Boston Tea Party e istorie. 2013 : Boston marathon bomb is no party…

cnn bostonLa vreo 240 de ani distanta de „partida de ceai” din Boston, gestul de revolta al colonistilor americani impotriva Marii Britanii,  azi ne-am trezit cu stirile halucinante despre atentatele cu bomba de la maratonul din Boston, pe care FBI le-a denuntat deja ca fiind  „atacuri teroriste”. La ora la care scriu, CNN titreaza ” Three dead including 8 year old boy , 144 injured”. Nu se stie inca nimic despre autori, ipotezele circula, Obama a anuntat in stilul Bush Jr. „Vor plati”.
„Progresul” rasei umane e lesne observabil : de la aruncat ceai in mare, la aruncat in aer oameni nevinovati. 240 de ani ? Degeaba
Doua chestii ma obsedeaza
La ce a folosit Patriotic Act daca America poate fi lovita din nou in interior ?
Cat de expusi suntem noi, aflati la ani lumina distanta de metodele de securitate ale celor 1001 de agentii din SUA, in fata unor asemenea fanatici ?

13 răspunsuri la „Boston Tea Party e istorie. 2013 : Boston marathon bomb is no party…”

 1. Pare un atentat comis de extremistii americani de extrema dreapta, sunt surprins ca FBI merge pe ipoteza teroristilor islamici.
  Mai intai ca extremistii americani au mai comis atentate de Patriot Day.
  Apoi, islamistii nu ar fi organizat un astfel de atentat la o competitie de maraton, dupa parerea mea. Ei par sa respecte acest gen de competitii. Ar fi avut la dispozitie un alt gen de manifestari, de exemplu adunarile spontane de pe strazile oraselor americane cu ocazia „revelionului”.
  In sfarsit, prezenta unui mare numar de straini la aceast eveniment este un ultim argument ca atentatul ar fi putut fi comis de extremistii americani.

  Obama insusi a facut un apel catre americanii sa nu traga concluzii pripite in ceea ce-i priveste pe atentatori, pentru a preintamina un alt val de antiislamism in SUA, reactie pe cat de idioata pe atat de greu de controlat si de periculoasa, pe termen lung, daca avem in vedere ca America nu se simte prea bine.
  Mai mult, Obama pare sa stie cel mai bine ca sunt prea multi aceia care le poarta americanilor sambetele pentru ca sa se grabeasca cu ipotezele !

 2. or fi stangistii care urasc organizatia americana libertariana Tea Party afiliata partidului Republican si principiile ei despre capitalism laissez-faire , in viziunea stangii ei sunt „fara inima”

  1. Norocul nostru e ca avem multe legaturi cu lumea musulmana, mostenite de la nea Nicu. Ca exista multe familii mixte, ca am inceput capitalismul cu Jelobon, cu firme de o suta de dolari si, mai ales, ca suntem un popor tolerant. CA daca e vorma de masuri de securitate la noi … or fi, dar nu cred ca ne pazesc pe noi. Noi doar ii platim. In schimb, ei ne asculta telefoanele noastre ca nu prea inteleg arabeste 😦

 3. Desi sunt socante si ocupa primele pagini ale ziarelor/jurnalelor de stiri, atentatele nu produc foarte multe victime. 3 morti si 144 raniti, e de ajuns un carambol pe o autostrada la americani, de un accident aviatic nici nu mai vorbesc. Asta din pdv statistic. Emotional treaba sta altfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.