Dacă tot a trecut Apocalipsa și suntem în 22 Decembrie, hai să mai restaurăm nițel Monarhia

basescu paul lambrino lia triffDin Apelul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei

 • Chemăm Uniunea Social-Liberală ca, în proiectul de modificare a Constituţiei, să includă revenirea la Monarhia constituţională. Îi chemăm pe liderii politici, pe oamenii de afaceri şi pe liderii de opinie patrioţi să se ralieze acestei propuneri. Chemăm Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Greco-Catolică să …

Sar peste treaba cu „patrioti”, nu merita atentie daca va uitati atent la semnaturile de pe documentul care se incheie inaltator

  • Noua Constituţie trebuie să permită Monarhiei să servească aşa cum se cuvine şi aşa cum ni se cuvine România.
   Aşa să ne ajute Dumnezeu!
   22 Decembrie 2012

Trecem  si peste micile amanunte gen – referendum sau  succesiune la tron si va semnalez un mic amanunt din document, ultimul rand : „22 Decembrie 2012
Fiti amabili doamnelor si domnilor printese mostenitoare, printi consorti sau simpli monarhisti, o coroana de floricele ceva, ati dus si voi zilele astea la Cimitirul Eroilor Revolutiei ? Ati impartit  un colac de sufletul eroilor ?
Nu ? Nu ma mir. Nici n-am vazut pe cineva s-o faca.
In plus, ” Traiasca regele ” nu am auzit in Decembrie 1989.
PS
Poza e doar o aluzie la mahalageala care ar iesi ” in caz ca „

15 răspunsuri la „Dacă tot a trecut Apocalipsa și suntem în 22 Decembrie, hai să mai restaurăm nițel Monarhia”

 1. Nu cumva au murit oameni in decembrie 89 pentru a fi tb presedinte 10 ani? si sa domneasca tot securitatea?
  Va scriu aceste randuri pentru ca respect modul transant in care va exprimati de obicei parerile. De data asta mi se pare ca faceti o eroare in a nu vedea faptul ca institutia prezidentiala in sine a fost nociva in aceste decenii, iar ocupantii postului s-au dovedit nedemni sau incapabili sa-si indeplinesca indatoririle.
  Dati-mi si un argument rational sau propuneti o dovada care sa demonstreze ca republica a facut vreun bine Romaniei.

 2. Da, fac asta in fiecare duminica.
  Si nu uit ca multi dintre ei au fost impuscati in 23 decebrie. In beneficiul unor „republicani” carora le trebuia sange pentru a se legitima. Pentru a pretinde gratitudine pentru „salvarea” tarii pe care tot ei o distrusesera.
  Iar a spune ca optiunea Doinei Cornea pentru monarhie nu merita nici macar discutata, parca nu e tocmai potrivit cu ziua de 22 Decembrie.

   1. Faptul ca nu va sunt pe plac unii semnatari ai unui apel nu e un argument ca ideea monarhiei constitutionale in Romania e o idee proasta.
    Presupunand ca nu ar fi dus flori la mormintele celor morti in decembrie 89, asta ii descalifica pentru a isi exprima o opinie?
    Ce legatura e intre atitudinea fata de pastorul Tokes si opinia in legatura cu forma de guvernamant? Toti republicanii sunt anti-Tokes? Toti regalistii sunt pro?

 3. Traian, aici avem opinii diferite…Nici nu stiu ce-am vrut in decembrie 1989. In orice caz, eu nu doream aberatia asta si am fost, de prin 1975, de cand mi-a povestit tata ce este monarhia, regalist. Ca institutie. Si nu, nu este vorba doar despre basescu. Este vorba despre institutia presedentiei si a ceea ce am avut noi, incepand cu 1974, ca presedinti ai republicii noastre siluite – ceausescu, ilisecu, constantinescu si basescu.
  Monarhia este institutia domnitoare in Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Olanda, Japonia, Norvegia, Suedia si Spania.
  Exista si tari in care avem republica parlamentara. Aici putem discuta, poate unii vor fi multumiti cu o astfel de republica: Austria, Germania, Finlanda, Italia…
  Restul sunt mai mici, mai neimportante. Si putem discuta. Eu sunt pentru monarhie. Nu este vorba despre persoane si nici despre institutii..
  Cat despre 22 Decembrie…iarta-ma daca pentru mine este o zi in care sufar gandindu-ma cat de idiot am putut fi atunci. Imi pare tare rau ca nu mi-am vazut de treaba. Ce-i drept, la 25 ai vise. Inca. Sau, cel putin, eu am visat. Mare idiot.

  1. Poate te consoleaza ca nu esti singurul care se considera „mare idiot”! La fel cred si eu despre mine, desigur la feminin, imi vine sa-mi dau pumni in cap amintindu-mi zilele acelea (incepand cu 21) si cat de sfortoasa eram!! Mama, Dumnezeu s-o odihneasca, locuind in Braila, unde era oricum liniste, imi spunea la telefon sa am grija, sa nu ma raneasca vreun glont, ceva. Eu: si ce daca! macar stiu pentru ce mor!!! Auzi la mine, ce tampita!! Pe 22 dec., daca as fi fost imbracata in pantaloni, ajungeam la Televiziune …. sa o apar!!! Din cauza de fusta, n-am putut sa ma urc intr-un camion pe la P-ta Cosmonautilor!!!! Mi-e rusine de mine azi, cand vad pentru ce/cine eram gata sa mor!

