„Eroicul” meci de triplu mixt Diaconu/Voiculescu/Ponta vs Georgescu/ANI/ Basescu

ponta diaconu facebookIn motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucuresti a admis contestatia lui Mircea Diaconu la decizia BEC, cea mentinuta aseara la Apel,  judecatorii au apreciat ca fiind „lipsit de claritate” si „imprecis” textul art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, care stipuleaza: „Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la data incetarii mandatului”

 • „Retinand ca functia eligibila ocupata anterior de contestator a fost aceea de senator in Parlamentul Romaniei, iar candidatura sa vizeaza nu aceeasi functie eligibila, respectiv aceea de parlamentar european, tribunalul constata ca nu este incidenta teza a II-a a disp.art.25 alin. (2) din legea nr. 176/2010, retinuta de Biroul Electoral Central prin Decizia criticata”- motivarea  TB

Ca legile sunt scrise cu curul de niste idioti ajunsi in Parlament, am scris de la inceputul povestii neintelegand mai nimic, dar aseara, am putut afla, fara surprindere de altfel, ca daca esti incompatibil si ne-eligibil ca senator te poti alege primar, de exemplu, sau euro-parlamentar, sau viceversa.
Ca marii juristi ai PNL, penalul Chiuariu Tudor sau amatoarea de biciclism Gorghiu Alina n-au fost capabili sa le inteleaga si sa le explice  conducerii, chiar nu ma mira, PNL la ora asta, si citez dintr-un membru marcant „e vraiste” ( Asta luati-o si ca o dedicatie si pentru  purtatorul de palavre )
Despre Horia Georgescu ar mai fi de zis doar atat : dupa chestia asta, nu-l mai spala nici Amazonul plus Nilul si daca n-ar fi partenerul de tenis al lui Ponta, poate-poate s-ar rezolva cate ceva dar deh…Nu intru in teoria conspiratiei, doar explic.
Acum, sa analizam nitelus situatia, winners vs. losers.
Diaconu castiga , evident ajutat de masina propagandistica Grivco 3, alura de luptator national anti-sistem. Ce era Cernea, dar pe tanara speranta Diaconu s-o vedeti…
PNL pierde considerabil la imagine si, probabil, cam 1% din si asa binisor indepartata tinta de 20.
PSD  mai bifeaza un euro-parlamentar, make no mistake, alegerea e un fleac, si o sa vedem acusica in ce fel. Ce scrie Ponta pe Facebook, vezi foto

 • Pe 13 Martie , aici pe contul meu de FB, ii uram succes lui Mircea Diaconu in Parlamentul European! – O excelenta profetie, omul nu se indoia ca semnaturile vor fi stranse, fiindca stia bine de la cine.
 • Si sunt convins ca va fi primul europarlamentar cu adevarat independent din Romania ( cazurile Eba si Tokes au fost doar niste blaturi rusinoase!). – Desigur ca va fi, doar ca va fi ales fix la fel ca Eba, fiindca, tot Ponta stie asa cum a declarat deja la, ce surpriza, Grivco 3 : „Dacă va lua şi voturi de la PSD, nu mă supăr, avem destule
 • Mircea Diaconu este un adevarat liberal, dar mai ales un mare roman! – Nu e clar ce-l califica pentru cele doua ipostaze,  dar ajunge cu citatele propagandistice ale echipei de zgomot VP

Doar un alt episod al telenovelei politice nationale „Paine si circ pentru prostime”. Atat.
PS
Curtea de Apel a decis aseară că şi V.C.Tudor poate candida pentru încă un mandat în Parlamentul European. Abia astept sa vad la ce-i foloseste uriasul capital de incredere cu care l-a investit socio-socialistii bugetari

20 de răspunsuri la „„Eroicul” meci de triplu mixt Diaconu/Voiculescu/Ponta vs Georgescu/ANI/ Basescu”

 1. -opiniile mele, domnule mitrica:

  ->corect, psd probabil va da cate 10 voturi pe sectie pe stil eba
  ->profilul votantului diaconu: pensionar batran (>70) ce isi aminteste filmele sale. rupe din psd si din nicusori dani

  1. PSD nu are interes sa se aleaga Diaconu cu voturile lor, nici sa se aleaga Diaconu, ca nu a fost PSDist niciodata, din contra,….ei vor ca Diaconu sa ia cat mai mult de la PNL, si PSD cat mai multe voturi pe lista lui sa isi intareasca pozitia de negociere…deci nu va fi un plan EBA, nu are rost. La semnaturi l-au ajutat exact din considerentele expuse mai sus.

  2. Eu cred ca miza sustinerii de catre psd/a3 + base prin justitie, este fix diminuare scor pnl. Un pnl mai mic in procente inseamna un psd mai mare, un pmp mai mare si posibilitatea ca antonescu out in urma rezultatului.

 2. mai, prostia daca ar durea, multa lume ar urla.

  PNL avea drept de preemtiune pe cazul Diaconu, puteau sa il scoata din partid pentru alegeri (legea nu permite candidaturi independente din partea partidelor) si sa il sustina la vedere si in orice loc si era un win-win…daca pierdea diaconu….pierdeau in lupta cu hidra basista, pml solidar… deci lista lor castiga…daca castiga, castiga si PNL…uite dom’le ca se lupta pana la moarte cu basescu, manaca rahat a3.

  au avut cam 24 de ore sa faca asta, pana sa fie luat in brate de a3 si PSD…io ce sa le fac?

 3. Mosule, in toate notivarile i s-a dat dreptate lui Diaconu…oricum le-ai citi si interpreta, ce e mai frumos e ca motivarile se completeaza una pe alta si adauga noi si noi argumente…sunt chestii de bun simt, care nu trebuie puse in nicio lege:
  – o imprecizie a legii nu trebuie interpretata in defavoarea cetateanului
  – o contraventie nu poate declansa o restrictie a drepturilor si lilibertatilor fundamentale
  – un cetatean care e intr-o situatie de contraventie, dar care nu e culpabil, nu poate fi pedepsit.

  cine e de acord cu astea e un democrat si un liberal…cine nu e, e un securist, in piele de capitalist.

  1. Nici n-am contestat vreodata , am scris doar ca legea e scrisa cu fundul de niste idioti. Daca era clara nu se ajungea la sa ceva
   Ce a emis ticnitul de Georgescu, nus emnati ca e fapta penala, ar trebui reclamat in Justitie
   Dar, nu cu mine joaca tenis Giumbix, ci cu Ponta

   1. vreau sa spun ca nu trebuie sa fii jurist sa intelegi ca lui diaconu i se facea o nedreptate….daca instantele decideau altfel in cazul Diaconu,respectam decizia dar puteai oricand si oriunde sa vorbesti de aceste trei principii care trebuie respectate in general, fara sa iti tremure gusa.

    daca il puneau in afara listei pnl erau la adapost dpdv al oricarei repercursiuni, pentru orice membru sau fruntas PNL nu era interzis sa semnezi pentru diaconu sau sa aduni semnaturi sau sa te afisezi ci el, sau sa declari ca vei vota pentru el.

    si argumentul ca ne punea in pericol lista e superfluu…de pe lista PNTCD a fost invalidata o persoana fosta la PDL si apoi la PP-DD…lista PNTCD va fi pe buletine fara acea persoana.

    cazul Diaconu a fost o un autogol de la cap la altul.

     1. no ofence taken, ai fost matale mai acid undeori…de 2 saptamani sper sa intre vreun PNList influent pe aici si sa vad vreo rupere de ritm, ceva neprevizibil…ieri, sa fiu sincer, am ingropat speranta, nu ai cu cine…ne vedem la priveghi. din pacate cred ca Weber si-o fura. Imi pare de dvs. doamna, lasati ca e loc in ONG…s-au ridicat niste juristi la experforum de iti vine sa emigrezi.

 4. Inca un motiv in plus sa il dea in judecata PNL pe Horica deci…e amicul lui Ponta? Nu? Demisia macar au cerut-o? Am uitat sa precizez ieri, a cerut-o Iliesiu.

  Apropo dar Horica asta nu a fost adjunct intai…cand a ajuns el adjunct la ANI si cum? Sub ce administratie? Parca, parca inaintea de 2009? Nu?

  Acum Crin e pe hotnews…pai de pe hotnews unde e injurat si in articole si in comentarii de peste 5 ani, ca nu stiu daca a mai fost din 2009 pe acolo….spera sa aduna votanti de pe acolo?

  Cine le face nene planul de bataie, clar vrea sa ii piarda…clar. L-au mai avut strateg si pe Andronic si ala furniza prin spate repetitiile la PDL…nu se invata minte. Gusa a fost si in PSD si in PD…i-a tradat…pe Geoana–l-a tradat…acum e la Antonescu…si ghici ce?

 5. ultima, promit…dl. Varujan Vosganian scrie textul pe care il asteptam de la PNL…bravo, ar trebui distribuit pe toate punctajele:
  „…Partidul Naţional Liberal, în rândurile căruia Mircea Diaconu devenise unul dintre lideri, a decis să-l pună pe un loc eligibil, pe listele europarlamentare (cred că pe locul cinci). Apoi conducerea PNL a ezitat, dat fiind ameninţările ANI că va contesta candidatura, şi, în cele din urmă, Mircea Diaconu a ieşit din PNL şi s-a hotărât să-şi caute dreptatea pe cont propriu. Pentru liberali e o mare pierdere, sper ca, într-o bună zi, Mircea Diaconu să se reîntoarcă printre noi.

  Textul de lege în baza căruia i se interzicea lui Diaconu candidatura s-a dovedit ambiguu. Unii ziceau că nu poate candida pe nicio funcţie eligibilă, alţii că poate candida pe orice altă funcţie decât aceea de membru al Parlamentului României. În cele din urmă, justiţia a decis că a doua variantă e cea corectă. Acum, însă, vine întrebarea. Dacă textul era ambiguu, de ce atunci ANI nu l-a interpretat în favoarea cetăţeanului român Mircea Diaconu? În spiriul său, legea alege întotdeauna varianta cea mai favorabilă pentru învinuiţii de orice fel. Ca să nu mai vorbim de faptul că Mircea Diaconu are circumstanţele atenuante ale biografiei sale de excepţie. Nu este un recidivist înrăit, are un comportament decent, poate fi un model de opinie şi de bună-cuviinţă pentru mulţi alţii. Şi atunci? Dacă se poate, dragă ANI, de ce să nu se poată? Cine câştigă din alungarea lui Diaconu dintre oamenii politici? Avem aşa de mulţi oameni politici de acest fel?

  Dacă Mircea Diaconu se resemna, el nu ar mai fi putut candida. Numai tenacitatea lui şi încrederea în propria cauză l-au îndemnat să o facă. A câştigat. În acest context are şanse reale să acceadă în Parlamentul European. Şi asta e tot? Cei care au încercat să-i blocheze calea şi, deşi puteau să nu o facă, s-au străduit din răsputeri să-i ia dreptul de a candida, nu păţesc nimic? Pe ei, dacă greşesc, funcţia îi apără? Nu trebuie să ne explice şi nouă de ce, când legea putea fi interpretată în favoarea lui Diaconu, acordându-i un drept, au preferat să aleagă varianta care îl deposeda de acel drept? Pe cine apără aceste organisme şi împotriva cui?”

  http://vosganian.ro/?p=5151

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.