile datorita sprijinului hamas acordat teroristilor din peninsula Sinai. Deci, orice victima palestiniana e un bonus pentru Hamas. Evident ca si guvernul israelian are agenda proprie. Poate ar mai trebui sa ne gandim si la faptul ca un stat palestinian independent e un stat care nu poate exista fara bani din afara. Si sunt convins ca activistii Hamas nu ii intreaba pe cei din scoala/gradinita/blocul langa care isi instaleaza lansatoarele.

      1. Corect, ca sa nu mai amintesc de armistitiul de pace propus de Egipt, care a fost acceptat de Israel dar respins de Hamas. Asta in ciuda faptului ca de cand au inceput ostilitatile aproape toate victimele sunt palestinieni din Gaza. Un motiv care sustine ipoteza ca pe Hamas nu-i intereseaza catusi de putin vietile civililor din Gaza.

  2. Propaganda occidentala avea deja glontul pe teava. De exemplu, dupa producerea tragediei s-a anuntat ca printre victime sunt 90 de copii, adica una din trei victime. Mi s-a parut bizar inca de la inceput, doar nu era un avion gradinita. Intre timp s-a pus batista pe tambal si se trage deja in alte tinte de imagine. Merge treaba.
    Multi imbecili au afirmat ca e al doilea accident de acest gen sugerandu-se ideea ca numai rusii doboara avioane civile. In realitate, cursa Iran Air din 1988 a fost doar unul (si cel mai cunoscut) dintre avioanele civile care probabil au fost doborate de forte armate. Iranieni au mai acuzat cel putin un alt caz, la fel Arabia Saudita. Apoi a mai fost si cursa TW800 de acum cativa ani si, bineinteles, Malaysean „disparut” in martie despre care tot mai multi cred ca a avut aceeasi soarta.

  3. imi place postul asta…nu ar fi nimic de adaugat, cei mari isi fac legile lor…ca a fost o greseala imensa, genuina sau o provocata, adica scoaterea MH17 de turnul de pe coridorul de zbor ca sa para suspect…plus un avion militar ucrainean care il urmarea…acum e cert ca ucrainenii au o justificare valabila la scara internationala ca sa asedieze in Donetk-ul…si sa vaneze teroristii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.