 4. Da, lucica53….. Muream pentru nimeni, a venit mama si m-a pus, pe 21 decembrie, sa bat covoarele. Zburau elicopterele si eu bateam covoarele. Tremuram sa ajung in centru si ea, nu mama ca avem treaba. Pe 22 am plecat cu totii de la Electroaparataj sa schimbam lumea. Si am schimbat-o…. Fir’ar a dracului de schimbare. Sclavi, alergand pe coclauri, pentru a aduce bani la familie. Am salariu bun, dar sentimentul este acelasi. Aici totul a fost distrus. Nimic nu mai exista. Romania este o ruina. Termin pentru ca ma apuca depresia.

 5. Planul B e elaborat de mult. E mai simplu fara presedinte, cu sef de stat jucator e riscant, odata face curatenie. Cu monarhia suntem si originali si difuzi si in umbra. Toata lumea ar fi a noastra, vorba populara. Apropo de planul B, voi l-ati mai vazut pe alteta sa regala printul Duda? Ieri nu era la Savarsin, o fi ramas sa porneasca Loganu

 6. REVIZUIREA CONSTITUTIEI. SENATORUL IOAN MOISIN
  A REDESCHIS CALEA REVIZUIRII CONSTITUTIEI, ASTFEL
  INCAT POPORUL SA POATA DECIDE ABANDONAREA FORMEI REPUBLICANE DE GUVERNAMANT (22 FEBRUARIE 1999)
  În declaratia politica din 22 februarie 1999, Senatorul Ioan Moisin a atras atentia asupra faptului ca forma de guvernamant monarhica exista la noi din vechime, in timp ce forma republicana a fost introdusa fortat de comunisti.
  Analizand problema raportului dintre art. 148 şi art. 2 din Constitutie, el a aratat dreptul suveran al poporului de a alege oricand intre republica si monarhie.
  A fost prima tentativa de modificare a Constitutiei adoptate după Revoluţie. Oferim mai jos declaratia, publicată apoi în Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 21, 5 martie 1999, p. 12:
  „Domnul Ioan Moisin:
  Domnule presedinte de sedinţa,
  Stimati colegi,
  Declaratia mea se refera la problema raportului dintre art. 148 şi art. 2 din Constitutia Romaniei.
  În art. 148 din Constitutia Romaniei, 1991, se prevad limitele revizuirii Constitutiei. Nu avem obiectii fata de nici una, cu exceptia celei privind forma republicana de guvernamant. Ea nu este
  o mostenire strabuna, cum ar fi teritoriul national istoric sau limba romana ca limba nationala, pe care nici-o generatie viitoare, după cum nici generatia actuala, nu are dreptul sa le revizuiasca.
  Forma republicana de guvernamant a fost introdusa la noi, pentru prima data, de catre comunisti si a fost impusa in art. 148 din Constitutie ca nerevizuibila sub regimul criptocomunist
  existent în 1991. Cu siguranta că taranii sau muncitorii care au acceptat, în bloc, articolele acestei Constitutii, prin referendum, nu s-au sesizat tocmai de alin. 1 al art. 148. Acest alineat are doua
  implicatii:
  a) incalca traditia constitutional –democratica a Romaniei. Nici-o Constitutie democratica anterioara nu prevedea o atare limitare a revizuirii. Dimpotriva, prevedeau posibilitatea revizuirii fara nici-o restrictie. Astfel, Constitutia din 1866 prevedea la art. 129, citez: „puterea legiuitoare are dreptul de a declara ca este trebuinta a se supune reviziunei dispozitiunile din Constitutiune, anume aratate” – şi se referea la toate. Constitutia din 1923 arata la art. 129, citez:
  „Constitutiunea poate fi revizuita , in total sau in parte, din initiativa regelui sau oricăreia din Adunarile legiuitoare”. Era, deci, şi mai permisiva. Nici macar regimul comunist nu a impus o limitare a revizuirii. Astfel, Constitutia din 1952 preciza la art. 105, citez: „Constitutia Republicii Populare Romane poate fi modificata numai prin lege votata de Marea Adunare Nationala”, iar Constitutia din 1965 nici nu pomenea de acest subiect.
  Pe scurt, Constitutia din 1991 a impus o limitare fara precedent, la care nici antidemocratii nu au avut curajul sa recurga.
  b) a doua implicatie este aceea că art. 148 incalca prevederile art. 2 din Constitutia actuala, care arata, citez: „suveranitatea naţionala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative şi prin referendum” – alin. (1).
  Evident, suveranitatea presupune şi dreptul de modificare a Constitutiei. Spre exemplu, în Constitutia din 1923, suveranul putea avea initiativa modificarii Constitutiei.
  Sa ne gandim ca nici Constitutiile regaliste nu au impus o limita a suveranitatii poporului, ceea ce a facut astazi ca sa putem avea o republica. Bun. Poporul a aprobat in 1991. Poate sa o
  tina tot aşa cat doreste, dar în viitor, candva, daca nu mai vrea republica, daca el va vrea altceva, iar Constitutia il va opri sa-si manifeste optiunea suverana, ce suveranitate a poporului mai este aceea? Si cum poate o generatie sa hotarasca asupra optiunii, la fel de suverane, a unei generatii viitoare, care poate fi totusi alta?
  Asa se strecoara un principiu nedemocratic într-o societate democratica. Urmarile nu pot fi salutare.
  Intorcandu-ne la art. 148, intrucat se prevede existenta limitelor revizuirii, nu putem sa cerem o revizuire directa a prevederilor continute in el, cu privire la forma republicana de guvernamant.
  Dar observăm ca nici un articol din Constitutia actuala nu prevede interzicerea unei actiuni legislative de revizuire a limitei de revizuire. Pornind de pe acest teren inatacabil, voi initia un proiect de lege privind revizuirea limitei de revizuire prevazuta in Constitutia actuala. Prin aprobarea unei asemenea initiative, conform procedurii de revizuire a Constitutiei, s-ar restitui, in sfarsit, poporului dreptul integral la exercitarea suveranitatii. Va multumesc”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.