Năstase se înșeală : Băsescu nu e prost dar a descoperit „măreția dreptului”

Aspazia_Cojocaru-Traian_BasescuCum telenovela-tabloida organizata de gunoaiele din televiziuni a cam luat prima pagina in ultimile zile, sa reluam cazul : Basescu si art 134 din Constitutie de zilele trecute, cand, prezent la alegerile ilegale de la CSI, a mai  lansat o fumigena.
Adrian Nastase s-a intrebat imediat pe blog daca Basescu se preface ca e prost, parerea mea o stiti , Voda e oricum vreti sa fie dar foarte departe de a fi prost, si totusi…
Prin Decizia nr. 375 din 6 iulie 2005, publicata in Monitorul Oficial nr. 591/2005 – M. Of. nr. 591 / 8 iul. 2005, Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja asupra Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei. ( Sesizarea o facuse grupul PSD, din opozitie )
Paragraful III, alin.3, lit.g
g) sunt criticate şi prevederile art. 30, art. 31 şi art. 52 din Legea nr. 303/2004 prin care se stabileşte dreptul Preşedintelui României de a refuza numirea în funcţie a judecãtorilor şi procurorilor propuşi de Consiliul Superior al Magistraturii şi de a face numirile în cele mai înalte funcţii din Ministerul Public la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.
Autorii sesizãrii susţin cã aceste prevederi ale legii contravin dispoziţiilor art. 134 din Constituţie.
Referitor la aceste critici, Curtea constată că numirea judecătorilor şi procurorilor urmează a se face la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii în continuare, iar numirea în anumite funcţii de conducere, se face dintre persoanele numite anterior în funcţia de procuror. Dacă Preşedintele României nu ar avea nici un drept de examinare şi de apreciere asupra propunerilor făcute de Consiliul Superior al Magistraturii pentru numirea judecătorilor şi procurorilor sau în anumite funcţii de conducere ori dacă nu ar putea refuza numirea nici motivat şi nici măcar o singură dată, atribuţiile Preşedintelui României, prevăzute de art.94 lit.c) coroborat cu art.125 alin.(l) din Constituţie, ar fi golite de conţinut şi importanţă.
Acum  sa ma ierte Dumnezeu avem doar posibilitatile urmatoare :

  • Ori dl. Claudiu Constantin Dinu , consilier la Cotroceni la Departamentul Constituţional Legislativ, e un habarnist feroce
  • Ori trebuie reimprospatata rapid rezerva de Jack, fiindca  pare a fi calitativ inferior
  • Sau aplicam „maretia dreptului”, in fond ce era constutional in 2005 poate sa nu mai fie in 2013, stie coana Aspazia „de ce”

Pai ce credeti voi, Constitutia nu e si ea ca whiskey-ul ca sa se imbunatateasca cu trecerea anilor ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.