Regionalizarea & revizuirea Constitutiei in 2013 ?

regiuni_romaniaNu cred, eu stiu alta, din batrani :  „Cine alearga dupa 2 iepuri, nu prinde nici unul” si, in cazul de fata, ambele subiecte sunt complicate al naibii.
Constitutia nu poate fi modificata peste noapte si sunt extrem de multe puncte fierbinti. PDL se va opune by default, UDMR ce sa mai vorbim, ungurii au marota „nationalista”, PP-DD cu prostiile populare s.a.m.d. In plus, unii vor sa discute si forma de guvernamant crezand ca asta ii face mai interesanti.
Pe regionalizare deja a inceput cearta intre baroni in interiorul USL, ba pe capitale, ba pe sefiile regiunilor si insusi Crin Antonescu spune :

  • Riscurile unui federalism tacit există. Să nu ne pomenim cu opt preşedinţi de mini-republici

Pariul meu : nu va reusi in nici unul dintre proiecte. Cine va pica prost si va deconta esecul ? Ghici floricica, cine…

6 răspunsuri la „Regionalizarea & revizuirea Constitutiei in 2013 ?”

  1. Toate problemele regionalizarii s-ar rezolva simplu daca regionalizarea s-ar face dupa provinciile istorice. Nu inteleg de ce trebuie sa fie echilibrate ca suprafata. In Germania, Saarland e de cca 30 ori mai mica decat Bavaria. Regiunile ar fi: Muntenia (Bucuresti), Oltenia (Craiova), Banat (Timisoara), Crisana (Oradea), Maramures (Baia Mare), Transilvania (Cluj), Moldova (Iasi), Bucovina (Suceava) si Dobrogea (Constanta). Plus Bucuresti. Treaba ar fi atat de simpla si clara incat nimeni nu ar avea ceva de obiectat.

  2. Bre mos Califarule toate ca toate sau am citit eu aiurea ,astea vor noua constitutie cu presedinte si parlament alesi la 5 ani si niste regiuni cu mini parlamente alese la 4 ani ,iar o tinem langa cu alegerile ca inebunesc de tot ,cu alegerile euro-parlamentare am pus-o iar !!!. 🙄

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.