Sfarsitul unei frumoase prietenii : Traian Basescu – Dan Voiculescu

voiculescu-basescuIncep prin a spune ca, spre deosebire de alti specialisti in Drept, filme,tenis, piscoturi si plantat cartofi, nu am de gand sa fac analize juridice pe dosarul „ICA-Telepatia”. Un amator ca mine a anuntat sentinta cu o precizie milimetrica inca de acum o luna, si nu cred ca mai e cazul sa explic „de ce”. Exista lume care stie chestii si lume care doar isi  inchipuie ca le stie si care apare dupa ce faptul e consumat spunand ” V-am zis io, ma”.
Sa abandonam rautacismele marunte si sa vedem cine a pierdut si cine a castigat din frumoasa amicitie Basescu-Voiculescu.
Ca de obicei, Basescu umfla potul si bifeaza ce-a de-a doua mare realizare a celui de-al doilea mandat : dupa Nastase, capul lui Voiculescu servit de propria-i Justitie pe o tava de argint. Sigur veti spune, rabdare, mai sunt de judecat recursurile la Apel si I.C.C.J., dar am sa rad cu toti dintii : gasiti judecatorul care sa infirme solutia si-i ridic o statuie poleita cu aur.
Voiculescu va pierde niste (multi ) bani si cam 20 de luni de libertate care se pot transforma in vreo 16 daca se apuca si el de scris. Va iesi cu aura de mare persecutat politic pe care si-a construit-o cu migala in ultimii ani in propriul trust de presa. Nu e rau pentru un ex-securist.
Si totusi, ambii si-au facut o gramada de enorme servicii de-al lungul timpului.
Basescu a adus alianta D.A. la putere cu ajutorul solutiei imorale intitulate PUR, alte vremuri in 2004, alte vizite la Grivco. Doar pentru tradarea respectiva , mogulul si-ar merita cu varf si indesat  locul la Jilava.
Voiculescu, mogul de presa, posesor de trust media extrem de potent si de partid inexistent a ajuns un mare jucator pe scena politica, facator si desfacator de aliante si strategii. Ca si-a batut joc de propriul electorat jucandu-se de-a demisia ca sa-si amane procesele, e doar o dovada a barbatiei omului. Trista tara in care se poate intampla asa ceva, tare trista.
Revenind, in 2007, acelasi Voiculescu l-a resuscitat pe Basescu prin ideea suspendarii, cea mai mare imbecilitate  politica din ultimii 23 de ani. Guess what , in 2012 tot el si-a asumat si a doua suspendare. Ce a realizat prin ambele actiuni ? A facut sa renasca un Basescu aflat, in ambele cazuri, in picaj. Ca acum Voiculescu deconteaza cu varf si indesat, mi se pare ceva firesc. Hai fiti sinceri, in locul lui Basescu, voi n-ati fi facut la fel ?
Inchei, fiindca mi-e realmente scarba sa scriu despre doua cancere ale politicii post-decembriste.
Fara ei, fara genul asta de politician, fara strategiile acestea politico-mafiote, poate altul era locul Romaniei acum. Ce e mai trist, e ca urmele lor nu se vor sterge prea usor in urmatorii foarte multi ani. Mi-ar face extrem de multa placere ca incepand din 2015 sa nu mai avem un presedinte care sa provina din ramura politica comunist-securistoida  a serviciilor, dar am serioase dubii.
Sa incheiem totusi intr-o nota optimista. Dupa cum lesne puteti vedea in foto, mogulul si colaboratorii sai apropiati au anticipat perfect verdictul

mircea badea facebook , voiculescu, ursu, badea, gadea

13 răspunsuri la „Sfarsitul unei frumoase prietenii : Traian Basescu – Dan Voiculescu”

  1. Deci, „Basescu a adus alianta D.A. la putere cu ajutorul solutiei imorale intitulate PUR, alte vremuri in 2004, alte vizite la Grivco. Doar pentru tradarea respectiva , mogulul si-ar merita cu varf si indesat locul la Jilava.” – Superb!!!! Exact asta gandesc si eu. Adica, ce-si face omul cu mana lui, nici (doar) dracul nu (mai) desface!!!! L-am urat pe Voiculescu in 2004, pentru ca, vizionara fiind eu (un fel de mama Omida locala!!!), am realizat ca l-a adus pe Basescu la Cotroceni si ca va fi foarte greu sa-l mai scoata cineva, candva, de acolo…… Sa-mi fie mila acum? Poate, doar de mine si de alti amarati care NU si-au meritat soarta!

  2. Oameni buni, voi nu aveti in veddere ca Basescu si Voiculescu joaca amandoi pentru Ponta, noua marioneta a serviciilor? Ca doar n-or juca pentru Crin. Am vazut pentru cine a jucat Felix in 2009, pentru dragostea Mihaelei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.