Ortodoxia si discriminarea : cine e „admis” intr-o manastire ?

patriarh daniel ciubotea limuzina bor patriarhie

 • În mânăstiri nu vin persoane cu handicap, nu vin persoane retardate, nu vin puşcăriaşi, nu vin persoane care nu au unde să îşi găsesască un loc şi se refugieze aici. Mai mult decât atât, să îşi ascundă patimile şi netrebniciile pe care le-au făcut în lume. Selecţia este destul de riguroasă… ( sursa )

De cand e handicapul o problema la admiterea in manastire Preafericirea Ta ? Un orb , un surd, nu sunt primiti intr-o manastire ? Poate aveti o discutie cu CNCD, n-ar fi rau sa va reclame careva

 

13 răspunsuri la „Ortodoxia si discriminarea : cine e „admis” intr-o manastire ?”

 1. Pai la Academia de Informatii de la Baneasa ai voie sa dai admitere putin handicapat? In plus ordinele religioase s-ar putea chiar sa aibe dreptul legal sa-si impuna anumite criterii pentru cei primiti in randurile lor.
  In sfarsit, manastirile nu sunt locuri publice in care sa ai dreptul sa intri ca la cinematograf, unde, intr-adevar ar fi fost discriminare.

 2. Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul- Capitolul 13- 16: „Şi ea (fiara apocalipsei!:)))) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.”

  Insemnarea de catre Mnezio e des intalnita in Biblie, de la „marcarea” lui Cain dupa ce l-a killarit pe Abel (vezi Facerea). De aici: „Fereste-te de omul insemnat de Dumnezeu” ori „De omul insemnat sa fugi.”

  Niciodata n-au fost acceptati in calugarie cei cu handicap. Se considera ca stie el-‘mnezio de ce i-a insemnat! De aici si povestea cu CIPul, Cartile de Identitate Electronice, tatuajele, etc, carear fi de-ale satanei.

 3. La manastire nu sunt acceptati cei care nu pot face fatza in viata de zi cu zi[persoanele cu handicap implicit, cu toate ca depinde de manastire, sunt cazuri si cazuri]. De exemplu, nu ma iubesc femeile, gata ma duc la manastire. La manastire se duc cei care au biruit in aceasta lume si vor sa se retraga din aceasta lume pentru a aprofunda rugaciunea in liniste. De exemplu, la muntele Athos sunt foarte multi calugari cu facultate.

  Parintele Cleopa a stat 3 zile la poarta manastirii ca sa il primeasca frate in manastire. Nu tot omu care s-a trezit el ca i s-a urat cu lumea sau are vreo neputinta se duce acolo. Pentru ca este rugaciune, ascultare, randuiala. Si trebuie sa vrei cu adevarat, sa iti doresti din tot sufletul, nu sa te duci asa doar ca sa scapi de problemele din lumea asta. Sunt care mai fac asa si mai sunt primiti (‘scapati’) si nu tot timpul este bine.

  In schimb, manastirile ajuta pe cei cu handicap.

  Iarta-ma. Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: