Cazarea parlamentarilor între populismul PSD și obrăznicia UDMR .Până când și cât ești dispus să plătești pentru parlamentarul TĂU ?

Intotdeauna am fost pentru principiul ” Politica trebuie facuta de oameni bogati ” si nu neaparat datorita  motivatiei simpliste „Ei sunt mai greu de corupt, etc” dar sa nu divagam de la subiect.
Valeriu Zgonea vine cu o propunere personala, populista desigur, dar e si el in campanie, nu ?

 • O să propun ca o măsură importantă pentru reforma statului şi a Parlamentului ca, de la 1 ianuarie, să facem o reducere a cheltuielilor parlamentare cu privire la cazare şi vom da câte o sumă fiecărui parlamentar să-şi găsească un loc în care să locuiască în Bucureşti, aşa cum fac toţi parlamentarii în toată Europa.

Pentru conformitate : suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor este aproximativ 1,3 milioane de lei, deci cam 3,5 milioane euro anual
Interesanta este insa reactia tuturor „alesilor”, indiferent de partid
Un PSD-ist : Să ne gândim că, dacă acum suntem 334, toţi vom sta în 334 de locuri în Bucureşti, locuri din care trebuie să fim luaţi cu maşinile pentru a ajunge la Parlament
Un PNL-ist : Soluţia care ar trebui adoptată e ca Parlamentul să construiască un hotel, pentru că, din câţi bani s-au cheltuit pe chirii şi hoteluri până acum, se construiau chiar trei clădiri cu această destinaţie
Un PDL-ist : În prezent se asigură transportul de la hotel la Parlament. Când nu vom mai sta în acelaşi loc, va fi o problemă”.
Si ajungem la UDMR prin guritele sefului Hunor si penalului Borbely :

 • Soluţia este să mutăm Parlamentul la Cluj şi atunci nu mai trebuie să plătim cazarea pentru cei care stau aici şi vom plăti noi pentru bucureşteni – Hunor Kelemen
 • Sau să stăm în corturi, nicio problemă – Borbely Laszlo

Cu mentiunea ca statul la corturi e ceva normal pentru maghiari avand in vedere radacinile lor migratoare, eu as da o alta solutie mult mai simpla cu care i-as rezolva pe  domnii acestia minoritari : sa iasa romanii la vot masiv, sa voteze cu oricine vor, nu conteaza cu cine, si aceasta uniune culturala ne-inregistrata ca partid sa nu mai intre in Parlament. Dar nu cred nici eu in minunea asta.
Revenind, intreb : baietii astia, pe care nu ii forteaza nimeni sa candideze, isi platesc locurile pe liste cu sume intre 10-20 pana la 100-200 de mii de euro, hai sa zicem ca poate merita o indemnizatie la nivelul  de 1200 de euro cat au acum. De unde obraznicia „sa fim dusi de la aeroport sau la parlament” ?
Unde ar fi problema sa bage manuta in buzunar si sa-si plateasca din indemnizatie o chirie de 2-300 euro sau sa circule cu masinile prersonale ? Ah, n-au alta sursa de venit ? Sa se lase de politica si sa munceasca ca oricare altul.
Pana cand ai chef sa-ti intretii parlamentarul, romane ?

12 răspunsuri la „Cazarea parlamentarilor între populismul PSD și obrăznicia UDMR .Până când și cât ești dispus să plătești pentru parlamentarul TĂU ?”

 1. ar mai fi o soluţie: amenajarea unui hotel chiar în măgăoaia lor, care stă pe trei sferturi goală. în trei -patru săli d-alea cât terenul de baschet faci pe 2-3 niveluri camere pentru toţi. nu mai trebuie să le dai nici şoferi după aia, e şi mai greu de adus curv.. ăăă amantele :))

   1. Particip şi eu cu n bilete!!!Câte-mi trebuiesc- 470 sau 520 sau poate chiar 570 ???
    Eu de mult am încetat să mai întreţin vreun parlamentar!!!Le-am tras-o-n bot la toţi şi am tirat-o pe plaiuri străineze!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.