Umorul negru de luni după amiază : Băsescu în campanie și motivația „Înaltei Curți” la Trofeul Calității

Daca pe Basescu e inutil sa-l mai analizezi, stapanul care il pastreaza consilier pe Lazaroiu nu poate fi mai intreg decat sluga, umorul negru a depasit insa limitele ieri dupa amiaza in motivatia ICCJ la sentinta „Trofeul calitatii”-A.Nastase.
La 5 luni de la pronunţarea deciziei, adica doar cu vreo 4 luni intarziere fata de termenul legal, I.C.C.J. a făcut publică motivarea ,  vreo 470 de pagini.

  • Desi, in mod corect, prima instanta a constatat ca, in speta, nu exista o proba directa care sa-l incrimineze pe inculpatul Nastase Adrian, cu toate acestea, instanta de ultim control judiciar retine ca un numar mare de probe indirecte administrate in cauza demonstreaza, coroborate intre ele, vinovatia inculpatului (…) Instanţa de recurs consideră întemeiată opinia majoritară exprimată de prima instanţă, în sensul că – exemplul inculpaţilor (…) trebuie să reprezinte un puternic semnal de alarmă în primul rând pentru toţi reprezentanţii clasei politice (…) Instanţa de ultim control judiciar apreciază că modalitatea de executare, în regim de detenţie, este singura aptă să asigure îndreptarea atitudinii acestuia faţă de comiterea de infracţiuni, resocializarea sa viitoare pozitivă (…)

Stiu ca poate parea de ras dar de fapt e de plans. Cand ajungi ca „Instanţa suprema” la asemenea motivatii, orice e posibil in continuare, ai deschis cutia Pandorei.
Si, nu ca mi-ar pasa foarte tare, am mai scris : Nastase a facut altele mult-mult peste asta dar de ele nu l-a intrebat nimeni, totusi, a se retine ca nimeni si nimic nu e vesnic si, Basescu ar trebui sa cunoasca zicala ” Ce tie nu-ti place…”. Nici un NUP nu e vesnic,
Si fiindca veni vorba de Basescu, sa incheiem intr-un ton vesel. Lasand la o parte mitocaniile de carciuma tip „Mos Teaca”, in fond dimineata omul isi trimisese un mahalagiu sa faca scandal la Academie, singura intrebare este : unde o fi citit ca,  inainte ca Maria Sa Comandantul sa numeasca premierul, candidatii trebuie sa-i prezinte bugetul si, eventual, sa vina tunsi zero si cu unghiiile frumos curatate, de mana cu parintii ?

2 răspunsuri la „Umorul negru de luni după amiază : Băsescu în campanie și motivația „Înaltei Curți” la Trofeul Calității”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: