M-am născut în Rrromânia

Banc ante’ 89
Profa de muzica : „Copii, azi ne vom juca ceva frumos. Fiecare vine aici la catedra si mimeaza o melodie, un slagar. Cine incepe ? ” Bula „Eu doamna, euuu !!!” Bula iese in fata clasei, sta nitel calm, dupa aceea isi da palme, isi smulge parul din cap, se tavaleste pe jos cu spume la gura si incepe sa se dea cu capul de coltul catedrei pana o inroseste de sange. Profa disperata vine, il calmeaza „Ce faci Bula, ce-am vorbit noi ?” Bula „Pai doamna mimam slagarul „M-am nascut in România

După cum ştiţi de Revelion am avut o pană de curent : 3 ore. Azi dimineaţă pe la 5,30 din nou. În fond trecuseră 20 de zile, este ? 3 ore şi 15 minute, din nou . În timpul asta cum bateriile tocmai erau la încărcat ( deci: bye bye virtual world ) , m-am întins la loc în pat şi-am reflectat.
În anii 80-şi, paranoia maximizată a ceausescului îl făcuse să ajungă să închidă lumina câte 2-4 ore pe cartiere. Nu te puteai împotrivi dar măcar ştiai orele. La noi în Ferentari pauza era între 10-12 alteori 14-16.
Anii au trecut. Ce s-a schimbat ?
Nu mai e comunistul IDEB, acum avem capitalistul ENEL
Nu mai sunt tovărăseii umflaţi, acum avem italienii & sindicaliştii şi mai umflaţi
Nu mai vine unul cu bască să-ţi citească contoarul, acum poţi face chestii online
Singura chestie naşpa e că de data asta nu mai ştim orarul de „avarie”
În rest e la fel : nu răspunde nimeni, nu-i pasă nimănui, nimeni nu dă socoteală. Prostimea plăteşte
Şi mă gândesc că dacă am relua bancul ăla, Bulă s-ar urca pe catedra ar scoate-o şi şi-ar băga-o în hartă. Ghici ce slagar ar mima.
Lăsând mistoul, n-ai nici o vina ca te-ai născut in Rrromânia. Dar că alegi să si mori aici, da, e de neiertat.

13 răspunsuri la „M-am născut în Rrromânia”

  1. 4-1 = 3 copii mai am de „trimis” afara si pot sa declar ca mi-am facut datoira fata de popor! ca „poporul este norodul, nu tagma jefuitorilor” :devil:

  2. Pana la moarte, unul din gandurile mele a fost, cand am luat decizia sa plecam, ca nu vreau sa imbatranesc in Romania. Mi-e suficient ca am trait copilaria in comunism, cu toate limitarile de atunci (traume pe care acum le recunosc in unele reactii), nu vreau sa imbatranesc acolo. Vreau sa fiu ca pensionarul spaniol si italian, care se plimba la batranete prin toate destinatiile turistice din Europa sau sa imi expun pieile lasate pe plaja in Tenerife, nu sa traiesc ca intr-un ghetto si doar ca sa astept moartea si sa ma mai si injure toti ca sunt un gras asistat social care le fura banisorii pe care ii muncesc. :whistle:

  3. @kingsnake Bravo voua. Sa fiti sanatosi! Ii admir din ce in ce mai mult pentru cei care au curajul sa-si bage picioarele in viata de aici

  4. Prietene Califar ,de fapt un slogan mai apropiat de realitate ar fi :Fuck you corporatia !Si ,asa-zisa ,economie de piata ! In care avem multiple drepturi ale homunculului :sa muncesti ca un sclav modern 16 ore pe zi per 1000 roni lunar ,sa crapi daca iesti somer ,sa crapi daca iesti pensionar ,sa nu faci copii (cand esti tanar ,si mai poti !) ca statul te jecmaneste si te lasa fara de trusou ,daca esti bolnav cronic> mai bine te spanzuri ,daca vrei in State tre’ sa ai 20.000 parai ,daca vrei invatamant >n-ai sa vezi,ca-nchidem scoli ,daca vrei sanatate >du-te in Austria frate (daca-ti permiti ,daca nu ,atunci MORI !!),de vrei drepturi si legi utile >judeca-te la Haga ,copile ,de vrei onoare si respect >o s-o iei direct in rect ! :wub:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.