Victor Ponta , un Mohammed Saeed al-Sahhaf al U.S.L.

Mohammed Saeed al-Sahhaf comical ali comic pontaVi-l mai amintiti pe „Comical Ali” ? Ministrul propagandei lui Saddam, tipul  care spunea la televizor ca americanii sunt ca si ingropati si razboiul castigat de Iraq in timp ce US Marines se aflau la vreo doua strazi distanta si Bagdadul era in flacari ?
Imaginea lui mi-a evocat-o Ponta Viorel Victor aseara cand, auzind ca apare la o declaratie de presa, mi-am zis, gata, hai  da lovitura, il accepta pe Iohannis ca vicepremier si forteaza impacarea. Cand, ce am auzit ?

 • mâna mea rămâne întinsă către liberali. Vreau să numesc în funcţie pe toţi liberalii pentru funcţiile stabilite împreună.

Care mana, cea pe care o intinsese  UDMR  ?  Il dadusera de gol in cursul zilei si socrul mic, cel cu care se certase cu 15 minute inaintea declaratiei,  si Hunor Kelemen.
Deci USL era deja ingropata , chestie pe care i-o confirmase lui Antonescu la telefon si el statea cu mana intinsa catre liberali ?!? Intinsa la ce, la cersit ?
Nici macar in ceasul al 12-lea Ponta nu s-a putut abtine sa nu minta.

29 de răspunsuri la „Victor Ponta , un Mohammed Saeed al-Sahhaf al U.S.L.”

 1. Incredibil cit de duplicitar poate fi omul. Vine cu declaratii de fatada si pe la spate arde tot. Sper sa nu fim singurii care realizeaza cit de „gresit” este acest personaj. Sper.

 2. Nu candidează Ponta. Oricum înțelegerea era că dacă sunt convinși că au șanse, candidează Ponta, dacă nu se sacrifică altcineva să ia bătaie. Cum în următoarele luni vom auzi doar „Alianța Penală”, „Rusia”, „Patrulaterul Roșu”, „Comuniștii”, îți dai seama că până la toamnă pesediștii vor fi bine fezandați, mai bine decât Adrian Năstase în 2004. Rămâne de văzut dacă tata socru îl va putea păstra în fruntea PSD după alegerile prezidențiale și nu va mai fi premier.

 3. Eu aştept. Ştii mata ce. Îţi spun şi de ce: spre deosebire de Mircea Badea şi antenişti, care nu s-au deranjat decât de vreo două ori câte un sfert de oră, eu am făcut în 2012 (aproape) în fiecare zi traseul Şos. Cotroceni din faţa Grădinii Botanice-Leu-Bd. Geniului pe ambele trotuare- Şos. Cotroceni vis-a-vis de Grădina Botanică-Bd. Eroii Sanitari (cred?) până la intrarea principală, cu hemoglobina 6 şi cu o afecţiune nasoală rău, după care începea valsul cu jandarmii care ai naibii se piteau pe străduţe să te umfle în drum spre Eroilor. Eu nu mă plâng, cei care aveau cel puţin o amendă şi cei care se târau în baston sau cadre şi aveau kitul de prim ajutor după ei – nu cred că purtau Enapul după dânşii pentru imagine- (dacă-i plătea Voiculescu, putea să-i plătească mai bine, zgârcitul dracului) ar fi mai de plâns din punctul meu de vedere. Sau poate că nu, că măcar s-au ales cu imunitate sporită în urma efectuării de mişcare în mod intensiv.

   1. De fapt, aşteptam altceva, de la matale, de fapt, dar nu insist. Life is not fair, after all. Dar, pentru că vorbirăm de individ, iote ce-am găsit postat pe un blog. Nu ştiu cui aparţine textul, dar îi adresez sincere felicitări pentru imaginaţie:

    ˝LETOPISETUL TARII ROMANESTI

    Parodie dupa “Letopisetul Tarii Moldovei” de Grigore Ureche

    Cap.III– lea

    Domnia a doaa a lui Base-voda cel batran.

    Viindu Base-voda cu a doaa domnie in tara, arata-sa mai aspru decat era cu domnia dintaiu. Tara era saracita de haraciul dat la inalta Poarta si cheltuire cu lefurile catre slujbasi, soldele la ostenii care luptau in strainataturi in rezbelu Inaltei Porti. Ase ca voda a vazut ca tara nu mai are parale, dupa mazilirea boerului Tariceanu.

    Acest boier era din partida galbina, de fel dupa mama era grec. Insa tara nu a duso rau pe vremea lui. Lumea era multamita, au crescut lefurile si negotul. Insa Base voda nu-l suporta, la vorbit de rau si la Poarta, iar la a doua domnie a lui Base-Voda, cei din clanul lui nu au mai fost poftiti in Divan, fiind acuzati de lucruri necurate.

    Base-Voda, cand a luat caftan de domnie in velet 8527( anul 2009) a dus la Curte boierii care au fost oropsiti de boier Tariceanu. Asa a ajuns boieroaica Udrea, din nemul lui Cocos de fel din Plescoi, langa apa Buzaului, boier Berceanu ( de fel de neam de ovrei din Oltenia), boierul Blaga, neam din Ardeal fost vataf a vamilor, boier Boc ( de felul lui de neam prostu de la tara din Ardeal, din satul Rachitele, parinti tarani) ridicat la rangul de boier de Base-Voda. Mai era boierul Videanu, de fel din Muntenia, boierit din negotul cu marmora si bordure, fost parcalab de Bucuresci. Si alti care ajunsu boieri bogati dupa mazilirea si omorarea de lumea proasta a lui Voda Ceausescu, numit si Voda Ceasca. Boierii erau cu multe mosii in tara si parale in cele strainataturi. Ei tineau de partida portocalie, care incetu cu incetu au luat in stapanire tara, de nu era loc, targ in tara sa nu fie a lor.

    Dupa ce a vinit Base-Voda domnu a doaa oara la domnie, pre acie vreme era pace. Insa din cele tari straine si Poarta, a inceput o mare zarave cu banii. Care a ajuns si in tara. Base Voda, sfatuit o o sama de boieri, ce era de casa, a luat de imprumutare de la Poarta multi arginti imparatasti . Ca visteria era goala.

    Bese voda, a facut giudet cu sfetnicii mariei sale si cu vistiernicii de la Poarta a hotarat sa puna bir greu pe tot poporu, de la vladica pana la opinca, fara osabire mai ales la slujbasii domniei care si asa o duceau greu din cauza darilor domnesti si lefurilor mici.

    Voda Base, vrea cu banii luati sa faca drum domnesc in Ardeal, si drumuri in targuri si sa ia arme scumpe de la cea Poarta. De asemenea a data danii bogate catre biserica domneasca din Cotroceni, carele a facut clopot cu numele lui voda inscris pe el, si mai multi bani a dat pentru sfanta catapeteasma a bisericii.

    Poporul sarac , slujbasii domnesti au iesit cu jalba in protap la domnie si ameninta ca fac mare zarva la palatal lui Base-Voda pentru ca vor muri de foame si ca nu mai pot lua din spiterii leacuri. Si au cerut capul boierului Vladescu vistiernicul, de felul lui epicurean si cam nesimtitu la durerile poporului, si a marelui logofat, mana dreapta a Domnului, boier Boc care este mic de statu, insa hiclean si cu gura mare.
    Base voda insa a dat ucaz domnesc ca este alaturi de sluga credincioasa boierul Boc si nu se leapada de el.
    Voda nu are frica de mazilire. Poarta il stie sluga preaplecata, cat despre Divanul domnesc de cand a trecut in tabara lui Voda, hatmanul armatei, feldmaresalul Oprea, de felul lui izmenar al ostirii, cu o sama de tradatori a boierilor Tariceanu si Iliescu (fost domn in trei randuri) cu un mare numar de boieri tradatori, care de frica ocnei, care pentru plocoane si pungi de bani date de Domn ia jurat credinta vecinica si ajutor contra hiclenilor boieri rosii si galbini, si ca nu are frica de nime.
    Despre Base Voda spune lumea ca a fost iscoada in strainataturi pe timpul lui Ceasca –Voda, (care cu doamna a fost puscat de gloata proasta si osteni in targ la Targoviste), si ca de neam dinspre mama ar fi ca si Cantemirii adica tatar. Crud si de graba varsatoriu de sange nevinovat. In timpul domnei lui a facut multa sticaciune lacuitorilor, facand mare galceava in boierime, iar in anul 3 de domnie a fost mazilit de boierii din Divan insa a inselat poporul si luat iar domnia.

    Poporul nu asteapta decat giudecata lui Dumnedzeu ca in lege nu mai are nici o nadejde. Poporu-l blastama in toata tara, ca a mintit si a pus biruri grele.

    Boierii de frica lui voda au dus averile in cele strainataturi, ca tara a saracit si vremuri grele apasa tara.

    Scris de gramaticul Dimitrie, de la Curtea domnului din Harlau, veleat 8528 (2010).˝

    Sper să ne regăsim în vremuri mai curate, că doar atâta a mai rămas în cutia Pandorei: speranţa.

    1. Simpatica prezentare. De altfel istoria se repeta, prea des la noi.

     Cu un singur lucru nu sunt de acord, in loc de:

     „Insa tara nu a duso rau pe vremea lui. Lumea era multamita, au crescut lefurile si negotul.”

     trebuia sa scrie:
     Boierii erau multamiti, au crescut negotul pentru boieri, sau vandut multe care in vremea lui.

