Retrospectiva 2013 – Politica : ” Aceeaşi mizerie „

usl-pdl-aceeasi-mizerieCa ne place sau nu, trebuie sa recunoastem ca Dan Diaconescu a avut inca o data dreptate. Autor al sloganului mai mult sau mai putin electoral ” USL + PDL = aceeasi mizerie „, auzit, atentie !, inca din Piata Universitatii- ianuarie 2012 ( vezi foto ),  iata-l confirmat pe deplin dupa doar un an de guvernare al unei coalitii mamut de 70%.
Lasand total la o parte doctrinele, existente doar la nivel declarativ in Romania, clasa politica ofera in ansamblul ei un spectacol care oscileaza intre un hilar jenant si un penal puscariabil.
Un bilant rapid al puterii ar suna cam asa :

  • – economic s-a continuat politica F.M.I. ( deficit redus = saracie ). Marile succese pe care le clameaza ( reintregire pensii, salarii ) le-ar fi facut si cei dinainte mai devreme,  daca n-ar fi  fost batuti in cap
  • – politic a continuat ba chiar a incurajat traseismul pe care il blama. 75% din PP-DD a trecut la PSD-UNPR. Da, exact UNPR-ul care guvernase si cu Basescu-Boc acum a redevenit aliatul PSD. Comentariile sunt de prisos.
  • – juridic-legislativ, nu s-a reusit implementarea nici macar a unei singure legi serioase sau a unei reforme. Bye-bye revizuire a Constitutiei, adio regionalizare, Parlamentul a continuat politica „Vacantele lungi si dese, cheia marilor succese”
  • –  social a reusit sa agite spiritele ONG-iste, mereu bine sustinute financiar, promovand niste proiecte pe care le denuntasera doar cu un an inainte : Rosia Montana sau gazele de sist.

Aici ma opresc pentru o scurta remarca : nu e nitel ciudat ca nu protesteaza masiv chiar electoratul USL, cel mai inselat in asteptari ? Altfel cele doua-trei…15…50 mii de „tineri frumosi” de pe Facebook, nu vor rezolva nimic in vecii vecilor atata vreme cat liderii lor sunt cei care sunt. Sa faci din Remus Cernea sau Alexandru Alexe un role-model inseamna sa fii de-a dreptul bun de dus la ospiciu.
Trecand la opozitie, ajungem in zona realmente comica a partidelor si partiduletelor care se umfla in pene in buna traditie romaneasca. Un singur nume pentru intreaga opozitie : Basescu. Omul a incercat sa acapareze noul PDL prin Elena Udrea si n-a reusit. A incercat sa-si creeze un partid prezidential impreuna cu consilierii , fapt de altfel unic in Uniunea Europeana, si nu reuseste sa-l treaca de 5% orice face. Lideri facuti nu nascuti gen MRU, Predoiu, Neamtu, Baconschi, Papahagi, Pavelescu completeaza un tablou haotico-hilar. Nici o idee, nici o solutie si, mai ales, nici un nume nou credibil. Poze si injuraturi pe Facebook si atat.  ” Sa unim dreapta !” canta ei pe diferite voci. Adica s-o reuneasca dupa ce au rupt-o ? Rad si curcile. Totul pentru niste iluzorii procente la alegerile euro-parlamentare din 2014. Jenant.
Si daca m-as apuca de un bilant al injuraturilor de mahala cu care s-au gratulat politicienii in 2013, n-as mai termina de scris.
Ce mai poate fi spus, realmente nu stiu si inchei exact cum am inceput.
Dan Diaconescu s-a dovedit din nou un vizionar. Mi-e efectiv rusine ca sunt nevoit sa recunosc chestia asta

3 răspunsuri la „Retrospectiva 2013 – Politica : ” Aceeaşi mizerie „”

  1. Şi dacă o spunea Patapievici, asezonând cu-n pic de elitism patibular şi izomerie axiologică, tot aia era …
    Ruşinea, ştiu, doar retoric, e de partea cealaltă a gardului!

  2. Califare, ca de obicei, analiza ta este completa si complexa, desi rapida. Nu te pot contrazice. O singura obsevatie: nu voi recunoaste/accepta NICIODATA ca Dan Diaconescu este tatal omidul al Romaniei. Daca (asa zisele) prevestiri/viziuni s-au adeverit, asta se datoreaza, in principal, nivelului de cultura, de educatie si de bun simt al electoratului roman. Eu nu ma simt ca facand parte din acest electorat, oricati Dani Diaconesti ar sustine lozinci de doua parale. Si, daca tot este DD asa de bun vizionar, nu si-a putut vedea si propriul viitor (politic, financiar, social)?? Adica din ianuarie 2012 DD a prevestit ca 2013 va fi un an sub semnul otevismului biruitor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.