     Nu uitati ca impozitul unic de 16% a scazut veniturile la bugetul statului care au fost compensate din taxe si accize pe care le-au platit numai salariatii. Cu alte cuvinte singurii castigatori au fost cei cu bani, nu omul de rand Salariatul a fost marele perdant.

     1. Cota unică a fost în general o caracteristică a ţărilor Europei Centrale şi de Est. E chiar mai mică în Bulgaria (10%), era în Cehia (15%), Slovenia, Ungaria a redus şi ea cotele de impozit pe profit dramatic deşi în continuare are TVA de 27%, Polonia voia şi ea să adopte cota unică, iar în Belarus, Ucraina, Kosovo sau ţările baltice e chiar dezmăţ. 🙂 Adică era. Colectarea e problema şi ˝conformarea voluntară˝, nu atât cota de 16%, zic eu.

 4. Este o certitudine acum că USL nu mai există. Trebuie să recunosc faptul că m-am înşelat zdravăn cu rezistenţa existenţei acestei alianţe, cel puţin în teorie până la alegerile prezidenţiale.
  Se poate spune cu subiect şi predicat, RESPECT pentru curajul de care a dat dovadă şi modul cum a acţionat Crin Antonescu în această chestiune.
  Cum am mai spus-o se pare că Victor Ponta rămâne cu o „balama” UNPR pe cap şi tinde să mai achiziţioneze încă o „balama” UDMR, în scopul vădit de a monta uşa ieşirii prin dos, de la guvernare.

  1. Hm… daca si doar daca… lasam la o parte sforile din spate care exista si ale caror miscari o sa le vedem poate la un moment dat, as spune altfel:

   – orice destabilizare a unui guvern genereaza destabilizarea economiei si reactia burselor, in special o manevra de genul celei facute de Antonescu;
   – chiar nu ma intereseaza ce si-au facut reciproc „domniile lor” dar consider iesirea din USL a PNL o manevra proasta care nu ne va aduce nimic bun, dimpotriva (si vom mai discuta asta in decembrie);

   Cu tot respectul domnule SLAVU, dar Antonescu nu a dat dovada de curaj ci de altceva. Eu daca fac o intelegere cu dumneata o duc pana la capat, nu ma intorc la mijlocul drumului si iti spun PA cum a facut Antonescu. Nu am inteles inca motivatia iesirii de la guvernare.
   Antonescu spera sa castige voturi la Europene departandu-se de PSD??? Cred ca efectul va fi invers.
   Probabil Antonescu mizeaza pe dorinta PSD de a mentine guvernul, care presupune aliante pe care lumea nu le mai doreste, guvern care va fi foarte subtire sustinut in parlament si care are sanse sa cada. In fapt mizeaza pe caderea guvernului ca sa poata PNL sa conduca un guvern impreuna cu PDL si UDMR si sa-si asigure controlul la alegerile prezidentiale. Despre ce curaj vorbim? E vorba de aceeasi curvasareala politica, nimic nou, nimic legat de curaj, onoare sau binele nostru.
   Cred ca socoteala finala va fi un dezastru, nu numai pentru PNL dar in final si pentru noi.

   O sa mai discutam cand vom avea rezultatele de la Europene.

   1. Vă respect opinia,dar asta nu mă obligă a fi şi de acord în conţinut cu ea!
    Spuneaţi în comentariul dvs. „Eu daca fac o intelegere cu dumneata o duc pana la capat, nu mă intorc la mijlocul drumului si iti spun PA cum a facut Antonescu”. Păi DA ,dar dacă pe parcurs eu vă tot păcălesc, iar dumneavoastră îmi atrageţi atenţia şi în final vă mai şi scuip pentru că am tupeu şi cred că vă pot fenta în continuare, la fel consideraţi să mergeţi pînă la capăt?! Nu cumva vă opriţi din demers şi lăsaţi celuilalt să-şi asume responsabilitatea tupeului şi gafelor sale?! Pe de altă parte o relaţie, indiferent de care, presupune în primul rând încredere.
    Vorbiţi de vechea placă, efectul pe care-l poate avea economic asupra noastră, Îl consider un „bau bau”şi atât. Din potrivă, pot afirma cu subiect şi predicat că eşicherul politic putere – opoziţie sa echilibrat pozitiv în sens democratic, acest fapt fiind o chestiune pozitivă în ansamblu. Nu o să vadă cu ochi buni aceste lucruri, aşa zişii investitori ce vin la ciupeală, nu investitorii serioşi, adevăraţi. În opinia mea guvernul Ponta cu susţinere USD nu va pica şi îşi vede de treaba lui în continuare, aşa cum şi-a văzut şi până acum. Raţionamentul meu se datorează şi unei majorităţi fragile parlamentare pe care o va face alături de UDMR.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: